Víťazom 10.ročníka Lenivej lopty sa stal - Tím na hrane - Mária Huta !!!

28.12.2012 00:19

Jubilejný 10.ročník populárneho halového turnaja v Brusne - Lenivá lopta 2012, bol výnimočný svojou dramatickosťou duelov a veľkým počtom obratov v zápasoch, čo sa doteraz v histórii nestalo. Až 6 zápasov dokázali tímy otočiť vo svoj prospech a ďalších 5 zápasov z nepriaznivého skóre minimálne vyrovnať. Vzhľadom na náročnosť postupového kľúča sa bojovalo o veľa prakticky v každom zápase. Diváci mali možnosť vidieť kvalitné duely a v mnohých prípadoch sa rozhodovalo v záverečných minútach, sekundách a dokonca so záverečnou sirénou. Po 6 rokoch sa opäť rozšíril počet tímov z 12 na 16 a po 32 zápasovom maratóne sme v sobotu 15.12. večer pred 19:30 spoznali meno víťaza jubilejného 10.ročníka. Stal sa ním po prvýkrát - Tím na hrane - Mária Huta. Bohatú fotogalériu z turnaja pripravujeme.

Mária Huta využila na titul hneď svoju prvú finálovú účasť. Vystriedala na tróne Expres Hiadeľ a zaradila sa k nesmrteľným tohto turnaja - Drink Teamu, Darebákom, FK 34 Brusnu, Dynamu Oremlaz, KOMe a spomínanému Expresu Hiadeľ. Mária Huta ako jediný tím na turnaji neprehrala ani jeden zápas a dokráčala až na samý vrchol. Prekonala svoje turnajové maximum - 3.miesto z roku 2010. Titul mu teda patrí právom, jediným negatívom je nešportový gól Fabiana Slančíka v semifinále turnaja proti Keia Kaha, ktorým znižoval v predposlednej minúte na 3:4 a vrátil svoj tím do boja o finále. Všetci vieme aké bolo ďalšie pokračovanie duelu. Napriek tomu klobúk dole pred týmto víťazom, ktorý stál 4krát na prahu zápasovej prehry, ale nevzdal sa a vždy dokázal duel obrátiť vo svoj prospech, čo sa ešte žiadnemu tímu v histórii turnaja nepodarilo.

Mária Huta vstúpila do turnaja rozpačite a proti víťazovi z roku 2010 KOMe bola rada aj za remízu - 1:1, lebo dlho prehrávala a až gól Mrníka ju prebudil. Súper bol v tomto zápase aktívnejším tímom. V 2 zápase proti nováčikovi Matrixu to už bolo zo strany Márie Huty iné predstavenie. Po vyrovnanom 1.polčase vsietil krásny gól Brašeň a proti útočne naladenému súperovi sa ešte dvakrát presadil Mrník. Lenže v súboji s Dynamom Oremlaz, v ktorom Márii Hute stačila na postup remíza, jej hráči opäť zbabrali 1.polčas a bolo z toho dvojgólové manko. Gólmi Slančíka a Bošeľu z poslednej minúty vstala Mária Huta z popoľa a zrejme niekde tu sa zrodil silný tímový duch, ktorý už nedokázal zastaviť nikto. Štvrťfinálová repríza z roku 2011 proti obhajcom titulu Expresu Hiadeľ dlho vyzerala na podobný koniec ako pred rokom. Favorit dlho viedol, ale Mária Huta gólmi Rešetára a Bošeľu v záverečných 90 sekundách totálne obrátila vývoj a vyradením najväčšieho favorita na titul sa postarala o najväčšie prekvapenie. V semifinále rozpútali Keia Kaha a Mária Huta najkrajšie predstavenie na turnaji. Bol to asi najlepší zápas za posledné roky. Keia Kaha viedla 2:0, ale Kulík a Slančík vyrovnali. Keia Kaha strhla v predposlednej minúte opäť dvojgólové vedenie na svoju stranu, ale potom sa odohral už spomínaný kontroverzný moment turnaja. Fabian Slančík vsietil neregulárny gól, ktorý však platil a znížil na - 4:3. Dal tak svojmu tímu dosť času na vyrovnanie a 16 sekúnd pred koncom pri presilovke sa to aj Bošeľovi podarilo. Následný penaltový rozstrel začali lepšie hráči Keia Kaha a zásluhou Francistyho viedli, lenže Kulík a Mrník skóre otočili a posunuli Máriu Hutu do historického finále. V ňom bolo jej súperom prekvapenie turnaja tím ZŠ Brusno. Školáci boli od začiatku aktívnejším tímom. Svojho súpera prestrieľali a mali aj väčšie šance, ale zakončovali nepresne. Nasledoval 3.finálový rozstrel v histórii, ktorý otvoril gólovo Kulík. Za školu vyrovnal Baran. Slančík sa nepresadil, ale Štulajter nedostal školu do vedenia, lebo trafil žrď. Mrník potom skóroval na 2:1 a keďže Pinter trafil iba bočnú žrď bolo rozhodnuté. Šampiónom sa stal - Tím na hrane - Mária Huta. Peter Mrník ako prvý zdvihol nad hlavu cenný putovný pohár, ktorý zostane na 1 rok v držaní tímu Mária Huta.

Prekvapením turnaja bola ZŠ Brusno, ktorá sa turnajom predierala nenápadne a nakoniec jej k titulu chýbali iba centimetre. Prekročila svoj vlastný tieň a najlepší výsledok z histórie - semifinále v roku 2003. Dokonale sa revanšovala za minuloročnú kontumáciu, kedy porušila pravidlo o maximálnom počte hráčov v jednom tíme. Škola na svojej senzačnej ceste až do finále vyradila minuloročného finalistu Ofsajt Team, 3.tím z roku 2008 Načo Názov, vo štvrťfinále nováčika Drakov z MFK, ktorý dovtedy nestratil ani bod a v semifinále ďalšieho nováčika Matrix gólom Petra Pintera 1 sekundu pred koncom zápasu. Veľkú pochvalu si zaslúžia chlapci z Keia Kaha, ktorí dosiahli svoj druhý najväčší úspech v histórii - 3.miesto, aj keď pri troške šťastia a nebyť neregulárneho gólu v semifinále mohli dosiahnuť ešte lepší výsledok. Tento tím je však mladý a pred sebou má svetlú budúcnosť. Je viac ako pravdepodobné, že raz na titul dosiahne.

Oživením turnaja boli výkony nováčikov Drakov z MFK a Mačeniec, ktorí dokráčali do štvrťfinále a Matrix sa predral medzi najlepšiu štvorku, keď zdolal troch bývalých šampiónov: Dynamo Oremlaz, KOMu a Drink Team. Sklamaním turnaja boli výkony a sterilná hra KOMy , Darebákov a Ofsajt Teamu. Svoj štandard neprekročili Dobrá Partička, Načo Názov či Dynamo Oremlaz.

Medzi najemotívnejšie momenty turnaja patria:

1.gól Adama Lehockého v poslednej sekunde zápasu Keia Kaha - Darebáci, ktorým vyrovnal na - 1:1 a posunul svoj tím do štvrťfinále na úkor Darebákov

2.štvrťfinálový obrat Márie Huty proti Expresu Hiadeľ v záverečných 90 sekundách zápasu.

3.4gólový koncert Dávida Marka (Keia Kaha) vo štvrťfinále proti Mačencom, ktorý mu dopomohol k titulu najlepšieho strelca a hráča turnaja.

4.gól Petra Pintera sekundu pred koncom semifinálového zápasu ZŠ Brusno - Matrix, ktorým posunul svoj tím do historického finále.

5.semifinálový zápas Mária Huta - Keia Kaha aj s neregulárnym gólom Slančíka + gólom Bošeľu 16 sekúnd pred koncom duelu, ktorým vyrovnal na 4:4 a udržal Máriu Hutu v hre o finále.

6. Strelecký koncert Róberta Greška z tímu Draci z MFK proti Chlapcom z Dukly, v ktorom vsietil hattrick a celkovo dal 5 gólov, čím sa dostal do All-stars turnaja.

Sympatická bola návštevnosť na turnaji počas celého dňa. Aj napriek obmedzenej kapacite telocvične bolo počas celého dňa plno. Škoda len, že na finálový zápas neprišlo viac divákov, lebo duel to bol mimoriadne kvalitný, ale svoje zrejme zohral aj fakt, že do finále sa nedostalo ani jedno čisto brusnianske mužstvo. Ale snáď sa to s divákmi polepší v ďalšom roku, na ich obhajobu musíme povedať aj to, že mnohí by aj prišli, ale vzhľadom na zlé podmienky sledovania duelu, lebo tribúna je malá napokon neprišli. Jubileum je za nami. Bol to po organizačnej stránke veľmi náročný ročník, nie všetko sa vydarilo na 100%, ale určite prevládajú pozitíva. Ďakujeme sponzorom, bez ktorých by to nešlo, tímom za fantastické fusalové predstavenia, divákom za športové povzbudzovanie, rozhodcom za zvládnutie náročného maratónu a taktiež usporiadateľom turnaja.

 

SKUPINA - A

Expres Hiadeľ - Dobrá Partička 3:1 (1:0)

G: Gabriel Snitka, Martin Mlynárčik, Marek Balik vs. Miroslav Huťka

Drink Team - Last Time 1:1 (0:0)

G: Michal Baboľ vs. Anton Pikula

Expres Hiadeľ - Last Time 4:0 (1:0)

G: 2x Martin Sedliak, Martin Mlynárčik, Gabriel Snitka

Drink Team - Dobrá Partička 2:0 (1:0)

G: Michal Baboľ, Marián Kováč

Drink Team - Expres Hiadeľ 1:1 (0:0)

G: Marián Kováč vs. Marek Balik

Dobrá Partička - Last Time 5:0 (1:0)

G: Miroslav Huťka, Dušan Vaník, Ivan Samuelčík, Ján Kováčik, Milan Gregor

 

Tabuľka skupiny A

1. Expres Hiadeľ 3 2 1 0 8:2 7
2. Drink Team 3 1 2 0 4:2 5
3. Dobrá Partička 3 1 0 2 6:5 3
4. Last Time 3 0 1 2 1:10 1

 

 

SKUPINA - B

KOMA - Mária Huta 1:1 (1:0)

G: Peter Rebek vs. Peter Mrník

Matrix - Dynamo Oremlaz 6:0 (3:0)

G: 2x Juraj Samuelčík, Ivan Belluš, Ivan Očenáš, Marek Sýkora, Martin Bobok

KOMA - Dynamo Oremlaz 1:3 (0:1)

G: Lukáš Sopko vs. 2x Matej Parobek, Martin Kordík

Matrix - Mária Huta 0:3 (0:0)

G: 2x Peter Mrník, Jakub Brašeň

KOMA - Matrix 0:1 (0:0)

G: Martin Bobok

Dynamo Oremlaz - Mária Huta 2:2 (2:0)

G: František Kelemach, Matej Parobek vs. Fabian Slančík, Matúš Bošeľa

 

Tabuľka skupiny B

1. Matrix 3 2 0 1 7:3 6
2. Mária Huta 3 1 2 0 6:3 5
3. Dynamo Oremlaz 3 1 1 1 5:9 4
4. KOMA 3 0 1 2 2:5 1

 

SKUPINA - C

ZŠ Brusno - Ofsajt Team 2:0 (0:0)

G: Milan Bereščík, Andrej Staňo

Načo Názov - Mačence 1:0 (1:0)

G: Andrej Ľuptovčiak

ZŠ Brusno - Mačence 0:1 (0:0)

G: Šimon Púchy

Načo Názov - Ofsajt Team 0:0

Načo Názov - ZŠ Brusno 0:1 (0:1)

G: Andrej Staňo

Mačence - Ofsajt Team 2:1 (0:1)

G: Jozef Auxt, Matúš Trnovský vs. Ivan Varga

 

Tabuľka skupiny C

1. Mačence 3 2 0 1 3:2 6
2. ZŠ Brusno 3 2 0 1 3:1 6
3. Načo Názov 3 1 1 1 1:1 4
4. Ofsajt Team 3 0 1 2 1:4 1

 

SKUPINA - D

Draci z MFK - Darebáci 2:0 (1:0)

G: Kristián Krupa, Róbert Greško

Keia Kaha - Chlapci z Dukly 2:1 (1:0)

G: Marek Hudák, Juraj Kováčik vs. Marek Plško

Draci z MFK - Keia Kaha 3:0 (1:0)

G: Filip Rafanides, Filip Káľavský, Róbert Greško

Chlapci z Dukly - Darebáci 0:0

Chlapci z Dukly - Draci z MFK 2:6 (2:3)

G: 2x Tomáš Pálka vs. 3x Róbert Greško, Matej Považanec, Filip Káľavský, Tomáš Gregor

Keia Kaha - Darebáci 1:1 (0:1)

G: Adam Lehocký vs. Maroš Gera

 

Tabuľka skupiny D

1. Draci z MFK 3 3 0 0 11:2 9
2. Keia Kaha 3 1 1 1   3:5 4
3. Darebáci 3 0 2 1   1:3 2
4. Chlapci z Dukly 3 0 1 2   3:8 1

 

Štvrťfinále

Expres Hiadeľ - Mária Huta 1:2 (0:0)

G: Martin Sedliak vs. Tomáš Rešetár, Matúš Bošeľa

Mačence - Keia Kaha 2:6 (1:1)

G: Šimon Púchy, Pavol Lupták vs. 4x Dávid Marko, Peter Šebeš, Juraj Kováčik

Matrix - Drink Team 4:0 (2:0)

G: Tomáš Očenáš z 11m, 2x Juraj Samuelčík, Ivan Očenáš

Draci z MFK - ZŠ Brusno 0:0 a 0:2 na penalty

Penalty premenili: Jaroslav Baran a Martin Štulajter

 

Semifinále

Mária Huta - Keia Kaha 4:4 (1:2) a 2:1 na penalty

G: 2x Fabian Slančík, Radovan Kulík, Matúš Bošeľa vs. 2x Dávid Marko, Marek Hudák, Juraj Kováčik, penalty premenili: Radovan Kulík, Peter Mrník vs. Ján Francisty

Matrix - ZŠ Brusno 1:2 (1:0)

G: Martin Bobok vs. Michal Vaľo, Peter Pinter

 

Súboj o 3. miesto

Matrix - Keia Kaha 1:2 (0:1)

G: Martin Rajčok vs. Juraj Kováčik, Peter Šebeš

 

Finále

ZŠ Brusno - Mária Huta 0:0 a 1:2 na penalty

Penalty premenili: Jaroslav Baran vs. Radovan Kulík, Peter Mrník

 

Individuálne ocenenia:

Najlepší strelec turnaja: Dávid Marko (Keia Kaha) - 6 gólov

Najlepší hráč turnaja: Dávid Marko (Keia Kaha)

Najlepšie brániaci hráč turnaja: Jaroslav Baran (ZŠ Brusno)

Cena fair-play: Peter Sokol (Dobrá Partička) - priznal roh pre súpera v úvodnom zápase na turnaji proti Expresu Hiadeľ za stavu - 1:2 z pohľadu vlastného tímu a nevyužil tak šancu založiť rýchly protiútok

All-stars: Jaroslav Baran (ZŠ Brusno) - Peter Mrník (Mária Huta), Róbert Greško (Draci z MFK), Dávid Marko (Keia Kaha)

Najsympatickejší tím: Expres Hiadeľ

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (775)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (113)
2%

Celkový počet hlasov: 6361

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu