Predstavujeme D - Skupinu: DAREBÁCI, KEIA KAHA, CHLAPCI Z DUKLY, DRACI Z MFK

14.12.2012 13:15

DAREBÁCI

O Darebákoch by sa toho dalo napísať veľmi veľa. Jeden z najskúsenejších tímov, jeden z najúspešnejších tímov, jeden z najstabilnejších tímov. Jadro tímu je rovnaké počas celých 10 rokov existencie turnaja. Pri jedinom titule tímu na turnaji v roku 2003 boli z terajšej partie 5 členovia - Vierik, Šuhajda, Gera, Núdzik, Fortiak. Iba bratia Pančíkovci sú "noví" lebo aj Tomáš aj Juraj už niekoľko ročníkov absolvovali, ale zatiaľ sa márne snažia dobehnúť brata Michala, ktorý sa tiež podieľal na triumfe Darebákov v roku 2003, kde bol dokonca vyhlásený za najlepšieho hráča turnaja a vo finále vsietil 2 góly. Darebáci sa po pár neúspešných rokoch, keď skončili v skupine a vo štvrťfinále, vrátili opäť na výslnie v roku 2009. Finálová prehra s Oremlazom odštartovala sériu 3 úspešných rokov, kedy sa tím dostal 3krát do semifinále. Najlepší futsal za posledné roky hrali Darebáci v minulom roku a nebyť 5 minútového zaváhania v 2.polčase semifinále s Ofsajt Teamom mohli si pripísať minimálne 4.finálovú účasť. Partia okolo Martina Fortiaka má tie najvyššie ambície aj v jubilejnom 10.ročníku Lenivej lopty, ale v základnej skupine ich nečaká ľahká úloha. Trojboj proti mladým puškám bude určite veľmi vyčerpávajúcou záležitosťou. Ak ho Darebáci zvládnu bude to dobrý signál pre tento tím, že je dobre pripravený na prípadný boj o celkový titul.

Predpokladaná zostava: Jozef Vierik - Milan Šuhajda - Maroš Gera - Michal Núdzik - Tomáš Pančík - Juraj Pančík - Martin Fortiak

 

Zápasy v základnej skupine:

8:30   - Darebáci vs. Draci z MFK

12:30 - Darebáci vs. Chlapci z Dukly

15:10 - Darebáci vs. Keia Kaha

 

Najväčšie úspechy tímu:

1.miesto - 2003, 2.miesto - 2002, 2009, 3.miesto - 2011

 

Bilancia so súpermi v základnej skupine:

Darebáci vs. Draci z MFK - súperi sa ešte nikdy nestretli

Darebáci vs. Chlapci z Dukly - 5:1 (2011 - zápas o 3.miesto)

Darebáci vs. Keia Kaha - súperi sa ešte nikdy nestretli

 

KEIA KAHA

Tím Keia Kaha má všetky predpoklady na to, aby sa popasoval minimálne o postup do play-off. Zažil si na vlastnej koži veľký úspech - finále v roku 2010, aj veľký pád - prehra v osemfinále v roku 2011 s Ofsajt Teamom a má teda veľmi cenné skúsenosti, ktoré tím na ceste za titulom potrebuje. Navyše v tomto roku posilnil káder Keia Kaha jeden z najúspešnejších hráčov Lenivej lopty Ján Francisty, ktorý vyhral 1krát titul s FK 34 Brusno a 3krát s Drink Teamom. V kádri tento rok nefiguruje Tomáš Šagát. Ak sa družstvu okolo kapitána Lehockého podarí navodiť správnu pozitívnu atmosféru vo vnútri tímu, len málo družstiev na turnaji môže jednému z najtechnickejších tímov vzdorovať. Pre psychickú pohodu tímu bude nesmierne dôležitý 1.duel proti Chlapcom z Dukly, s ktorými sa doteraz na turnaji ešte nestretli. To isté platí aj o ďalších 2 súperoch Keia Kaha. V minulom roku mal tím problémy s premieňaním šancí a chýbal im typický kanonier. Túto rolu by na seba mohli zobrať dvaja ofenzívne ladení hráči Marko a Hudák. Ak sa niekto z nich chytí, tak cesta tohto tímu turnajom v roku 2012 bude veľmi dlhá.

Predpokladaná zostava: Adam Lehocký - Dávid Marko - Peter Šebeš - Martin Oravec - Marek Hudák - Ján Francisty - Juraj Kováčik

 

Zápasy v základnej skupine:

9:50   - Keia Kaha vs. Chlapci z Dukly

11:10 - Keia Kaha vs. Draci z MFK

15:10 - Keia Kaha vs. Darebáci

 

Najväčšie úspechy tímu:

2.miesto - 2010

 

Bilancia so súpermi v základnej skupine:

Keia Kaha vs. Chlapci z Dukly - súperi sa ešte nikdy nestretli

Keia Kaha vs. Draci z MFK - súperi sa ešte nikdy nestretli

Keia Kaha vs. Darebáci - súperi sa ešte nikdy nestretli

 

CHLAPCI Z DUKLY

Chlapci z Dukly dostali v minulom roku šancu zúčastniť sa turnaja a hneď sa jej chopili. Patrili k najpríjemnejším prekvapeniam turnaja. Aj keď v skupine sa rozbiehali veľmi ťažko a získali len bod, zo zápasu na zápas sa zlepšovali. Ich forma gradovala v strede turnaja. Postarali sa o senzačné vyradenie top favorita Drink Teamu v osemfinále, vo štvrťfinále zase prestrieľali dovtedy suverénny Načo Názov a aj v semifinále proti neskoršiemu šampiónovi Expresu Hiadeľ veľmi dlho vzdorovali. V závere turnaja už chlapci nemali toľko síl, keďže celý turnaj odohrali iba 5 a súboj o 3.miesto proti Darebákom bol jednostrannou záležitosťou favorita. Napriek tomu Chlapci z Dukly zanechali sympatický dojem a tešíme sa na ich vystúpenie v tomto roku. Navyše svoje rady rozšírili a pricestujú v kompletnom 8 člennom zložení, takže môžu rovnomerne rozložiť svoje fyzické sily, ktoré im v minulom roku v závere turnaja chýbali. Ale budú musieť zlepšiť štart do turnaja, lebo tento raz im 1 bod z 3 zápasov v skupine na postup určite stačiť nebude. Navyše konkurencia v D - Skupine je obrovská. Máme sa teda načo tešiť, hneď pri ich premiére proti finalistovi z roku 2010 tímu Keia Kaha.

Predpokladaná zostava: Matúš Kadlec - Plško - Herich - Šaling - Kovalčík - Balko - Chrien - Palka

 

Zápasy v základnej skupine:

9:50   - Chlapci z Dukly vs. Keia Kaha

12:30 - Chlapci z Dukly vs. Darebáci

13:50 - Chlapci z Dukly vs. Draci z MFK

 

Najväčšie úspechy tímu:

4.miesto - 2011

 

Bilancia so súpermi v základnej skupine:

Chlapci z Dukly vs. Keia Kaha - súperi sa ešte nikdy nestretli

Chlapci z Dukly vs. Darebáci - 1:5 (2011 - zápas o 3.miesto)

Chlapci z Dukly vs. Draci z MFK - súperi sa ešte nikdy nestretli

 

DRACI Z MFK

Nováčik turnaja Draci z MFK bude s najväčšou pravdepodobnosťou zložený z tímu bývalých a terajších dorastencov MFK Banská Bystrica, za ktorých už niekoľko rokov hráva brusňan Kristián Krupa. Nevýhodou tímu môžu byť prakticky žiadne skúsenosti Drakov s týmto turnajom, ale na druhej strane pôjde pravdepodobne o partiu chalanov, ktorá sa pozná veľmi dobre a je zohratá. Preto sú šance Drakov na postup do play-off aj napriek veľkej konkurencii v skupine D minimálne 50:50. A ktovie možno práve Draci z MFK sa stanú čiernym koňom turnaja a napodobnia minuloročné prekvapenie turnaja Chlapcov z Dukly. Veľa napovie úvodný súboj Drakov proti top favoritovi skupiny Darebákom.

Predpokladaná zostava: Kristián Krupa - Róbert Greško - ostatní členovia zostávajú zatiaľ neznámi

 

Zápasy v základnej skupine:

8:30   - Draci z MFK vs. Darebáci

11:10 - Draci z MFK vs. Keia Kaha

13:50 - Draci z MFK vs. Chlapci z Dukly

 

Najväčšie úspechy tímu:

Nováčik turnaja

 

Bilancia so súpermi v základnej skupine:

Draci z MFK vs. Darebáci - súperi sa ešte nikdy nestretli

Draci z MFK vs. Keia Kaha - súperi sa ešte nikdy nestretli

Draci z MFK vs. Chlapci z Dukly - súperi sa ešte nikdy nestretli

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (775)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (113)
2%

Celkový počet hlasov: 6361

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu