V 24.kole nadelila Žarnovica 9 gólov Slovenskej Ľupči a stále vedie

14.06.2010 12:51

24.kolo

 

Stožok - Kováčová 3:0

Domáci po sérii 5 prehier za sebou, konečne zvíťazili a zamotali boj o 7.miesto v tabuľke. Kováčová po úspešnej prvej polovici jarnej časti nebodovala naplno už tretíkrát po sebe a definitívne stratila šancu zabojovať o 6.miesto.

 

Kremnica - Zvolenská Slatina 6:1

Kremnica podáva na jar kolísavé výkony. Proti Slatine ukázala svoju lepšiu tvár a potvrdila, že skonči najhoršie na 6.mieste. 6.miesto je však pre tento ambiciózny tím určite sklamaním, keďže po jeseni figurovali domáci na peknom 4.mieste. Hostia súťaž už iba dohrávajú a na budúci týždeň ich čaká domáca rozlúčka v 5.lige, minimálne na jednu sezónu.

 

Detva - Bzovík 4:2

Zápas rozdielnych polčasov. Kým v 1.polčase ovládli dianie na ihrisku domáci a vsietili 3 góly, v 2.polčase hostia zabojovali a aj v oslabení, keď sa im zranili dvaja hráči dokázali zápas zdramatizovať dvoma gólmi. V závere v snahe vyrovnať zabudli hostia na zadné vrátka a inkasovali štvrtý gól. Detva si vďaka tejto výhre udržala 4.miesto v tabuľke.

 

Hrochoť - Očová 3:0

Domáci potvrdili úlohu favorita a predĺžili sériu zápasov v rade, v ktorých bodovali už na 5 stretnutí. Týmto víťazstvom sa zároveň hrochoť posunula už na 7.miesto pred Stožok a Kováčovú. 

 

Horné Hámre - Hontianske Nemce odložené

Zápas sa pre nespôsobilú hraciu plochu odložil.

 

Slovenská Ľupča - Žarnovica 0:9

Od začiatku to bol súboj mačky s myšou. Žarnovica pridávala jeden gól za druhým a dosiahla svoje najvyššie víťazstvo v sezóne. Keďže Nemce svoj zápas v Hámroch neodohrali, zvýšila Žarnovica svoj náskok na čele na 4 body. Zdá sa, že po tom, čo Žarnovici unikol v minulej sezóne postup o 1 bod, v tejto sezóne už postup zo svojich rúk, po zaváhaní Hontianskych Nemiec v Hrochoti, nepustí.

 

Brusno - Dudince 3:0 (0:0)

Zostavy:

 

Brusno: Matúš Hlinka - Filip Pšenko (  ), Juraj Kováčik (c), Lukáš Uhrík, Martin Petrík (46´Matej Turcaj), Lukáš Vránsky ( ), Tomáš Dutka, Samuel Knižka, Viktor Lihan, Ivan Samuelčík, Tomáš Šagát

 

Dudince: Jaroslav Paukovič - Miroslav Benko, Patrik Kaškoto, Koloman Kováč, Jozef Lupták, Erik Dodok, Lukáš Dodok, Slavomír Didi, Peter Gyurky (c), Marián Balog, Stanislav Didi

 

Góly: 64´Matej Turcaj - 1:0, 67´Matej Turcaj - 2:0, 75´Tomáš Šagát - 3:0

 

V stretnutí pre oba tímy veľmi dôležitom, domáci bojovali o udržanie šance na postup, hostia o cenné body v boji o záchranu. Brusno sa prezentovalo útočnou hrou, ale dlho si nevedelo poradiť s kompaktnou obranou súpera vedenou kapitánom Gyurkym a výborným gólmanom Paukovičom. V 1.polčase mal najväčšiu príležitosť hneď v 1´min. domáci Samuelčík, ktorý dostal peknú prihrávku za obranu od Vránskeho, ale jeho strelu vytesnil Paukovič na brvno. najaktívnejší v zakončení bol Šagát, ale v troch súbojoch s Paukovičom bol vždy úspešnejší brankár Dudiniec. Keď sa neujali ani strely Pšenka, Knižku a Samuelčíka držali hostia po 1.polčase cennú remízu 0:0.

V 2.polčase pokračoval nápor domáceho tímu, ale dlho bez efektu. Strelecké pokusy, ktoré sa dostali na bránu Dudiniec spoľahlivo likvidoval Paukovič. Až v 63´min. sa domáci konečne presadili Dutka vysunul na ľavom krídle Šagáta, ten našiel pred bránou Turcaja, ktorý nezaváhal - 1:0. O 3 minúty po podobnej akcii prihral Knižka Šagátovi, ten opäť našiel Turcaja a bolo - 2:0. Domáci už potom v pohode dohrali zvyšok stretnutia a v 75´min. pridali aj tretí gól. Kováčikov dlhý pas zužitkoval Šagát - 3:0. Paukovič ešte zachránil hostí od vyššej prehry niekoľkými výbornými zákrokmi. Dudince čakajú v boji o záchranu ešte tri ťažké zápasy. Domáci cestujú na najbližšie stretnutie do Hontianskych Nemiec, ktoré sú v tabuľke tesne nad Brusnom.

 

 

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (775)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (113)
2%

Celkový počet hlasov: 6361

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu