Postupuje Žarnovica, mužstvom jari Brusno

27.06.2010 23:18

26.kolo

V záverečnom 26.kole hranom 19.6. a 20.6. nadobudla tabuľka 5.ligy konečnú podobu.

 

Brusno - Žarnovica 3:1 (1:0)

Zostavy:

Brusno: Patrik Citara - Ivan Sáliš (35´Martin Petrík), Juraj Kováčik (c), Lukáš Uhrík, Filip Pšenko (69´Branislav Sáliš), Samuel Knižka, Tomáš Dutka, Lukáš Vránsky, Ivan Samuelčík (75´Jozef Gallo), Matej Turcaj, Tomáš Šagát (25´Tomáš Piliar)

 

Žarnovica: Jakub Šuhajda - Jakub Mlynárik, Ján Michalov, Peter Goral, Michal Štefanka, Adam Smelák (87´Michal Brnčík), Martin Bocian (c), Samuel Truska, Branislav Mesiarik (75´Martin Hudšín), Lukáš Žiško, Pavel Orságh

 

Strelci gólov: 34´Samuel Knižka - 1:0, 57´Branislav Mesiarik - 1:1, 61´Tomáš Piliar z 11m - 2:1, 73´Matej Turcaj - 3:1

 

V zápase dvoch najlepších tímov súťaže sa očakával kvalitný futbal, ale stretnutie už nemalo postupový náboj, keďže Žarnovica si postup zabezpečila v predchádzajúcom kole. Domáci bojovali na diaľku s H.Nemcami o 2.miesto, na ktoré im stačila aj remíza. V hre však bolo aj celkové prvenstvo v jarnej časti súťaže. Oba tímy mali z 12 zápasov na konte zatiaľ 11 výhier a 1 prehru. V úvode stretnutia mali územnú prevahu domáci. Aktívny bol najmä Šagát, ktorý to skúšal strelami z diaľky i hlavičkami, ale chýbala mu presnosť. V 25´min. musel Šagát pre zranenie odstúpiť a nahradil ho Piliar. V 31´min. mali hostia svoju najväčšiu šancu v 1.polčase, za obranu Brusna sa dostal Orságh, ale v dobrej pozícii netrafil Citarovu bránu. V 34´min. nebezpečne vystrelil z ľavej strany Samuelčík, obrana hostí loptu odvrátila len ku Pšenkovi, ktorý našiel na hranici pokutového územia Knižku a jeho pohotová strela prekvapila Šuhajdu - 1:0. 5 minút pred koncom 1.polčasu sa odhodlal k peknému sólu Uhrík, ale jeho strela našla Šuhajdu pripraveného. V 41´min. nebezpečne hlavičkoval po rohu hosťujúci Mesiarik, o dve minúty sa na dostrel Citaru dostal Bocian, ale brankár Brusna udržal tesné prvopolčasové vedenie.

  

 

2.polčas začal Knižkovou strelou z uhla, ktorú Šuhajda zneškodnil. V 57´min. hostia vyrovnali po priamom kope hlavičkou Mesiarika - 1:1. V 60´min. sa odhodlal k veľkému sólu od polovice ihriska Knižka, hostia ho faulovali v pokutovom území a nariadenú penaltu bezpečne premenil Piliar - 2:1. O dve minúty mohol vyrovnať Bocian, ale jeho lobovaná strela skončila nad bránou Citaru. V 65´min. po rýchlej akcií hostí zahral v pokutovom území nešťastne rukou kapitán Kováčik a rozhodca nariadil penaltu aj na druhej strane. Loptu si na biely bod postavil brankár Šuhajda, ale nastrelil iba žrď a ani následná dorážka nepriniesla zmenu stavu. Rozhodnutie padlo v 73´min. Petrík rozohral rohový kop na hlavu Turcaja - 3:1. Pre domácich hráčov Piliara a Turcaja to bol posledný zápas v dorasteneckej kategórii a obidvaja sa rozlúčili gólom. Žarnovici blahoželáme k postupu do 4.ligy.

Slovenská Ľupča - Kremnica 0:5

Domáci zakončili veľmi nevydarenú sezónu debaklom s Kremnicou a skončili poslední. Kremnica sa touto výhrou dostala na konečnú 5.priečku.

 

Detva - Zvolenská Slatina 4:1

Detva nenaplnila postupové ambície a obsadila konečnú 4.priečku, hostia po dvoch sezónach 5.ligu opúšťajú a sú asi najväčším sklamaním sezóny.

 

Hontianske Nemce - Očová 6:1

Domáci sú určite sklamaní z konečného 3.miesta, lebo ešte 5 kôl pred koncom súťaže viedli, ale nezvládli záver sezóny. Aj napriek tomu podávali počas celej sezóny kvalitné góly, nastrieľali najviac gólov v súťaži 97 a zaslúžia si pochvalu. Očová sa záverečnou porážkou prepadla až na 11.miesto.

 

Horné Hámre - Kováčová 1:0

Domáci podali kvalitný a bojovný výkon a zaslúžene zvíťazili aj keď iba najtesnejším rozdielom. V dramatickom závere sezóny sa ako nováčik súťaže zachránili a dokonca v tabuľke predbehli aj Očovú. Za výkony v jarnej časti si 5.ligu určite zaslúžia.

 

Stožok - Dudince 4:2

Domáci sa rozlúčili so sezónou peknou výhrou nad zlepšujúcimi sa Dudincami, ktoré tento výsledok odsúva do 1.triedy, ale vzhľadom na vývoj v 4.lige sa predsa len v Dudinciach bude hrať 5.liga aj v budúcej sezóne. Aj Dudince podávali kvalitné výkony v dramatickom boji o záchranu a 5.liga tam určite patrí. Stožok ako nováčik skončil napokon na sympatickom 9.mieste.

 

Hrochoť - Bzovík 3:0

Domáci napokon skončili najlepšie zo všetkých nováčikov súťaže na peknom 7.mieste k čomu im pomohla záverečná výhra nad zraneniami zdecimovaným tímom Bzovíka. Hostia veľmi dlho držali krok s favoritmi súťaže a až v záverečných kolách nakoniec klesli na 6.miesto. Bzovík podával v súťaži dobré výkony a keby nemusel odohrať množstvo dohrávok v strede týždňa vplyvom počasia bez dôležitých hráčov mohol atakovať aj pozíciu Detvy. Veľkú pochvalu za odvedenú prácu v ťažkej sezóne si v Bzovíku zaslúži tréner Jozef Luciak.

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (775)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (113)
2%

Celkový počet hlasov: 6361

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu