15.kolo - Krupina a Veľký Krtiš uspeli jasne doma, Sliač zakopol v Jesenskom, Kalinovo prehralo doma druhýkrát v rade, Tomášovce sa odlepili z dna, v tabuľke strelcov sa Truska dotiahol na vedúceho Šagáta

06.04.2011 01:51

 

15.kolo

 

Krupina - Hodruša Hámre 2:0 (1:0)

Góly: 30´Peter Kindernaj - 1:0, 84´Peter Kindernaj - 2:0, čisté konto vychytal Martin Dado

Stále to nebol zo strany Krupiny optimálny výkon, ak to porovnáme s jesennou časťou, ale aj ten stačil proti Hodruši. Krupinčania prerušili trojzápasovú šnúru bez víťazstva a odrazili atak Veľkého Krtíša. Obrana domácich fungovala spoľahlivo a v útoku ich podržal jarný strelec Peter Kindernaj. Dal svoj 9. a 10.gól sezóny a na jar vsietil už 3 góly. Hodruša pravdepodobne v zime zamakala a hneď sa to prejavilo na výsledku. Už vôbec nepôsobí takým odovzdaným dojmom ako na jeseň a uvidíme ako v ďalšom kole preverí kvality Veľkého Krtíša. Krupina cestuje na dôležitý zápas do Šalkovej.

 

Veľký Krtíš - Brusno 3:0 (2:0)

Zostavy:

Veľký Krtíš: Pavol Kalmár (c) - Miroslav Kukolík, Benjamín Šiket, Boris Boľoš, Erik Fulop, Michal Weisenpacher, Vladimír Takáč, Daniel Ondrejkov, Jakub Bakoš, Marek Koš, Erik Krupčiak (46´Adam Láskavý)

Brusno: Matúš Hlinka - Ivan Sáliš (74´Lukáš Uhrík), Peter Šebeš (c), Juraj Kováčik, Tomáš Kelemach (67´Viktor Lihan), Tomáš Dutka, Samuel Knižka (76´Martin Petrík), Dávid Marko (56´Radoslav Majer), Jozef Fronc, Ivan Samuelčík, Tomáš Šagát

 

Góly: 12´Marek Koš - 1:0, 35´Marek Koš - 2:0, 65´Adam Láskavý - 3:0

 

Očakávalo sa, že to bude šláger 15.kola, ale futbal musel divákov sklamať, najmä zo strany hostí, ktorí podali asi najslabší výkon v sezóne. Výrazne to ovplyvnili problémy pri cestovaní. Hosťom sa pokazil autobus a na miesto stretnutia dorazili až 15 minút po úradnom hracom čase. Prakticky bez rozcvičky museli vstúpiť do dôležitého súboja. Úvodné minúty nenaznačovali rozdiel v hre oboch tímov. Hostia pristupovali k domácim a nedovolili im vytvoriť si tlak. Krtíš postavila na nohy situácia z 12´min. Z ľavej strany zahrával priamy kop Koš a jeho strelu nešťastne v múre stečoval do vlastnej brány Knižka - 1:0. Gól domácich upokojil, spevnili stred poľa a kontrolovali priebeh. V 16´min. skúšal šťastie Koš, ale Hlinka bol namieste. Jeedinú šancu v 1.polčase mali hostia v 31´min. Marko vysunul dlhou loptou za obranu Šagáta, ale ten si nespracoval dobre loptu a k zakončeniu sa ani nedostal. V 34´min. už bolo - 2:0. Stopér hostí Šebeš sa vybral na výlet na súperovu polovicu. Krtíšania sa dostali k lopte rýchlo vysunuli útočníkov, ktorí postupovali dvaja na obrancu Kováčika. Zhruba z 25 metrov sa do lopty oprel Koš a vymietol pavučinu Hlinkovej brány. 

Kým v 1.polčase hrali ako tak aspoň domáci, v tom druhom upadla hra oboch tímov do podpriemeru. Krtíš sa s vedomím dvojgólového náskoku nechal uspať hosťujúcim tímom a prakticky sa iba dohrávalo. V 65´min. zakončil hlavou center z pravej strany do siete striedajúci Láskavý - 3:0 a zlomil aj poslednú snahu hostí  ešte niečo so zápasom urobiť. V samom závere ešte domáci nastrelili žrď hosťujúcej brány a loptu do bezpečia dostal až striedajúci Uhrík. Brusno podalo katastrofálny výkon a zlým prístupom k zápasu sa pripravilo o možnosť priblížiť sa bližšie k vedúcej trojici. Naopak v nasledujúcom kole bude musieť brániť v priamom súboji 4.miesto proti Kalinovu. Krtíš splnil povinnosť a príliš sa na výhru nenadrel. Ušetril sily a v kľude sa môže koncentrovať na zápas v Hámroch. 

 

Banská Štiavnica - Šalková 1:2 (1:2) - pripravené v spolupráci s Marošom Zimnikovalom

Góly: 19´Juraj Ducho - 1:0, 30´Maroš Zimnikoval - 1:1, 33´Maroš Rudnický - 1:2

Zápas začal opatrne najmä z hosťujúcej strany, pretože to bol ich prvý ligový zápas (minulý týždeň proti Žarnovici vyhrali za zeleným stolom). Štiavnica postupne prebrala opraty zápasu do svojich rúk a čoskoro sa to prejavilo aj na skóre, keď sa domáci hráči presadili v 16-ke a v 19´min. zakončil do prázdnej brány Ducho - 1:0. Šalková sa potom zdvihla, zobudila a onedlho vyrovnala, keď domáci zahrávali roh a hostia rýchlo získali loptu a rozohrali rýchly brejk. Na konci akcie v 30´min. bol rýchly Zimnikoval, ktorý sa presadil cez hráča a z nájazdu vyrovnal - 1:1. Nasledoval tlak Šalkovej a onedlho už vyhrávala. V 33´min. Kopic centroval, domáci stopér len predĺžil loptu a Rudnický ju krásnou hlavičkou dopravil do brány - 1:2. Domáci sa do polčasu nespamätali a tak sa išlo do kabín za stavu 1:2 z pohľadu Štiavnice.

V druhom polčase to bola defacto hra na jednu bránu. Domáci s pribúdajúcim časom znervózneli a pramenili z toho dve červené karty, potom ich hosťujúci hráči do ničoho nepustili a začala sa prehliadka zahodených šancí. Najprv Zimnikoval prestrelil bránu zo 16-ky po priťuknutí Madoša, potom Čulok nastrelil len obrancu. Ku koncu rozohrával domáci brankár priamy kop ale kopol ho len na nohu Zimnikovala a ten zo 45 metrov nastrelil brvno prázdnej brány, keď pred bránkovou čiarou lopta ešte skočila a padla na brvno. Domáci sa pokúšali o tlak, ale ten bol jalový a tak Šalková zaslúžene vyhrala a vezie si zo Štiavnice body po dvoch rokoch bez výhry. Hostia uspeli aj v druhom jarnom zápase sezóny a pomaly, ale isto stúpajú v tabuľke vyššie. Ich schopnosti preverí v ďalšom kole líder súťaže Krupina, ktorej majú čo vracať, veď na jeseň tam prehrali 0:1. Banská Štiavnica sa touto prehrou prepadla na samé dno 4.ligy a situácia je už viac ako kritická, lebo na záchranu chýba domácim 6 bodov a strata neustále narastá. V ďalšom kole v Hliníku to bude mať víťaz 4.ligy v sezóne 2008/2009 opäť veľmi ťažké.

 

Kalinovo - Hriňová 0:2 (0:0)

Góly: 76´Marek Strelec - 0:1, 90´Lukáš Mitter - 0:2, čisté konto udržal Peter Chriašteľ

Kalinovo pokračovalo v nevýraznom výkone z prvého jarného zápasu doma s Krtíšom, naopak hostia sa po výprasku so Sliačom spamätali a akoby v Kalinove nastúpilo za Hriňovú nové mužstvo. Domáci síce útočili, kombinovali i strieľali, ale bez efektu. Čo prešlo pochytal pozorný Chriašteľ a spoľahlivo pracovala celá obrana Hriňovej. Zápas sa zlomil v záverečnej štvrťhodine. Kalinovo svoje šance nevyužilo a tak udrelo na opačnej strane. Po brejku sa v 76´min. presadil Strelec. Zúfalý domáci nápor gól nepriniesol a v 90´min. z ďalšieho brejku rozhodol o osude duelu definitívne hosťujúci Mitter.

 

Jesenské - Sliač 4:2 (2:1)

Góly: 12´Peter Német - 0:1, 32´Róbert Bohó - 1:1, 36´Róbert Bohó - 2:1, 64´Adrián Fialka - 3:1, 67´Adrián Fialka - 4:1, 80´Peter Német - 4:2

Zápas sa začal vo svižnom tempe a hostia pokračovali vo výbornom výkone z Hriňovej. Úvodný gól zaznamenal v 12´min. Német (už svoj 3.gól na jar a 6.gól celkovo). Sliač pokračoval v ofenzívnom futbale, pridal ďalšie dva góly, ktoré však neplatili pre ofsjad. Domáci sa dostali do zápasu a ešte do konca 2.polčasu obrátili skóre zásluhou dvoch gólov Bohóa. Po prestávke to bol nervózny futbal, čo viac vyhovovalo domácim. Tí si nakoniec pripísali šťastnú výhru, ktorá im veľmi pomôže v boji o záchranu. Hráčom Sliača treba za predvedený výkon pogratulovať. Opäť hrali výborný futbal, ale tentoraz im nebolo dopriate zvíťaziť. Mali by sa pokúsiť rýchlo hodiť za hlavu sklamanie z tohto zápasu a pripraviť sa na domáci súboj s Tomášovcami, ktorý bude dôležitý v snahe stiahnuť náskok Krupiny a Veľkého Krtíša pred nimi.  

 

Žarnovica - Hliník 1:1 (0:1)

Góly: 42´Július Dražo - 0:1, 90´Samuel Truska - 1:1

Domácim derby zápas príliš nevyšiel. Bez lídra tímu Bociana podali nevýrazný výkon a dlho to vyzeralo na výhru Hliníka. Až v 90´min. sa po zimnej prestávke prebudil kanonier domácich Truska a 14.gólom v sezóne zabezpečil nováčikovi aspoň bod znamenajúci udržanie 6.miesta pre Žarnovicu. Hliník uhral druhú remízu 1:1 v rade a pomaly sa z neho stáva špecialista na tento výsledok. 

 

Tomášovce - Tornaľa 2:0 (2:0)

Góly: 11´Maroš Matúška - 1:0, 16´Lukáš Mišo - 2:0, čisté konto udržal Miroslav Dirbák

Posledný tím tabuľky povzbudený ziskom bodu v Hliníku začal proti Tornali aktívnejšie, a z úvodného tlaku vyťažil dva góly v prvej štvrťhodine. Postupne prevzali iniciatívu hostia, ale niekoľko sľubných príležitostí nevyužili. Domáci kontrolovali priebeh zápasu a po vylúčení Jacsa v druhom polčase už doviedli duel bez problémov do víťazného konca. Tomášovce sa dôležitou výhrou dostali z dna tabuľky a na záchranu strácajú momentálne 5 bodov. Ak budú aj naďalej pokračovať v takýchto výkonoch je reálne, že by sa im zotrvanie v 4.lige mohlo podariť. Tornaľu opäť sklamala koncovka. Vylepšiť sa ju pokúsi najbližšie doma proti Žarnovici, ktorej má čo odplácať. Veď na jeseň odtiaľ cestovala s debaklom 1:6. 

 

 

Tabuľka strelcov po 15.kole

1. Tomáš Šagát - Brusno - 14

  . Samuel Truska - Žarnovica - 14

2. Viktor Koták - Kalinovo - 12

3. Marek Koš - Veľký Krtíš - 10

  . Peter Kindernaj - Krupina - 10

 

Tabuľka čistých kont brankárov po 15.kole

1. Pavel Vician - Krupina - 6

  . Pavel Kalmár - V.Krtíš - 6

2. Pavel Kubiš - Kalinovo - 4

3. Peter Mydlo - Sliač - 3

 .  Adam Válint - Tornaľa - 3

 .  Patrik Citara - Brusno - 3

 .  Peter Chriašteľ - Hriňová - 3  

 

Tabuľka po 15.kole

1. Krupina                    15 - 36

2. Veľký Krtíš                15 - 34

3. Sliač                         15 - 30

4. Brusno                      15 - 26

5. Kalinovo                    15 - 26

6. Žarnovica                   15 - 22

7. Šalková                     15 - 22

8. Hliník                        15 - 22

9. Tornaľa                     15 - 18 

10. Hriňová                    15 - 18

11. Jesenské                 15 - 16

12. Hodruša Hámre        15 - 15

13. Tomášovce             15 - 10

14. Banská Štiavnica    15 -  9 

 

 

  

 

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (776)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (114)
2%

Celkový počet hlasov: 6363

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu