9.kolo - Trnava stále vedie, horehronské derby ovládla Dukla, výrazne jej pomohol hattrickom Urgela, Ruža získala cenné 3 body v Petržalke, Žilina sa vracia z Bardejova bez bodu, Jupie bojovalo, ale na Slovan nestačilo, Meszárošov 9.gól

10.03.2012 23:12

9.kolo - 24.9.2011

 

Košice - Nitra 1:3 (0:0)

Góly: Trebuňák vs. 2x Németh, Šmehýl z 11m

 

Trenčín - Dubnica 2:2 (0:0)

Góly: 2x Bezák vs. 2x Šmahajčík

 

Trnava - Prešov 1:0 (1:0)

Góly: Pavlík

 

Podbrezová - Dukla Banská Bystrica 2:3 (0:2)

Góly: 26´Urgela - 0:1, 32´Urgela - 0:2, 69´Santoris vlastný gól - 1:2, 76´Urgela - 1:3, 90´Szoke - 2:3

Po víťazstve so Senicou a herne dobrom zápase v Ružomberku sme na derby zápas s Duklou nastupovali optimisticky. Do 25 min. sa hral celkom vyrovnaný zápas, ale v 26 min. prišla už naša tradičná chyba v obrane a súper vsietil Urgelom vedúci gól. V 32 min. po zlom odkope Očenáša sa lopta odrazila k voľnému Urgelovi, ktorý z ofsajdovej situácie strelil druhý gól hostí. V polčasovej prestávke sme vystriedali dvoch hráčov, prešli sme na systém 4-4-2 a náš výkon sa o niečo zlepšil. V 69 min. si hostia strelili Santorisom vlastný gól a nám ešte svitla nádej aspoň na remízu. V 76 min. však po zlom odkope Janka súper ľahko obišiel Vrabca a po spätnej prihrávke vsietil Urgela svoj tretí gól v zápase. Nám sa už podarilo len skorigovať v 90 min.zápasu Szokem na konečných 2:3. V tomto zápase sme sa znova nevyvarovali hrubých individuálnych chýb v defenzíve za ktoré platíme gólmi a prehrami. V útočnej fáze nám chýba tvorivý konštruktívny hráč, ktorý by dal hre myšlienku a pripravil streleckú pozíciu pre našich útočníkov. Napriek tomu sme až na jedno kolo strelili v každom zápase aspoň gól, čiže problém tohto mužstva je predovšetkým v obrannej fáze hry na ktorej musíme tvrdo pracovať a najsť optimálne zloženie obrannej štvorice. Dôležitá bude aj psychologická príprava, aby hráči odovzdali aj v zápase to, čo vedia a naučili sa hrať aj pod tlakom postavenia v tabuľke. Myslím si, že toto bude v ďalších dňoch naša najdôležitejšia robota.
Hodnotenie trénera Podbrezovej p.Dubínyho

 

Petržalka - Ružomberok 0:1 (0:0)

Góly: Zoller

 

Michalovce - Senica 0:2 (0:1)

Góly: Štora, Vilkovský

 

Bardejov - Žilina 2:1 (1:1)

Góly: 30´Belák - 1:0, 39´Dedič - 1:1, 63´Belák - 2:1

V úvode zápasu do 15. min. sme nepôsobili kompaktným dojmom, prenechali sme iniciatívu domácemu družstvu, hrali sme dosť pasívne. Po tejto našej úvodnej hluchej pasáži hry, sme pridali na dôraze, zvýšili sme pohyb a hra v poli sa vyrovnala. Domáci boli nebezpeční hlavne po útočne dobre prudko zahraných ŠS. V 30. min sme stratili loptu za poliacou čiarou na súperovej polovici ihriska domáci toho využili a kolmou prihrávkou vysunuli hráča po našej pravej strane, ktorý výborne presne našiel pred bránou nepokrytého spoluhráča, ktorý pohotovo zakončil 1:0. V 38. min. sme ešte po výbornej prihrávke Jánošíka a zakončení Reváka gólovo nedokázali odpovedať. No o minútu na to v 39. min. to už vyšlo, keď po Jánošíkovej spätnej prihrávke už Dedič rozvlnil sieť domácich 1:1. Za tohto stavu sa šlo aj do kabín.
Po prestávke v 49. min. sme mali aj kus šťastia, keď po nedôslednom bránení vo vlastnej 16-ke, nám po strele jedného z hráčov domácich zazvonilo brvno našej brány. No v 63. min. sme už toľko šťastia nemali a po zbehnutí útočníka Bardejova medzi stopéra a krajného obrancu, ktorý od seba boli ďaleko sme inkasovali gól na 2:1. Prvú strelu náš brankár Kosa vyrazil no pri následnej dorážke už nemal šancu. V 75.min. sme mali veľký kus smoly, keď po strele Hruboša spoza 16-ky bol už brankár domácich v podstate prekonaný no lopta z jeho kopačky skončila na tyči. Záver stretnutia bol dosť hektický, v hre bolo dosť nepresností. S celkovým herným prejavom nemôžem byť spokojný. Dnes niektorí hráči zahrali pod svoje možnosti a v situácii v ktorej sa momentálne nachádzame, musíme hrať ďaleko agresívnejšie a s väčšou chuťou presadiť sa. 
Hodnotenie trénera Žiliny p.Labanta

Zdroj: www.mskzilina.sk

 

Jupie Podlavice - Slovan 1:3 (0:1)

Góly: 34´Sabo - 0:1, 66´Kováč - 0:2, 73´Zimnikoval - 1:2, 87´Meszároš - 1:3

Priemerný výkon na technického, dobre organizovaného a agresívnejšieho súpera nestačil. Hlavne v prvom polčase sme zaostali za predchádzajúcimi výkonmi, nervozita a prílišný rešpekt zo súpera spôsobil množstvo nepresností, zaostávali sme aj bežecky a v dôraze v osobných súbojoch.  Napriek tomu sme mali za stavu 0:0 dve dobré strelecké pozície (Žabka 2x). V druhom polčase prišlo k oživeniu a k spresneniu hry, avšak nevyhli sme sa  hrubým chybám v rozohrávke (Fridrich, Piški, Gorner), ktoré súper naštastie nevyužil. Zlomový moment nastal v 65.min, keď najskôr Koctúr nepremenil samostatný nájazd a z protiútoku sme po RK dostali druhý gól ( v druhom zápase po sebe zlá reakcia na súperov RK) Pokračovali sme však v odhodlaní niečo so zápasom urobiť, za čo sme boli odmenení pekným gólom, ktorý strelil z PrK z hranice 16-ky Zimnikoval (predchádzal mu faul, ktorým súper zastavil náš nájazd po peknej kombinácii stredom ihriska). Akúkoľvek snahu o vyrovnanie pochoval hneď po rozohrávke osobnou nedisciplinovanosťou Fridrich, keď sa po hrubom faule nechal vylúčiť. Za stavu 1:2 sme nevyužili gólovú príležitosť (Peter Sura) po výborne zahratom PVK. V závere sme hrou na 3 obrancov otvorili priestor a po individuálnej chybe Valacha a rýchlom protiútoku inkasovali 3 gól.

Hodnotenie trénera Podlavíc p.Štefaňáka

 

Tabuľka po 9.kole

1. Meszároš - Slovan - 9

2. Bezák - Trenčín - 8

  . Urgela - Dukla Banská Bystrica - 8

3. Kováč - Slovan - 6

4. Števček - Dubnica - 5

  . Trebuňák - Košice - 5

  . Vilkovský - Senica - 5

 

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (776)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (113)
2%

Celkový počet hlasov: 6362

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu