5.kolo - Kolo remíz, zrodili sa až 4, súboj nováčikov bez gólov, Podbrezová získala bod so Slovanom, Dukla nerozhodne v Dubnici, Žilina so štvrtou prehrou, Ruža otočila zápas v Košiciach, lídrom strelcov Meszároš

10.03.2012 19:20

5.kolo - 27.8.2011

 

Prešov - Nitra 6:1 (2:0)

Góly: 2x Ivanko - Macej, Dzúrik, Lapoš, Martin, Šafranko vs. Kružlík

 

Košice - Ružomberok 1:2 (1:0)

Góly: Jano vs. Chlpík, Zachej

 

Trenčín - Senica 4:0 (3:0)

Góly: 2x Bezák, Morong, Šiko

 

Trnava - Žilina 3:1 (0:1)

Góly: Pisár, Ba, Tomovič vs. Kubena

 

Podbrezová - Slovan 2:2 (1:2)

Góly: 7´Sabo - 0:1, 22´Tešlár - 1:1, 45´Kováč - 1:2, 59´Tešlár z 11m - 2:2

Na Horehronie prišiel jeden z najkvalitnejších tímov dorasteneckej ligy, ktorý bude v tejto sezóne určite ašpirovať na popredné miesta v tabuľke. V prvom polčase hrali hostia výborne. Technicky a fyzicky sú výborne pripravení, majú patričné sebavedomie a preto nám toho v prvom polčase veľa nedovolili. Naše
mužstvo však v tomto zápase vytiahlo zbraň, po ktorej stále volám a to neutíchajúcu bojovnosť. Súper išiel do vedenia už v 7 min. a tak už po štvrtýkrát sme mali katastrofálny úvod do zápasu. Našťastie sme sa z gólu otriasli a v 22 min.po akcii Polaščika Tešlár vyrovnal na 1:1. Naďalej sme sa snažili zhusťovať predovšetkým priestor v strede poľa, ale veľmi sa nám to nedarilo a v 45 min. po chybe našej obrany súper zvýšil na 1:2.
V polčasovej prestávke sme hráčov dávali dokopy predovšetkým psychicky, aby sami uverili, že tento zápas nemusia prehrať. Nabádali sme ich aj k väčšej agresivite v strede poľa. Naše slová si zobrali k srdcu a nakoniec ich srdiečko rozhodlo o tom, že sme tento zápas neprehrali. V 58 min. Gombala získal takmer stratenú loptu, v 16-ke ho fauloval hosťujúci obranca a Tešlár premenil s prehľadom pokutový kop. Súper sa nechcel zmieriť s týmto stavom, stále útočil, ale v našej bráne stál výborný Peťko. Nám sa ale tiež otvárali priestory v súperovej obrane a keby Makar nebol zasebčil a prihral pred prázdnu bránu Gombalovi, mohli sme sa tešiť ešte viacej. Do konca zápasu sa už útoky striedali na obidvoch stranách, ale obrany a brankári pracovali spoľahlivo a tak sa už výsledok nezmenil. Ja som s výsledkom spokojný, lebo Slovan hral predovšetkým v prvom polčase naozaj výborne. V druhom už bol zápas vyrovnanejší.
Ďakujem chlapcom za bojovnosť s akou by sa mali prezentovať v každom zápase. Z jednotlivcov upútal brankár Peťko, v strede poľa Szoke a na hrote zvádzal neúnavné súboje Gombala, ktorý sa pričinil o druhý gól. Ale dôležitý bol kolektívny výkon a bojovnosť. Ďakujem divákom, že si našli cestu na štadión a svojim povzbudzovaním nám pomohli k uspokojivému výsledku. Dúfam, že tento výsledok chlapcom pomôže hlavne psychicky.
Hodnotenie trénera Podbrezovej p.Dubínyho
Zdroj: www.zpfutbal.sk
 

Petržalka - Jupie Podlavice 0:0

Z hľadiska herného prejavu náš najlepší výkon. Koncentrovanou a zodpovednou hrou v strednej zóne sme súpera nepustili do nebezpečných priestorov a vcelku úspešne sa nám darilo prechádzať do rýchlych protiútokov a vytvárať si dobré strelecké pozície – ich využívanie je však zatiaľ výraznou slabinou (Smatana, Zimnikoval, Tomčík). Súper hrozil veľmi dobre kopanými ŠSi, za zápas mal len jednu, ale vyloženú príležitosť, ktorú zlikvidoval výborným zákrokom Gábriš.  Potešili individuálne výkony Gábriša, Smatanu, Tomčíka, ale aj väčšina hráčov podala výkon na úrovni lepšieho priemeru . Bod z ihriska súpera je cenný, ale vzhľadom na priebeh zápasu sme mohli vyťažiť aj viac.

Hodnotenie trénera Podlavíc p.Štefaňáka

 

Michalovce - Bardejov 2:2 (0:1)

Góly: 2x Regali vs. Berecky, Vanta

 

Dubnica - Dukla Banská Bystrica 2:2 (0:0) - hralo sa 20.9.2011

Góly: Števček, Mego vs. Santoris, vlastný gól 

 

Tabuľka strelcov po 5.kole

1. Meszároš - Slovan - 6

2. Bezák - Trenčín - 5

3. Kamenčík - Prešov - 4

  . Števček - Dubnica - 4

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (776)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (114)
2%

Celkový počet hlasov: 6363

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu