11.kolo - Trnava v 4bodovom trháku, Nitra dostala výprask v Trenčíne, Slovan podľahol doma Žiline, z tímov zo stredného Slovenska sa ešte darilo Ružomberku v Bardejove, domáce prehry Jupie i Podbrezovej, na Meszároša sa s 9 gólmi dotiahol Bezák

11.03.2012 01:56

11.kolo - 8.10.2011

 

Trenčín - Nitra 7:0 (3:0)

Góly: 4x Malec, Lobotka, Morong, Bezák

 

Trnava - Košice 3:0 (1:0)

Góly: 2x Pavlík, Mečiar

 

Podbrezová - Dubnica 2:3 (0:2)

Góly: 8´Smrek vlastný gól - 0:1, 44´Liener - 0:2, 47´Števček - 0:3, 71´Gombala - 1:3, 79´Lukáč - 2:3

Po dobrom výkone a víťazstve v Prešove sme znovu na domácom ihrisku nepresvedčili. Súper bol od začiatku zápasu lepším tímom, pohyblivý a technicky výborne vybavený. Až do 60 min. na ihrisku dominoval a problémy nám robil hlavne Brigant na poste ľavého krajného stredového hráča. Už v 8 min. po ŠS hostí si Smrek dal vlastný gól a psychicky sme znova išli do kolien. Urobili sme síce pár pekných akcií, ale v bráne hostí stál výborný Kukuliaš. V 44 min. urobil fatálnu chybu pred našou 16-kou Janko a súper nám do šatne vsietil druhý gól. Negatívom prvého polčasu bolo zranenie Szokeho, ktorému súper prišlapol prst na pravej dolnej končatine a musel byť striedaný. Jeho zranenie sa ukázalo vážne, lebo prst je zlomený a tak nám do konca jesene bude chýbať. Je to pre neho veľká smola, lebo bol nominovaný na kvalifikačný turnaj do Estónska za SR 17. Do druhého polčasu sme zmenili systém hry, prestriedali, ale hneď v 47 min. Števček od postrannej čiary prešiel cez našich hráčov a zvýšil už na 0:3. Od tohto momentu dostali hráči pokyn, aby sme hrali na nakopávané lopty na dvojicu našich útočníkov a paradoxne nám to začalo vychádzať. V 71 min. znížil Gombala na 1:3 a o 8 min. neskôr Lukáč na 2:3. Súper sa začal obávať o výsledok a len výborný výkon hosťujúceho brankára zabránil tomu, aby sa tento zápas skončil aspoň remízou. Hlavne dve Makarove hlavičky volali po góle. Jediné s čím som v tomto zápase bol spokojný je to, že ani za nepriaznivého stavu sa chlapci nezlomili a zdramatizovali zápas. Naopak nie som spokojný s bojovnosťou mužstva hlavne v prvom polčase, lebo o záchranu sa hrá inak. Znova mi tam chýbalo srdiečko. To, že to chlapci vedia, dokázali v Prešove a preto je pre mňa nepochopiteľné, že to nedokážu zopakovať. Na domácom ihrisku sa opakuje ten istý scenár-hrubé individuálne chyby jednotlivcov v obrannej fáze. Táto prehra mrzí o to viac, že naši súperi v boji o posledné priečky prehrali na domácej pôde a mohli sme byť v tabuľke o dve miesta vyššie. Nedá sa nič robiť, musíme sa znova zmobilizovať a získať ešte nejaké body v zostávajúcich 4 kolách i keď nás čakajú veľmi ťažkí súperi.
Hodnotenie trénera Podbrezovej p.Dubínyho

 

Petržalka - Prešov 0:4 (0:0)

Góly: 2x Marcin, Lapoš, Ivanko-Macej

 

Bardejov - Ružomberok 1:3 (1:3)

Góly: Janok - Mrva, Zrelák, Chĺpik

 

Jupie Podlavice - Senica 0:4 (0:1)

Góly: Kostka z 11m, Labuda, Vilkovský, A.Bartaloš

 

Slovan - Žilina 1:2 (1:1)

Góly: 12´Gašparovič - 1:0, 14´Kucharčík - 1:1, Petreje - 1:2

Dnes sme konečne po dlhej dobe naplno bodovali na ihrisku vonku po dobrom výkone. Domácich sme herne prevýšili hlavne po prestávke, keď sme súpera prečíslovali v strede poľa a vytvárali si viacero dobrých streleckých príležitostí. Slovan sa ujal vedenia v zápase pomerne skoro v 12. min. keď dlhá nakopnutá lopta zo 40 metrov po zaváhaní nášho brankára Holeca (a prekvapeniu nás všetkých) skončila v našej bráne. Lenže už o 2 minúty bolo skóre vyrovnané, keď po dobre zahratom rohovom kope Jánošíkom presne usmernil loptu do siete Kucharčík. Do prestávky bol priebeh hry vcelku vyrovnaný, bolo sa na čo pozerať s prispením oboch družstiev sa hralo kvalitne, v tempe a obe družstvá si vytvorili po dve príležitosti, ktoré však nedokázali dotiahnuť do efektívneho zakončenia. Do kabín sa šlo za nerozhodného stavu 1:1.
Krátko po prestávke v 49. min. sa Mihálikova prudká strela len tesne obtrela okolo pravej žrde bránky domácich. Potom sme našu aktivitu ešte stupňovali a stále viac a častejšie sme Slovanu nebezpečne podkurovali po rýchlych protiútokoch. Po jednom z nich sme sa dostali do vedenia v zápase, keď po učebnicovej akcií po našej pravej strane vysunul kolmou prihrávkou Ilko Mihálika, ten nádherne prudkým centrom našiel na prvej tyči Petrejeho, ktorý nechytateľne hlavou poslal loptu do siete 1:2. Domácich tento gól zaskočil, ale bolo to len logické odzrkadlenie toho čo sa po prestávke na ihrisku odohrávalo. S pribúdajúcimi minútami sa hráči Slovanu stále častejšie uchyľovali k dlhým nakopávaným loptám, ktoré v pohode naši dobre hlavičkujúci stopéri odvracali a následne z toho sme vyrážali do rýchlych protiútokov. Dobre nám dnes okrem spomínaných obrancov zahral aj stred poľa, kde spolu s pohyblivým Mihálikom vytvárali často zmätok v súperových zadných radoch.
Myslím si, že dnes vyhralo lepšie družstvo, lebo chalani hrali aktívne, s chuťou a bolo vidieť že idú za víťazstvom, ktoré sme po niektorých smolných zápasoch, keď sme hrali dobre ale prehrali v nich, konečne dotiahli zápas do úspešného konca.   
Hodnotenie trénera Žiliny p.Labanta

Zdroj: www.mskzilina.sk

 

Michalovce - Dukla Banská Bystrica 3:0 (1:0)

Góly: 2x Danko, Regáli

 

Tabuľka po 11.kole

1. Meszároš - Slovan - 9

  . Bezák - Trenčín - 9

2. Urgela - Dukla Banská Bystrica - 8

3. Kováč - Slovan - 6

  . Števček - Dubnica - 6

  . Vilkovský - Senica - 6

  . Regáli - Michalovce - 6

4. Trebuňák - Košice - 5

  . Guľa - Bardejov - 5

  . Ivanko - Macej - Prešov - 5

  . Morong - Trenčín - 5

  . Pavlík - Trnava - 5

 

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (776)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (114)
2%

Celkový počet hlasov: 6363

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu