MS hráčov do 20 rokov - Egypt 2009 - už o 2 dni, Skupina A

22.09.2009 18:53

World cup 2009 - U 20 - Egypt

 

EGYPT

 

Súpiska tímu

1 Aly LOTFI

2 Salah SOLIMAN

3 Hesham MOHAMED

4 Mostafa GALAL

5 Moaz EL HENAWY

6 Ahmed HEGAZY

7 Aly MOHAMED

8 Shehab AHMED

9 Mohamed TALAAT

10 Ahmed SHOUKRI

11 AFROTO

12 Islam RAMADAN

13 Ayman ASHRAF

14 Hosam HASSAN

15 Saadeldin SAAD

16 Mohamed BASSAM

17 Mahmoud TOBA

18 Ahmed MAGDY

19 BOGY

20 Hussam ARAFAT

21 Mohamed ABOUGABAL

 

Postup do Egypta

Ako organizátor svetového šampionátu postúpil Egypt priamo na záverečný turnaj. Aj napriek automatickej účasti na MS U-20 využil Egypt účasť na Majstrovstvách Afriky U-20 ako dobrú príležitosť otestovať svoje schopnosti. A generálka na domáci šampionát nedopadla najlepšie. Po zlom štarte, prehre s Nigériou 0:2, nasledovali výhry nad Pobrežím Slonoviny a JAR, ale ani to nestačilo na postup do semifinále. Pri rovnosti bodov prvých troch tímov mal Egypt najhoršie skóre. Výsledok tímu bol sklamaním pre Egypťanov a vzrástli obavy o sile tímu, ktorý mal na turnaji bojovať minimálne o medailu.

 

Účasť na šampionáte

Pre Egypt je to 6 účasť na MS hráčov do 20 rokov a najväčší úspech dosiahol v roku 2001 ziskom bronzu.

 

Tréner

Miroslav Soukup začal svoju trénerskú kariéru v Tatrane Prachatice, s ktorými vyhral 3.ligu v sezóne 2002/2003. Vďaka tomuto úspechu sa stal na 2 roky asistentom trénera v 1.FC Brno. Neskôr prebral mládežnícke reprezentačné tímy v Čechách, s ktorými získal viacero medailí s európskych šampionátov. Jeho snaženie pri Českom tíme vyvrcholilo pred 2 rokmi, keď doviedol Česko U-20 k striebru na MS v Kanade. Egyptská futbalová federácia si ho vybrala ako trénera, ktorý by mohol tímu pomôcť dosiahnuť finále . Soukup po niekoľkých mesiacich práce vymenil svojho asistenta Rabie Yassina a nahradil ho bývalým známym obrancom Werderu Brémy Hamym Ramzym.

 

Slovo trénera

„Veľa sme sa z majstrovstiev v Rwande poučili. Dúfam, že chyby, ktoré sme tam urobili do MS U-20 eliminujeme. Do septembra máme dosť času priniesť do tímu nových hráčov. Musia nabrať skúsenosti, špeciálne tí, ktorí vo svojich tímoch nehrajú za seniorské tímy“.

Miroslav Soukup

 

Hviezdy tímu

Brankár Abugabal potvrdzuje, že je mužom na správnom mieste schopným nahradiť aj veterána El Hadaryho v seniorskej reprezentácii. Najjasnejšiu perspektívu má pred sebou 19 ročný Talaat Mohamed. Ten svojimi výkonmi ukázal nesmierny prísľub pre Egypt.

 

 

PARAGUAY

 

Súpiska

 

1

Joel SILVA

2

Ivan PIRIS

3

Ronald HUTH

4

Cesar BENITEZ

5

Francisco SILVA

6

Rodrigo BURGOS

7

Celso ORTIZ

8

Hernan PEREZ

9

Robin RAMIREZ

10

Gustavo CRISTALDO

11

Federico SANTANDER

12

Gerardo ORTIZ

13

Aldo PANIAGUA

14

Rolando GARCIA

15

Derlis ORUE

16

Jorge MOREIRA

17

Nicolas MARTINEZ

18

Lorenzo MELGAREJO

19

Luis PAEZ

20

Luis CABALLERO

21

Ruben ESCOBAR

 

Postup do Egypta

Paraguay na ceste do Egypta absolvoval najprv kvalifikáciu o postup na Copa America U-20, po postupe z 2.miesta odohral finálový turnaj s výsledkami Argentína 1:1, Venezuela 3:0, Kolumbia 1:2, Uruguay 2:2 a Brazília 2:1. Práve posledným víťazstvom nad Majstrom Južnej Ameriky Brazíliou si Paraguay vybojoval strieborné medaily. Výsledky potvrdzujú, že aj v Egypte sa musí s týmto silným juhoamerickým tímom počítať.

 

Účasť na šampionáte

Pre Paraguay je to už ôsma účasť na MS hráčov do 20 rokov. Najlepší výsledok dosiahol v roku 2001, kde skončil na 4.mieste aj vďaka hviezde Roquem Santa Cruzovi.

 

Tréner

Adrian Alberto Coria, narodený v Buenos Aires, bol rýchly typ útočníka, ktorý počas svojej hráčskej kariéry odohral ligové duely v Argentíne, Peru, Paraguayi, Uruguayi, Guatemale, Hondurase a v Poľsku. Vo februári 2007 sa stal asistentom reprezentácie Paraguaya U-20 a o rok neskôr aj jej hlavným trénerom.

 

Slová trénera

„Hrali sme proti Brazílii pod obrovským tlakom a vďaka Bohu, postúpili sme po výbornom predstavení. Verím, že sme zodvihli vlajku paraguayského mládežníckeho futbalu veľmi vysoko a sme pripravení zopakovať to aj v Egypte“.

Adrian Alberto Coria

 

Hviezdy tímu

Hernan Perez, Robin Ariel Ramirez a Federico Santander, všetci ročník narodenia 1989, vytvorili na Copa America U-20 obávané trio, keď z 18 gólov svojho tímu vsietili 14. Perez ako záložník a Ramirez ako útočník sú produktmi mládežníckej akadémie Libertad. Santander prišiel z tímu Guarani. Sledovať sa oplatí aj gólmana Joela Silvu a obrancu Ronalda Hutha.

 

 

TALIANSKO

 

Súpiska

 

 

1

Vincenzo FIORILLO

2

Alessandro CRESCENZI

3

Antonio MAZZOTTA

4

Matteo GENTILI

5

Michelangelo ALBERTAZZI

6

Marco CALDERONI

7

Claudio DELLA PENNA

8

Andrea MAZZARANI

9

Umberto EUSEPI

10

Fabio SCIACCA

11

Gianvito MISURACA

12

Andrea GASPARRI

13

Francesco BINI

14

Nicolo BRIGHENTI

15

Vasco REGINI

16

Giacomo BONAVENTURA

17

Mattia MUSTACCHIO

18

Silvano RAGGIO

19

Marco ROMIZI

20

Piergiuseppe MARITATO

21

Antonio PICCOLO

 

Postup do Egypta

Azzurri sú pripravení zopakovať úspech svojich seniorských kolegov z MS 2006 v Nemecku. Pre mladých Talianov poskytuje turnaj príležitosť zviditeľniť a predať sa do veľkoklubov. Niektorí z nich už dokonca hrávajú v takýchto tímoch. Taliani sa na šampionát kvalifikovali vďaka úspešným ME do 19 rokov v minulom roku v Čechách. V základnej skupine po remízach s Gréckom a Anglickom si postup vybojovali až výhrou 4:3 nad Českom v najkrajšom zápase turnaja. V semifinále vyradili výsledkom 1:0 Maďarsko a nestačili len na Nemecko vo finále 1:3.

 

Účasť na šampionáte

Taliani sa na MS hráčov do 20 rokov prebojovali po piaty raz. V rokoch 1977 a 1981 vypadli v základnej skupine. V rokoch 1987 a 2005 dokráčali do štvrťfinále, kde nestačili na Chile a Maroko. Pre Talianov býva často najväčší problém úvod šampionátu, ak sa im podarí prežiť ťažkú skupinu s Egyptom, Paraguayom a Trinidadom môžu zájsť ešte ďalej ako naposledy v roku 2005.

 

Tréner

Francesco Rocca musel predčasne skončiť s aktívnou kariérou vo veku 26 rokov, vplyvom vážneho zranenia. Dovtedy odohral 141 zápasov v drese AS Rím v Serii A a 18 zápasov za národný tím. Po dosiahnutí potrebnej kvalifikácie, prijal v roku 2006 výzvu viesť mládežnícku reprezentáciu do 18 rokov. O rok neskôr sa posunul do tímu U-19 a po postupe do Egypta sa stal aj trénerom U-20. Neúnavný zadák prezývaný „Kawasaki“ vštepil svojim hráčom entuziazmus a zmysel pre disciplínu. Jeho heslom, netypickým pre talianskeho trénera, je byť realistom a efektívnosť. Svojim hráčom radí, že MS v Egypte sú dobrou príležitosťou zbierať skúsenosti na ceste do seniorskej reprezentácie.

 

Slová trénera

„Skúsenosti získané počas MS sú veľmi dôležité pre hráčov z hľadiska osobnej i profesionálnej úrovne.“

Francesco Rocca

 

Hviezdy tímu

Základný kameň talianskeho útoku tvorí Stefano Okaka Chuka, narodený v Taliansku nigérijským rodičom. Vyrastal v akadémii AS Rím, odkiaľ ho v januári poslali na hosťovanie do Brescie. Je mimoriadne silný v súbojoch, typické atletické krídlo, ktoré dokáže svojim pohybom pokryť veľký priestor. Už vo veku 16 rokov skóroval svoj premiérový gól v Serii A. Druhým dôležitým článkom tímu je Silvano Raggio Garibaldi. Defenzívny štít, ktorý je v prípade potreby pripravený pomôcť aj v útoku. Presvedčili sa o tom aj Maďari, ktorým strelil v semifinále ME U-19 víťazný gól.

 

 

TRINIDAD A TOBAGO

 

Súpiska

1 Glenroy SAMUEL
2 Aubrey DAVID
3 Curtis GONZALES
4 Sheldon BATEAU
5 Akeem ADAMS
6 Leston PAUL
7 Kevin MOLINO
8 Sean DE SILVA
9 Jamaal GAY
10 Qian GROSVENOR
11 Khaleem HYLAND
12 Robert PRIMUS
13 Juma CLARENCE
14 Jean Luc ROCHFORD
15 Uriah BENTICK
16 Marcus JOSEPH
17 Mekeil WILLIAMS
18 Jake THOMSON
19 Daneil CYRUS
20 Andre MARCHAN
21 Jesse FULLERTON

 

Postup do Egypta

Trinidad sa na šampionát kvalifikoval vďaka štvrtému miestu na šampionáte Strednej Ameriky, ktoré sám organizoval v mestách Macoya a Bacolet. Svoju cestu na šampionát začali úvodnou výhrou 1:0 nad Kanadou a potom nasledovala bezgólová remíza proti neskoršiemu šampiónovi Karibiku Kostarike. V poslednom zápase základnej skupiny už mali domáci istú účasť v semifinále a postup do Egypta. Proti Mexiku dvomi gólmi v 2.polčase dotiahli náskok súpera a zrovnali na 2:2. V semifinále vypadli po bezgólovej remíze v nešťastnom penaltovom rozstrele s USA. Sklamanie z prehry sa prejavilo v súboji o bronz, kde TaT prehral s Hondurasom.

Účasť na šampionáte

Pre Trinidad je účasť v Egypte celkovo druhou návštevou na MS hráčov do 20 rokov. Pri svojej prvej účasti v roku 1991 vypadol v základnej skupine, bez vstreleného gólu. Ani v Afrike to nebudú mať karibčania jednoduché, keďže ich okrem domáceho tímu čaká v skupine Taliansko a Paraguay.

Tréner

Vedie ich bývalý hráč Partizanu Belehrad, srb Zoran Vranes. V roku 2003 krátko trénoval seniorskú reprezentáciu Trinidadu, potom odišiel do St.Vincentu a Grenady, kde sa mu podarilo z „fackovacích panákov“ vytvoriť vážené tímy Karibiku.

Slová trénera

,,Je pekné vidieť, že Trinidad vie hrať dobrý futbal aj pod psychickým tlakom. Som na chlapcov hrdý. Chcem poďakovať všetkým, ktorí nás pri ceste na MS podporili.“
Tréner Zoran Vranes po tom, čo jeho zverenci postúpili na MS hráčov do 20 rokov.

Hviezdy tímu

Šéfom tímu je Sean de Silva, ktorý strelil rozhodujúci gól pri postupe na šampionát proti Kanade. Kostru tímu tvoria najmä záložníci Marcus Joseph a Qian Grosvenor.

 

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (775)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (113)
2%

Celkový počet hlasov: 6361

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu