V úvodnom kole Sliač rozdrvil Hriňovú a Krupina zdolala tesne nováčika z Brusna

08.08.2010 23:53

Slovan Kúpele Sliač - Spartak Hriňová 4:0 (3:0)

Strelci gólov: 13´ Matej Suja - 1:0, 16´ Tomáš Uhaľ - 2:0, 44´Jakub Gajdoš - 3:0, 88´Pavel Struhárik - 4:0

V sobotu 7.8. cestoval víťaz 4.ligy dorast - skupina juh z minulej sezóny, Spartak Hriňová, na pôdu Kúpeľov Sliač. Po úvodných zahrievacích minútach Sliač aktívnym presingom na súperovej polovici prinútil Hriňovú robiť chyby a vznikali z toho šance. Tú prvú v 7´min. ešte nevyužili, ale v 13´min. trafil hlavou po rohovom kope Suja - 1:0. Domáci pokračovali v nápore a v 16´min. po rýchlej akcii z pravej strany unikol obrane hostí Uhaľ a s prehľadom zvýšil na - 2:0. A to ešte zachránil Hriňovú od pohromy brankár Vladimír Urbanec, ktorý v 21´min. zneškodnil pokutový kop Pavla Struhárika. Následne sa však zranil a v polčasovej prestávke aj musel striedať. Sliač na chvíľu zvoľnil, ale v závere 1.polčasu si opäť vytvoril príležitosti. Ďalší krásny brejk zprava zostal v 33´min. nevyužitý. Neujal sa ani pokus v 42´min., no minútu pred prestávkou po akcii zľava sa v pokutovom území dostal k lopte Jakub Gajdoš, obišiel stopéra a umiestnenou strelou uzavrel vydarený polčas pre Sliač v pomere 3:0.

V 2.polčase domáci zvoľnili tempo zrejme pod dojmom vysokého náskoku a tak hostia hru v poli vyrovnali. V 60´min. sa dokonca dostali aj do náznaku šance, ale tú znemožnil pozorný domáci brankár Peter Mydlo. V záverečnej dvadsaťminútovke domáci opäť zrýchlili hru výsledkom čoho bolo niekoľko závarov pred hosťujúcou bránou. V 74´min. po rohovom kope trafil domáci hráč hlavičkou brvno Hriňovskej brány akcia pokračovala, až kým rozhodca neodpískal druhý pokutový kop po faule v pokutovom území. Striedajúci brankár Hriňovej Peter Chriašteľ si aj s touto situáciou poradil a vychytal Martina Dvorského. V 77´a 83´min. pridal ďalšie dva výborné zákroky, ale v závere predsa len inkasoval. V 88´min. spečatil zaslúženú výhru domácich na 4:0 hlavičkou Pavel Struhárik. 

 

MFK Strojár Krupina - FK 34 Brusno 1:0 (1:0)

Zostavy:

Krupina: Pavol Vician (c) - Viktor Valica, Tomáš Murín, Jaroslav Kindernaj, Rudolf Vician, Marek Valica, Peter Kindernaj, Marek Vaškor (72´Marek Výboch), Jakub Petrovský (61´Martin Dado), Lukáš Melišek, Branislav Tomus

 

Brusno: Patrik Citara - Lukáš Uhrík (73´Viktor Lihan), Juraj Kováčik (c), Peter Šebeš, Tomáš Kelemach, Jozef Fronc (51´Lukáš Vránsky), Tomáš Dutka, Dávid Marko, Samuel Knižka, Jozef Gallo (46´Ivan Samuelčík), Tomáš Šagát

 

Strelec gólu: 21´Peter Kindernaj - 1:0

 

Minuloročný vicemajster a jeden z favoritov tejto súťaže Krupina privítal na svojom ihrisku nováčika z Brusna. Hostia sa však bez rešpektu zahryzli do papierového favorita a najmä v úvodnom polčase sa hral futbal vo vysokom tempe. Prvú šancu mali domáci. V 3´min. sa  rýchlonohý útočník Tomus presadil v šprintérskom súboji s obrancom Brusna Kováčikom, ale zakončoval z mierneho uhla a netrafil Citarovu bránu. V 9´min. po prvýkrát pohrozili hostia. Po odvrátenom priamom kope Marka sa do lopty spoza pokutového územia oprel Šagát, ktorý vymietol rukavice výborne chytajúceho Viciana. V 16´min. po kolmej prihrávke zo stredu poľa sa Šagát dostal do úniku, ale jeho strelu zastavila žrď. V 21´min. sa radovali domáci z prvého a ako sa neskôr ukázalo jediného gólového momentu stretnutia. Obranca hostí Kováčik nešťastne nahral na kopačku Kindernaja, ktorý strelou z vnútra šestnástky nedal hosťujúcemu gólmanovi žiadnu šancu - 1:0. Po góle sa hra rozkúskovala a do prestávky už zaujala iba rýchla akcia a strela Šagáta, s ktorou si Vician poradil. 

Po prestávke to bol v prvých 20 minútach nezáživný futbal. Hra sa odvíjala najmä v strede poľa, šancí ubudlo. Až v 69´min. sa zrodila pekná akcia. To zakombinovali hosťujúci Šagát s Dutkom, druhý menovaný sa dostal priamo pred Viciana do gólovej pozície, ale pri zakončení netrafil dobre loptu a minul bránu Krupiny. Hostia prestriedali, išli do rizika, keď posilnili ofenzívnu fázu a domácim sa otvoril priestor na rýchle protiútoky. V 77´min. mal rozhodnutie na kopačke Tomus, ale po vyhratom súboji so stopérom Brusna už nemal síl na presnejšie zakončenie. Hostia v závere pritlačili a vyrovnanie mal na kopačke Šagát. V 83´min. po časovanej prihrávke Dutku obišiel aj brankára Viciana a nasmeroval loptu do opustenej brány, lenže v poslednej chvíli tesne pred bránkovou čiarou stihol zachrániť domáci obranca. Krupina už najtesnejší náskok ubránila aj za cenu zdržovania a nepekného kúskovania hry, keď v posledných 10 minútach jej hráči neustále naťahovali čas, čím trošku pokazili dojem z inak veľmi dobrého výkonu. Z posledných 10 minút sa nehralo 4 minúty. Rozhodca podal kvalitný výkon až na záver zápasu keď za 4 minútové ošetrovanie a 4 striedania nenadstavil ani minútu.

MFK Žarnovica - FK Šalková 1:2 (1:0)

Góly: 25´Samuel Truska - 1:0, 71´Ivan Majer - 1:1, 82´Michal Kopic - 1:2

Domáci podali v štvrtoligovej premiére dobrý výkon, ale narazili na jedného z favoritov súťaže. Žarnovica potvrdila miernu prevahu v 1.polčase gólom Trusku a po prestávke kontrolovala priebeh. Šalková napokon zúročila väčšie skúsenosti a gólmi Majera a Kopica otočila v záverečnej dvadsaťminútovke skóre zaujímavého stretnutia.

 

Jesenské - Tornaľa 0:3 (0:2)

Góly: 26´Patrik Válint z 11m - 0:1, 34´Ivan Drnaj - 0:2, 87´Attila Jankóšik - 0:3

Nečakane vysokú prehru zaznamenal na domácej pôde tím Jesenského. Hostí upokojil úvodný gól Válinta z penalty. V 34´min. pridal poistku Drnaj a domáci síce tlačili, ale zvyšok duelu odohrali v kŕči. Za Tornaľu podal kvalitný výkon brankár Adam Válint a vychytal svoju prvú nulu.

Tomášovce - Hliník 5:0 (3:0)

Góly: 13´Dušan Ambroš - 1:0, 35´Tomáš Demok - 2:0, 45´Maroš Matúška - 3:0, 86´Dušan Ambroš - 4:0, 90´Adam Beľa - 5:0, čisté konto udržal Miroslav Dirbák

Tomášovce dosiahli najvyššie víťazstvo prvého kola a dostali sa do čela tabuľky. Od prvej minúty mali zápasovú prevahu, ktorú postupne potvrdzovali aj gólmi. Dvakrát sa presadil Ambróš. Hliník zaostal za očakávaním a má nad čím rozmýšľať do ďalších zápasov.

 

Veľký Krtíš - Kalinovo 3:2 (1:1)

Góly: 7´Marek Koš - 1:0, 44´Viktor Koták - 1:1, 46´Daniel Ondrejkov - 2:1, 85´Viktor Koták - 2:2, 87´Marek Koš - 3:2

Domáci favorit sa proti nováčikovi súťaže poriadne natrápil. Krtíš viedol po rýchlom góle Koša, ale strelecky disponovaný Koták nečakane pred prestávkou vyrovnal. Hneď po prestávke domáci opäť viedli po zásahu Ondrejkova, ale najlepší hráč hostí Koták aj po druhýkrát vyrovnal v 85´min. O všetkom rozhodlo o dve minúty Marek Koš svojim druhým presným zásahom v súťaži. Hostia podali veľmi sympatický výkon a určite budú oživením 4.ligy.

Banská Štiavnica - Hodruša Hámre 3:1 (1:1)

Góly: 15´Erich Čík - 1:0, 25´Tomáš Tóth - 1:1, 52´Erich Čík z 11m - 2:1, 84´Martin Ferenčík - 3:1

Domáci v dohrávanom zápase 1.kola využili naplno domáce prostredie a aj vďaka 2 gólom Ericha Číka zvíťazilo. Víťazný gól prišiel v 52´min. z pokutového kopu. Pre Štiavnicu ako víťaza 4.ligy zo sezóny 2008/2009 to je výborný štart do sezóny.

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (775)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (113)
2%

Celkový počet hlasov: 6361

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu