1.kolo - V premiére medzi elitou historický bod Podlavíc, úspešná premiéra Dukly, Podbrezová len nerozhodne s nováčikom, Ruža vybuchla s Nitrou, 3 góly vsietil Šmejhýl, Žilina neuspela v dohrávke v Prešove

10.03.2012 00:50

1.kolo - 6.8.2011

 

Dukla Banská Bystrica - Senica 2:0 (1:0)

Góly: Púpala, Šovčík

 

Dubnica - Slovan 3:0 (1:0)

Góly: 2x Števček, Behan

 

Košice - Jupie Podlavice 0:0

Historický prvý bod v najvyššej dorasteneckej súťaži sme získali vďaka obetavému, zodpovednému a disciplinovanému výkonu. Aj keď súper mal celozápasovo územnú, technickú  aj fyzickú prevahu, väčšie šance v zápase sme mali my (po rýchlych kontrách v 1. polčase Peter Sura a Zimnikoval). K lepšej medzihre sme sa nedostali vinnou nepresnej kombinácie a slabšiemu dôrazu v osobných súbojoch. Hlavne v úvode zápasu sme mali problém so zachytávaním súperových prienikov cez prevažne našu ľavú krajnú vertikálu – nefungovalo zabezpečenie ĽO – ĽSSH – ĽDSH – čím nás súper prečísloval a vytváral si nebezpečné situácie. Zlepšiť musíme aj organizáciu zahájenia hry po nákope našim brankárom a musíme byť dôraznejší a nebojácnejší v osobných súbojoch. Pochváliť treba celozápasovú túžbu po dobrom výsledku, organizáciu defenzívy (Tomčík, Gábriš) a dobre vedené rýchle protiútoky v prvom polčase a v záverečných 10 minútach.

Hodnotenie trénera Podlavíc p.Štefaňáka

 

Trenčín - Bardejov 3:0 (2:0)

Góly: Šiko, Morong, Bezák

 

Trnava - Michalovce 3:0 (1:0)

Góly: Pisár, Šulc, Steinhubel

 

Podbrezová - Petržalka 2:2 (1:1)

Góly: Makar, Szoke vs. Ryšavý, Janovíček

Chlapci nastupovali na prvý majstrovský zápas sezóny plní odhodlania, ale naše plány nám súper narušil hneď v 2.min, keď sa po narážačke stredom našej obrany ujal vedenia.Tento gól poznačil priebeh celého prvého polčasu, keď sme hrali v kŕči a väčšina jednotlivcov zaostala za svojimi výkonmi z prípravných zápasov. Prienik Lihana do 16-ky súpera rozhodca nepotrestal pokutovým kopom, ale predsa sa nám podarilo vyrovnať v 30.min. po strele Makara.
Podobný faul v našej 16-ke už rozhodca trestal, ale Katreniak pokutový kop skvele vyrazil. V polčasovej prestávke sme si vysvetlili niektoré veci ako by sme
mohli súpera prekonať, ale naďalej nebol náš výkon na požadovanej úrovni i keď sme po skrumáži vsietili kapitánom Szokem druhý gól. Osem min. pred koncom súper vystrelil z 20 m, náš brankár loptu vyrazil, ale naši obrancovia nereagovali a súper nás potrestal vyrovnávajúcim gólom.V 88.min. ešte mohol víťazstvo na našu stranu prikloniť Mózer, ale jeho samostatný nájazd skončil strelou do brankára. Stretnutie sa skončilo zaslúženou remízou, lebo nováčik sa predstavil v dobrom svetle a myslím si, že potrápi aj iných súperov. Tento zápas nám ukázal, že s mužstvom bude veľa práce hlavne v defenzívnej činnosti, ale bolo by chybou chlapcov zatracovať po prvom nevydarenom zápase. Obmena kádra bola v lete veľmi veľká a musíme si uvedomiť, že v základnej zostave hrali šiesti hráči ročníka 1994 a jeden roč.1995 a preto prosim aj fanúšikov o veľa trpezlivosti a povzbudzovania.
Prebraté z webu: www.zpfutbal.sk

 

Ružomberok - Nitra 1:4 (0:1) - hralo sa 23.8.2011

Góly: Mrva vs. 3x Šmejhýl, Hnilica

 

Prešov - Žilina 3:1 (1:1) - hralo sa 20.9.2011

Góly: Ľ.Ivanko - Macej, D.Jacko, Šafranko vs. Dedič

V zápase sme nezvládli po vyrovnanom priebehu v 1.polčase, (kedy sme herne pôsobili dobrým dojmom), dvadsať minút druhého polčasu kde sa prakticky rozhodlo o výsledku po lacných chybách v našej defenzíve. Do zápasu sme vstúpili aktívne, mali sme viacero dobre kombinačne rozohraných akcií a však len málo z nich sme zakončili. V 11.min zachránil domácich po Štrbovej hlavičke brankár, ktorý vytiahol jeho pokus reflexívne nad brvno brány. V 22.min letela strela Mihálika z dobrej parkety vedľa brány Prešovčanov. V podstate z prvej vážnejšej situácie v 26.min. sme inkasovali, keď križujúci Ďungel namiesto odkopu do autu pod tlakom stratil loptu a súperov hráč obstrelil z hranice 16-ky brankára Holeca. V 37.min. sme však po nádhernej akcií, keď Mihálik otočil dlhou loptou za obranu hostí hru na Tomáša ten ideálne našiel pred bránou Dediča zaslúžene vyrovnali. Navyše v 40.min. stálo pri domácich šťastie, keď po dobre zahratom presingu brankár Prešova v tiesni nastrelil Dediča od ktorého lopta preletela tesne ponad bránu. A tak sa do kabín sa šlo za nerozhodného stavu.
Žiaľ úvod druhého dejstva, kedy sa tento zápas lámal nás vlastnou nedisciplinovanosťou a nedôrazom v okolí pokutového územia pripravil o lepší výsledok. Už v 47.min. bolo 2:1, keď po nedorozumení v strede obrany v situácií, kedy sme mali viac hráčov v priestore odkiaľ zakončoval hráč domácich inkasovali veľmi lacný gól po nevydarenej strele, ktorá ledva došla do brány za chrbát prekvapeného brankára Holeca. Po góle sme sa snažili o vyrovnanie no prišla 63.min. kedy sme po chybe Králika, keď sa obtočil útočník domácich okolo neho na hranici 16-ky a strelou k tyči nedal brankárovi šancu inkasovali na 3:1. Obrovskú šancu zdramatizovať koniec zápasu mal na kopačke v 80.min. Dedič no nebol na hranici päťky po výbornej prihrávke Jánošíka dostatočne pohotový a v situácií, kedy bol sám pred bránou mu hráč v poslednej chvíli sklzom strelu zblokoval. Dnes sme odohrali smolný zápas v ktorom sme doplatili na lacné chyby v obrane. 
Hodnotenie trénera Žiliny p.Labanta

prebraté z webu: www.mskzilina.sk

 

Tabuľka strelcov po 1.kole

1. Šmejhýl - Nitra - 3

2. Števček - Dubnica - 2

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (776)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (114)
2%

Celkový počet hlasov: 6363

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu