Sumár 21. a 22.kola

29.05.2010 14:49

21.kolo

Kvôli nepriaznivému počasiu sa odohrali len 3 z plánovaných 7 zápasov.

Hontianske Nemce - Brusno, Žarnovica - Horné Hámre, Stožok - Hrochoť, Kováčová - Detva - zápasy boli odložené.

Bzovík - Zvolenská Slatina 1:0 od Jozefa Luciaka

V niektorých momentoch to bolo skôr vodné polo, na takom teréne tímy ešte v tejto sezóne nehrali, voda a zima, ale aj veľa srandy, obidvaja si zaslužili vyhrať, lebo bojovali. Šancí mal viac  Bzovík, ale aj Slatina mohla skórovať.

 

Dudince - Kremnica 2:6 od Petra Gyurkyho

Ďalší zo zápasov, v ktorom Dudince potrebovali bodovať. V hustom daždi im však kombinácie nevychádzali a naopak Kremnici rýchle prechody do útoku išli ako po masle. Nevyužitá šanca Baloga z 2.minúty, keď sa rútil sám na brankára dosť ovplyvnila vývoj zápasu. Potom zápas vzali pevne do rúk hostia. Troma rýchlymi gólmi úplne odstavili Dudince a tie sa zmohli len na skorigovanie výsledku gólom kapitána Gyurkyho tesne pred polčasom, keď po trme-vrme po rohu doklepol loptu popri brankárovi - 1:3. Tlak domácich v závere polčasu už gól nepriniesol. Druhý polčas sa niesol v podstatne nervóznejšom duchu čoho výsledkom bolo množstvo faulov, ba dokonca ČK pre hostí za stavu 4:1. To však domácich naštartovalo len na pár minút a boli to opäť hostia, ktorí strelil gól už na 5:1. Dudince kondične a takticky odišli a prišiel aj gól na 6:1 a o víťazovi nebolo pochýb. Dudince dokázali už len skorigovať po peknej strele do šibenice prostredníctvom šikovného Baloga. V hustom daždi tak domáci opäť ťahali za kratší koniec.

 

Očová - Slovenská Ľupča 6:2

 

22.kolo

V 22.kole sa neodohralo iba stretnutie Detva - Očová.

 

Horné Hámre - Stožok 1:0

Domáci si pripísali v boji o záchranu životne dôležité 3 body. Výborný výkon podal najmä domáci brankár, ktorý udržal strelcov zo Stožku na dištanc. Hostia tak natiahli nepriaznivú sériu prehratých zápasov za sebou na 4.

 

Slovenská Ľupča - Dudince 1:0

Ľupča vybojovala svoje prvé víťazstvo v tomto ročníku. Rozhodujúci gól vsietil Rado Majer. Dudince si touto nečakanou prehrou výrazne skomplikovali cestu za záchranou.

 

Kremnica - Bzovík 3:4

V priamom súboji o priebežné 5.miesto zvíťazil Bzovík a pripísal si už svoje 5 víťazstvo na súperových ihriskách v tejto sezóne. Kremnici sa nepodarilo nadviazať na dobrý výkon z Dudiniec a už to pre nich nebude v konečnej tabuľke lepšie ako 6.miesto.

 

Zvolenská Slatina - Žarnovica 0:5

Hostia podali opäť zodpovedný výkon a už od začiatku išli jednoznačne za víťazstvom. Na jar si hostia pripísali už 6 výhru zo 7 zápasov. Navyše to bola 6 výhra bez inkasovaného gólu. Žarnovica na jar inkasovala len pri domácej prehre s Nemcami 1:3 a má najlepšiu obranu v súťaži.

 

Hrochoť - Hontianske Nemce 4:2

V Hrochoti sa stretnutie skončilo senzačnou výhrou domáceho tímu. Nemce prehrali iba svoj 2 zápas v sezóne. Tento výsledok určite potešil Žarnovicu, ktorá sa dotiahla na vedúce Nemce na rozdiel 2 bodov, ale má ešte navyše k dispozícii o jedno dohrávané stretnutie naviac, čo prakticky znamená, že Žarnovica to má opäť všetko vo vlastných rukách.

 

Brusno - Kováčová 6:1 (3:0)

Zostavy:

Brusno: Patrik Citara - Tomáš Kelemach, Juraj Kováčik (c), Lukáš Uhrík, Ivan Sáliš, Viktor Lihan, Tomáš Dutka (67´Filip Pšenko), Samuel Knižka, Martin Petrík (70´Ivan Samuelčík), Tomáš Piliar (82´Jozef Gallo), Tomáš Šagát

 

Kováčová: Milan Ander - Martin Bernát, Martin Kucbel, Tomáš Dávid, Lukáš Lauč, Kristián Drahoň, Slavomír Dlhopolec, Milan Horňák, Norbert Blažko, Marek Kortiš (c), Jakub Graus

 

Góly: 12´Samuel Knižka - 1:0, 30´Ivan Sáliš - 2:0, 33´Tomáš Piliar - 3:0, 53´Tomáš Piliar - 4:0, 60´Tomáš Šagát - 5:0, 76´Lukáš Lauč - 5:1, 85´Jozef Gallo - 6:1

 

Brusno začalo zápas aktívnejšie. V úvode bol vidieť najmä Ivan Sáliš, ktorý unikal po pravom krídle, robil obrane Kováčovej veľké problémy a pripravoval dobré pozície svojim spoluhráčom. V 12´min. našiel Sálišov prízemný center nabiehajúceho Knižku a ten nezaváhal - 1:0. O osude stretnutia sa rozhodlo v 19´min., v ktorej hostia nevyužili dve gólové príležitosti. Najprv domáci gólman Citara vyrazil nebezpečnú strelu hosťujúceho útočníka na rohový kop. Následne z neho reflexívne zasiahol proti gólovej hlavičke zblízka. V 25´min. sa po výkope Citaru rútil na hosťujúceho brankára Andera domáci útočník Šagát, ale brankár Kováčovej tento súboj vyhral. V 30´min. zvýšil Sáliš po rohovom kope Knižku strelou z voleja na 2:0. O minút nevyužil ďalšiu dobrú príležitosť Šagát, ale v 34´min. po Šagátovom priamom kope a neistom zákroku Andera, dorazil loptu do siete Piliar - 3:0.

V 53´min. po najkrajšej akcii zápasu, po krídelnej akcii Uhríka, Knižku a Šagáta, zakončoval Piliar - 4:0. V 60´min. sa konečne dočkal aj Šagát, ktorý po krásnom pase Dutku, v behu umiestnenou strelou zvýšil už na 5:0. Domáci po tomto góle už len v pokoji dohrávali, mali ešte niekoľko streleckých pokusov, ale tie zostali nevyužité. V 76´min. vsietila Kováčová čestný gól, keď sa po chybe domácej obrany najlepšie zorientoval Lukáš Lauč - 5:1. Posledné slovo malo Brusno. V 85´min. sa po individuálnom prieniku zprava presadil Gallo - 6:1. Hosťom sa stretnutie vôbec nevydarilo, nenadviazali na výborné jarné výkony. Snáď v ďalšom kole doma proti Hrochoti ukážu opäť svoju krajšiu futbalovú tvár. 

 

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (775)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (113)
2%

Celkový počet hlasov: 6361

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu