O 4 dni začíname - krátky pohľad na mládežnícke súťaže pred štartom jarnej časti 2010/2011

22.03.2011 13:54

Po dlhej zimnej prestávke, ktorá trvala skoro 5 mesiacov, sa v sobotu naplno rozbehnú mládežnícke súťaže na Strednom Slovensku. Ligový futbal už prebieha takmer mesiac. Pred 2 týždňami sa rozbehli 1. a 2.ligy mládežníckych súťaží a tento víkend sa dočkajú aj regióny. Určite väčšina tímov počas prestávky nezaháľala, ale poctivo trénovala, aby sa čo najlepšie pripravila na odvetnú časť. 

 

Ako to po jesennej časti vyzerá v dorasteneckých súťažiach

  V 3.lige starší dorast je situácia poriadne zamotaná. Na čele je síce Liptovský Mikuláš, ale iba s najtesnejším náskokom pred Námestovom, Lučencom a Kysuckým Novým Mestom. Zamotané je to aj na spodku tabuľky. Beznádejne posledná je Kremnička, ale predposledné Fiľakovo je na dohľad Novej Bani aj Bytči. Podrobnosti a celú jesennú časť 3.ligy starší dorast nájdete TU.

  V 3.lige mladší dorast vstupuje do jarnej časti v pozícii lídra Kysucké Nové Mesto, sledované Zvolenom a Čadcou. Na chvoste sú nováčikovia z Tvrdošína a z Kremničky.  Podrobnosti o 3.lige mladší dorast TU.

  V 4.lige dorast - sever sa skvelým jesenným finišom prepracoval na čelo Rajec, druhý je víťaz posledných 2 ročníkov tejto ligy - Máj Černová a za ňou v tesnom závese Liptovské Sliače a Hôrky. Najviac sa budú musieť snažiť Liptovský Hrádok a Terchová, tímy z chvosta tabuľky. Podrobnosti z 4.ligy dorast - sever nájdete TU. 

  V 4.lige dorast - juh je stále bez porážky na čele Krupina a postupové ambície sa pokúsi potvrdiť aj v jarnej časti. 5 bodový náskok sa pokúsi zmazať ďalší kandidát na postup Veľký Krtíš. Zaujímavá je situácia na dne tabuľky. Čierneho Petra držia v rukách Tomášovce a Banská Štiavnica, ale namočená je aj Hodruša Hámre a Jesenské. Info o 4.lige dorast - juh nájdete TU.

  V 5.lige dorast - skupina A je lídrom Dolný Hričov, ktorý zatiaľ neprehral, ale Turzovka sa určite tiež popasuje o 1.miesto. Na zostupových priečkach sú zatiaľ Svrčinovec, Skalité a Rosina, ale namočených je ďalších 5 tímov. Podrobnosti o 5.lige dorast - A sú TU.

  V 5.lige dorast - skupina B jasne kraľuje nováčik zo Sučian. Z 13 zápasov vyhral 12 duelov. Ako tak mu sekunduje iba Sihelné, ale aj to s veľkým 7 bodovým mankom. Zatiaľ zostupujú Ľubochňa, Rabča a Liptovský Mikuláš - Palúdzka, ale ohrozené sú aj Turčianske Teplice. Všetko o 5.lige dorast - B nájdete TU.

  V 5.lige dorast - skupina C je situácia na čele mimoriadne atraktívna a zaujímavá. Na postup si brúsia zuby 4 tímy. Jesenný majster Hontianske Nemce, ktoré už nechcú zažiť jarné sklamanie z minulej sezóny. Nováčik a najútočnejší tím ligy Bacúch. Ambiciózny Stožok, ktorý ako jediný zdolal na jeseň lídra z Nemiec a Kremnica, tradičný tím tejto súťaže. Na zostup to vyzerá s Látkami a Janovou Lehotou a zatiaľ aj s Hornými Hámrami. Na jeseň sa trápil Bzovík a Dudince, tieto tímy sú tiež ohrozené. Podrobnosti z 5.ligy dorast - skupina C nájdete TU. 

  V 5.lige dorast - skupina D je situácia na čele prakticky rozhodnutá. Divín vedie s 10 bodovým náskokom a to, že by o tento náskok prišiel sa zdá byť v rovine utópie. Od druhého tímu ligy Haliča až po deviaty tím Čierny Balog je situácia tak vyrovnaná, že tieto tímy delia iba 3 body. Na chvoste sú beznádejne Veľký Blh, Ružiná a Klenovec. Všetky detaily 5.ligy dorast - D nájdete TU.

 

Ako to po jesennej časti vyzerá v žiackych súťažiach

  V 2.lige starší žiaci - sever ide z prvej pozície do jarnej časti Belá a postup do 1.ligy jej už môžu zahatať azda iba Rajecké Teplice. Aj tímy na spodku sú asi isté - Varín a Veľké Rovné, čakajúce na prvý bod. Všetky detaily 2.ligy starší žiaci - sever sú k dispozícii TU. 

  V 2.lige starší žiaci - juh je situácia zamotanejšia. V čele sú Žiar nad Hronom o skóre pred nováčikom z Poltára. Ako tak sa ich ešte drží Lučenec. Na spodku je Sliač a Tisovec. Na jar sa bude musieť viac snažiť aj Hriňová. Info o 2.lige starší žiaci - juh TU.

  V 3.lige starší žiaci - skupina A to myslí s postupom vyššie vážne Krásno nad Kysucou, ktoré na jeseň stratilo iba dva body za remízu. Potrápiť ho budú chcieť ešte Makov a Ajax Slimáčik Mojš - Žilina. Zostupujú zatiaľ Staškov, Kysucký Lieskovec a Zborov nad Bystricou. Ohrozená je aj Radoľa a Bánová. Všetko o 3.lige starší žiaci - A nájdete TU. 

  V 3.lige starší žiaci - skupina B vedie zatiaľ Klin, ale šancu majú ešte Rabča, Habovka a Liesek. Na opačnom póle je Blatnica a Hruštín, ale keďže je v súťaži iba 12 tímov, pravdepodobne po sezóne nikto nevypadáva. Všetky detaily 3.ligy starší žiaci - B TU.

  V 3.lige starší žiaci - skupina C to s rýchlym návratom do 2.ligy hneď po roku myslí Badín. Postupové ambície Badína môže zahatať už iba Hliník nad Hronom. Na chvoste je bez bodu Slovenská Ľupča, ale keďže aj tu je dokonca iba 11 tímov v lige, zo súťaže nikto nevypadáva. Info o 3.lige starší žiaci - C nájdete TU.

  V 3.lige starší žiaci - skupina D je  len 7 tímov. Je to alarmujúci stav. Súťaž stráca na regulárnosti z roka na rok. Napriek tomuto faktu sú lídrom Radzovce pred Tornaľou a Kalinovom. Na chvoste trojica Jelšava, Rimavská Sobota a Hnúšťa. Detaily 3.ligy starší žiaci - D nájdete TU. 

   

 

 

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (775)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (113)
2%

Celkový počet hlasov: 6361

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu