1.liga starší dorast - PREVIEW 18.kola - Jupie Podlavice privíta lídra Trnavu v sobotu o 13:00 v Kremničke, Žilina privíta Košice, do Ružomberka cestuje Prešov

22.03.2012 21:47

Náš nový spolupracovník Maroš Zimnikoval pripravil PREVIEW (pozvánku) na 18.kolo 1.ligy starší dorast, ktoré sa uskutoční tento víkend. Diváci na strednom Slovensku uvidia 3 zápasy:

 

Jupie Podlavice (14.miesto) - Trnava (1.miesto) - šláger kola, v ktorom nováčik privíta lídra súťaže

Žilina (9.miesto) - Košice (8.miesto)

Ružomberok (11.miesto) - Prešov (6.miesto)

 

Nitra – Dukla Banská Bystrica

V 18.kole cestuje Dukla Banská Bystrica pod Zobor. Domáci tím, ktorý sa nachádza na 5. mieste v tabuľke hostí 3.tím. Domáci v poslednom zápase prehrali na pôde poslednej Petržalky 0:2 a tak budú mať iste čo naprávať pred domácimi divákmi. Naopak hostia dokázali vyhrať doma s Ružomberkom a udržali si kontakt s čelom tabuľky. Na jeseň sa medzi týmito družstvami odohrala nevídaná prestrelka, ktorú nakoniec lepšie zvládla Nitra a odniesla si z Bystrice 3 body, uvidíme či sa podobný kúsok podarí aj Dukle.

 

Ružomberok – Tatran Prešov

18.kolo dalo dokopy ďalšie dva tímy, ktorými sú Ružomberok a Tatran Prešov. V tomto zápase sú to opäť domáci, ktorí musia naprávať svoje zaváhanie z minulého zápasu, aj keď Ružomberok v minulom kole prehral s Duklou, ktorá sa nachádza v horných miestach tabuľky. Naopak hostia z Prešova sa naladili na víťaznú vlnu po tom čo prehrali prvé jarné kolo v Žiline. V minulom kole dokázali vyhrať doma so Senicou. Uvidíme čo nám tento zápas prinesie.

 

Senica – Dubnica nad Váhom

Domáca Senica, ktorá sa nachádza na 12. mieste tabuľky hostí v 18.kole tím z čela tabuľky. Je ním Dubnica, ktorá sa nachádza na druhom mieste a na lídra stráca 5 bodov. V minulom kole domáci tesne prehrali v Prešove a tak sa budú snažiť zabojovať o víťazstvo. Hostia z Dubnice si poradili s húževnatou Žilinou tiež tesne v pomere 2:1. Dubnica je favoritom, jej výsledky a výkony hráčov sa od začiatku sezóny stupňujú a určite budú chcieť ešte poňaháňať vedúcu Trnavu.

 

Žilina – MFK Košice

Žilinčania sa v 18.kole predstavia na domácom ihrisku, ich súperom budú Košice. Domáci sa nachádzajú po 17.kolách na 9.mieste s čím určite nemôžu byť spokojní, pretože majú tie najvyššie ambície. V minulom kole prehrali v Dubnici tesne 2:1, ich bojovný výkon na body nestačil. Hostia z Košíc hrajú ako na hojdačke, v prvom jarnom kole podľahli nováčikovi Jupie 1:4, no v minulom kole dokázali doma vyhrať nad Slovanom.  Momentálne sa nachádzajú na 8.mieste, keď predbehli práve svojho súpera Žilinu. Vyrovnaný zápas, uvidíme ktoré z družstiev sa dokáže presadiť.

 

Slovan Bratislava – AS Trenčín

Podľa mien družstiev možno označiť tento zápas ako šláger kola. Aj keď tabuľkové postavenie tomu nezodpovedá. Domáci okupujú 7.miesto tabuľky, čo zodpovedá pokojnému stredu. Hostia sa začínajú doťahovať na čelo tabuľky, aktuálne sú  4. V minulom kole Slovan prekvapujúco zaváhal v Košiciach a prehral 0:1. Trenčín si naopak z chuti zahral a rozdrvil Jupie Podlavice 6:0, uvidíme koľko hráčov z kádra nastúpi aj v tomto zápase, pretože Trenčania sú známi tým, že často posielajú hráčov do A tímu.

 

JUPIE Podlavice – Spartak Trnava

V ďalšom zápase na seba narazia tími z opačných pólov tabuľky. Domáci Jupie, ktorý sa nachádza na 14.mieste vyzve v sobotu poobede na ihrisku v Kremničke lídra z Trnavy. Zaujímavé bude sledovať ako sa hráči Jupie dajú dokopy po nevydarenom zápase v Trenčíne a či dokážu nadviazať na prvý jarný zápas, keď porazili doma Košice. Trnava má o čosi príjemnejšie starosti, v minulom kole vyhrala doma s Bardejovom 4:0 a naďalej si tak drží prvé miesto v tabuľke. Favoritom je v tomto zápase určite Trnava, ale kľudne sa môže zrodiť aj menšie prekvapenie na úkor hostí.

Výkop zápasu je o 13:00 v Kremničke. Všetkých fanušikov na zápas srdečne pozývame.

 

Bardejov – Podbrezová

Tento zápas môžeme nazvať ako derby tímov v boji o záchranu. Domáci sa aktuálne nachádzajú v zostupovom pásme no len bod za 14.miestom, ktoré zaisťuje účasť v 1.lige aj budúcu sezónu. V poslednom zápase Bardejov prehral u lídra tabuľky 0:4, v tom zápase sa od neho body neočakávali, no v tomto by nejaký ten bodík mal uchmatnúť. Hostia z Podbrezovej však budú určite proti, na jar zatiaľ dokázali vyhrať obidva zápasy, naposledy doma s Michalovcami, a tak sa postupne začínajú vzďaľovať od zostupových miest v tabuľke. Aktuálne sú na 13.mieste.

 

Michalovce – Petržalka

V poslednom zápase 18.kola na seba narazia domáce Michalovce a hostia z Petržalky. Domáci sa nachádzajú na 10.mieste tabuľky náskok pred ostatnými súpermi pod nimi sa začína zmenšovať. Hostia sú na úplnom dne tabuľky, no v minulom kole dokázali vyhrať a tak stiahli náskok súperov pred nimi už len na dva respektíve tri body. Michalovce v poslednom kole prehrali v Podbrezovej a tak by v tomto zápase mali bodovať naplno. Petržalka môže len prekvapiť.

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (775)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (113)
2%

Celkový počet hlasov: 6361

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu