17.kolo - Krupina doma zakopla a prišla o 1.miesto, veľký obrat Kalinova proti Hodruši, Veľký Krtíš po jasnej výhre so Šalkovou na čele, Tomášovce aj B.Štiavnica oživili šance na záchranu, Šagát jasne prvý medzi kanoniermi

20.04.2011 20:55

 

17.kolo

 

Krupina - Hliník nad Hronom 0:0

Čisté konto udržali Pavel Vician (Krupina) a Tomáš Kúšik (Hliník)

Líder súťaže si síce priviezol cenný bod zo Šalkovej, ale herne to nie je ono. Potvrdilo sa to v zápase s Hliníkom. Proti remízovému kráľovi súťaže sa favorit v útoku trápil a nakoniec prekvapujúco stratil 2 body. Hliník sa prezentoval svojou tradičnou obrannou hrou, ktorou už neraz slávil úspech na ihriskách súperov (napr. v Brusne, Sliači či v Šalkovej). Vybojoval si cenný bod a drži sa bezpečne v strede ligovej tabuľky. Za domácich nenastúpil jediný jarný strelec tímu Peter Kindernaj a bolo to na hre jesenného majstra cítiť. Krupina prišla stratou 2 bodov o líderskú pozíciu, lebo Veľký Krtíš má pri rovnosti bodov, momentálne lepšie skóre.

 

Veľký Krtíš - Šalková 4:1 (2:0) - pripravené v spolupráci s Marošom Zimnikovalom

Góly: 12´Vladimír Takáč - 1:0, 29´Marek Koš - 2:0, 49´Martin Horváth - 3:0, 57´Matej Madoš - 3:1, 80´Vladimír Takáč - 4:1

 

Zostava FK Šalková: Beracko - P.Doborta, Štubniak, Kopic, Rusko(O.Dobrota) - Daubner, Majer, Bútora, Rudnický - Zimnikoval, Madoš(Hromada)

Do tohto zápasu vstupovali domáci s tým, že v tejto sezóne vyhrali všetky domáce zápasy. Zo začiatku duelu to vyzeralo tak, že by mohli hráči Šalkovej túto sériu zrušiť a naopak predĺžiť sériu neporaziteľnosti s Krtíšom, proti ktorému vyhrali posledné dva zápasy. Prvých 15 minút bolo v réžii Šalkovej, ktorá si vypracovala tri slušné šance. Najprv Zimnikovalovi odskočila lopta na hranici šestnástky a potom dvakrát strieľal Majer, jedna strela skončila na tyči a druhá len tesne vedľa. Potom začali hrať aj domáci. Zatlačili Šalkovú na jej polovicu a v 12´min. z toho pramenil prvý gól. Keď si na rohový kop dobre naskočil domáci záložník Takáč a nedal šancu brankárovi Berackovi. Druhý gól nenechal na seba dlho čakať. Bola to situácia, keď brankár hostí mohol odkopnúť čistú loptu, ale to sa mu nepodarilo a tá sa následne dostala k domácemu kanonierovi Košovi a ten do prázdnej brány skóroval. Potom sa hra kúsok ukľudnila, ale stále ju mali pod kontrolou domáci. Šalková sa zmohla len na pár náznakov, ktoré však zachytila spoľahlivá domáca obrana. Pred koncom polčasu mal šancu ešte Madoš ale nedočiahol na loptu a tak z toho nič nebolo. Do kabín sa teda išlo za stavu 2:0 pre domácich.

Do druhého polčasu nastúpili hostia s odhodlaním ešte niečo so zápasom spraviť. Ale toto odhodlanie bolo rýchlo zmarené gólom domácich, ktorý prišiel opäť po rohovom kope a po závare v päťke sa dostala lopta do brány zásluhou Horvátha. Po tomto góle hra opadla. Domáci si bránili svoj trojgólový náskok a hostia nemali sily s ním nič urobiť. Ale napokon sa hostia predsa len presadili, keď sa k odrazenej lopte v šestnástke domácich dostal Madoš a znížil stav na 3:1. Tento gól hostí naštartoval, snažili sa, tlačili sa dopredu a po dobrom centri Zimnikovala bol v šestnástke atakovaný Majer, ale rozhodcova píštalka ostala nemá. Šalková svoj jalový tlak zakončila dvoma rohmi a to bolo prakticky všetko z jej strany v tomto zápase. Domáci sa presadili ešte raz a to strelou zo šestnástky opäť po štandardnej situácii, druhýkrát sa presadil Takáč. Záver zápasu sa niesol v pokojnom tempe, aj keď emócie pracovali prevažne na strane hostí, bodaj by aj nie, keď im tento zápas vôbec nevyšiel a tak môžu byť radi, že inkasovali "len" 4 góly. Krtíš sa výhrou prepracoval na čelo tabuľky.

 

Žarnovica - Sliač 0:2 (0:1)

Góly: 13´Peter Német - 0:1, 75´Tomáš Uhaľ - 0:2, čisté konto udržal Miroslav Rajnoha

Sliač sa nedal znechutiť po ,,nevydarenom " zápase v Jesenskom. Doma proti Tomášovciam a teraz v Žarnovici opäť predviedol svoje kvality. Proti na jar trápiacemu sa nováčikovi predviedol 3.tím tabuľky kvalitný koncentrovaný výkon, ktorý podčiarkol 2 gólmi. Presadil sa jarný strelec Német i najlepší strelec tímu Uhaľ. Žarnovica smerom dopredu veľa nevymyslela a jej situácia sa začína pomaly, ale isto zamotávať. Bez lídra tímu Bociana, ktorý už hráva za A-tím Žarnovice a vsietil zaň cez víkend aj premiérový gól proti Priechodu, je ofenzíva dorastu Žarnovice bez kreativity a druhý najlepší kanonier ligy Truska nedostáva smerom dopredu také lopty, na aké bol zvyknutý v jesennej časti. Sliač sa po zaváhaní Krupiny vrátil do boja o 3.ligu. Na špicu teraz stráca už iba 2 body.

 

Brusno - Hriňová 2:0 (0:0)

Zostavy:

Brusno: Patrik Citara - Ivan Sáliš, Juraj Kováčik (c), Lukáš Uhrík (46´Radoslav Majer), Tomáš Kelemach (79´Branislav Sáliš), Tomáš Dutka, Peter Šebeš, Dávid Marko, Viktor Lihan (46´Samuel Knižka), Ivan Samuelčík, Tomáš Šagát (68´Martin Petrík)

 

Hriňová: Vladimír Urbanec - Peter Bariak, Martin Straka, Marek Strelec, Martin Ľupták, Lukáš Mitter, Andrej Spodniak (c), Marek Hojsza (21´Filip Cerovský), Pavel Mičuda, Michal Suja, Peter Hanes

 

Góly: 65´Ivan Sáliš - 1:0, 80´Ivan Samuelčík - 2:0, čisté konto udržal Patrik Citara

 

Domáci odohrali náročný, ale pre divákov atraktívny duel. Súper prišiel brániť s 11 hráčmi a táto taktika mu dlho vychádzala. V 1.polčase vychytal najlepší hráč hostí brankár Urbanec postupne v 4´min. Marka, v 14´min. Samuelčíka, v 15´min. reflexívnym zákrokom Kelemacha i Šagáta v 23´min. Na druhej strane hostia pohrozili iba v 10´min., ale strela Strelca našla pripraveného Citaru. Niekoľko ďalších domácich pokusov, napr. priamy kop Šagáta v 42´min. sa tiež neskončilo gólom.

Po prestávke pokračoval nápor domácich. V 53´min. nepremenil pokutový kop Kelemach, ale Brusno sa predsa len dočkalo vytúženého prvého gólu. V 65´min. po rohovom kope síce ešte Urbanec vytlačil hlavičku Dutku na žrď, ale odrazenú loptu poslal v skrumáži pod brvno Ivan Sáliš - 1:0. Ani po góle sa obraz hry nezmenil. Brusno stále útočilo a v 80´min. strelilo poistku. Krásnou loptou za obranu vysunul Marko Samuelčíka a ten svojim 8.gólom v sezóne zvýšil na - 2:0. Veľavravný je celkový počet streleckých pokusov smerujúcich na bránu - 17:1 pre Brusno.  
 

 

 

Kalinovo - Hodruša Hámre 5:3 - detaily zatiaľ nepoznáme

Kalinovo zaznamenalo neuveriteľný obrat v zápase. Od úvodu sa tlačilo do útoku v snahe vsietiť konečne prvé jarné góly. Hámre sa zamerali na pozornú defenzívu a vyrážali do nebezpečných brejkov, ktoré im výborne vychádzali. Hostia si takouto hrou vytvorili sľubný náskok - 1:3, ale domáci nezložili zbrane. Najprv zahodil domáci kapitán brankár Kubiš penaltu, ale obrovským úsilím a vôľou nakoniec domáci dokázali obrátiť výsledok. Trošku to pripomínalo ich domáci jesenný zápas s Brusnom. V ňom prehrávali už 2:3 a nakoniec vyhrali 5:3. Tentoraz prehrávali dokonca 1:3, ale 4 gólmi v rade si pripísali po 5 kolách bez výhry plný bodový zásah. Hostí môže mrzieť prešustrovaný náskok, najmä keď potrebujú v boji o záchranu body ako soľ.

  

Tomášovce - Jesenské 4:0 (1:0)

Góly: 28´Maroš Matúška - 1:0, 57´Rastislav Mišík - 2:0, 59´Michal Slosiar z 11m - 3:0, 86´Rastislav Mišík z 11m - 4:0, čisté konto udržal Miroslav Dirbák 

Jednoznačná záležitosť predposledného tímu súťaže. Bol to ,,6 bodový" zápas a po jasnej domácej výhre sa skomplikovala situácia hostí. Momentálne majú pred Tomášovcami náskok už iba 3 body. Domáci patria až na výpadok v Sliači k najpríjemnejšiemu prekvapeniu jarnej časti. Veď za 4.kolá nazbierali viac bodov ako za celú jesennú časť. Dvakrát sa strelecky presadil Mišík a Dirbák v bráne si pripísal 3.nulu v ročníku.

 

Banská Štiavnica - Tornaľa 3:2 (2:1)

Góly: 18´Elemér Rácz - 0:1, 22´Dávid Budinský - 1:1, 26´Dávid Budinský - 2:1, 77´Norbert Švajko - 2:2, 78´Juraj Ducho - 3:2

Majster 4.ligy zo sezóny 2008/2009 zostáva aj naďalej posledný, ale začína bojovať. Práve bojovnosť priniesla Štiavnici v existenčnom zápase proti technickejšiemu súperovi 3 body. Po nečakanej remíze v Hliníku si domáci pripísali prvú jarnú výhru a na záchranu strácajú 3 body. Tornaľa opäť doplatila na školácke chyby v obrane a napriek sympatickému výkonu smerom dopredu odchádza bez bodu. Mrzieť ju môže najmä chvíľková strata koncentrácie po vyrovnaní na - 2:2, keď už o minútu inkasovala víťazný gól. Výhrou Tomášoviec a Banskej Štiavnice sa situácia na spodku tabuľky poriadne zdramatizovala.  

 

 

Tabuľka strelcov po 17.kole
 
1. Tomáš Šagát - Brusno - 17 
2. Samuel Truska - Žarnovica - 14
3. Tomáš Uhaľ - Sliač - 13 
4. Viktor Koták - Kalinovo - 12
5. Marek Koš - Veľký Krtíš - 11
 
 

Tabuľka čistých kont brankárov po 17.kole

1. Pavel Vician - Krupina - 8

2. Pavel Kalmár - V.Krtíš - 6

3. Patrik Citara - Brusno - 5

 

Tabuľka po 17.kole

1. Veľký Krtíš               17 - 38

2. Krupina                     17 - 38

3. Sliač                         17 - 36

4. Brusno                      17 - 32

5. Kalinovo                    17 - 29

6. Hliník nad Hronom      17 - 24

7. Šalková                     17 - 23

8. Žarnovica                   17 - 22

9. Tornaľa                      17 - 21

10. Hriňová                     17 - 21

11. Jesenské                  17 - 16

12. Hodruša Hámre         17 - 16

13. Tomášovce              17 - 13

14. Banská Štiavnica     17 - 13

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (776)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (114)
2%

Celkový počet hlasov: 6363

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu