19.kolo - Veľký Krtíš si udržal 1.miesto, súboj o 2.miesto pre Krupinu, Brusno vyhralo derby, dramatizuje sa boj o záchranu, na lídra medzi strelcami Šagáta z Brusna sa doťahuje Truska zo Žarnovice

17.05.2011 11:40

 

19.kolo

 

Brusno - Šalková 1:0 (1:0)

Zostavy:

Brusno: Matúš Hlinka - Radoslav Majer (32´Michal Klinčík), Peter Šebeš, Juraj Kováčik (c), Tomáš Kelemach (85´Branislav Sáliš), Tomáš Dutka, Jozef Fronc (76´Martin Petrík), Dávid Marko, Samuel Knižka, Ivan Samuelčík, Tomáš Šagát (91´Anton Pikula)

 

Šalková: Matej Janek - Andrej Selecký, Peter Dobrota, Michal Kopic, Ondrej Dobrota (53´Matúš Rusko), Šimon Bútora (c), Denis Štubniak, Ivan Majer, Patrik Daubner (89´Martin Račko), Maroš Zimnikoval, Maroš Rudnický (67´Dalibor Pertzian) 

 

Góly: 20´Tomáš Šagát - 1:0

 

Štatistiky zápasu:

Góly = 1:0, Rohy = 3:8, Fauly = 7:14, ŽK = 0:1, Ofsajdy = 2:1, Strely na bránu = 2:9, Strely mimo brány = 5:10

 

Derby zápas dvoch odvekých rivalov sľuboval zaujímavý futbal. Na jeseň uspela doma Šalková 2:0 a aj napriek lepšiemu tabuľkovému postaveniu Brusna si trúfala aj v odvete. Posledné 2 vzájomné zápasy v Brusne vyhrala. Bolo to ešte v 5.lige v sezónach 2006/2007 a 2007/2008 po výsledkoch 2:0 a 3:2. Hostia sa na kombinačnú hru súpera poriadne pripravili. Prehustili stred poľa a aktívnou, dôraznou hrou nútili domácich k chybám. Jednu z nich v 4´min. po zlej rozohrávke Kováčika a prehranom osobnom súboji Kelemacha nevyužil Zimnikoval. Namiesto zakončenia ponad obrancov mohol voliť radšej prihrávku na voľného Rudnického. V 7´min. skúšal šťastie tvrdou razantnou strelou Štubniak, ale netrafil bránu Brusna. Domáci sa v úvodnej fáze zápasu iba sporadicky dostávali na súperovu polovicu. V druhej desaťminútovke sa hra odvíjala medzi šestnástkami s minimom streleckých príležitostí. Hluchú fázu zápasu prerušila až 20´min. Obrana Šalkovej neodvrátila nakopnutú loptu najlepšie, dostal sa k nej Marko, priťukol ju Knižkovi, ktorý dlhou loptou za obranu vysunul Šagáta. Ten loptu v ťažkej pozícii trafil ideálne a popri vybiehajúcom Janekovi otvoril skóre stretnutia - 1:0. V 24´min. sa rútil do ďalšej šance Šagát, po peknom pase od Dutku, ale loptu si spracoval rukou. V 26´min. sa po rohovom kope dostali do veľkej príležitosti hostia. Hlinka neodvrátil center do bezpečia a v skrumáži sa najlepšie zorientoval Rudnický. Jeho strelu musel pred bránkovou čiarou vyrážať Hlinka. V 31´min. sa dostávali hostia do ďalšej príležitosti, ale Rudnický na bránkovej čiare fauloval Hlinku. V 37´min. chýbalo Šagátovi pri centri Knižku niekoľko centimetrov. V 38´min. videli diváci krásny futbalový moment. Takmer zo 40 metrov vystrelil z half-voleja Zimnikoval a krásnou robinzonádou udržal Hlinka čisté konto. V 39´min. to skúšal ten istý hráč po narážačke z hranice pokutového územia, ale tentoraz jeho strele chýbala razancia. Záverečný pokus 1.polčasu mali domáci. Na priamy kop Marka vyskakoval Dutka, ale tiež mu chýbalo niekoľko centimetrov. 

 

V 2.polčase sa obraz hry príliš nezmenil. S veľkou chuťou hral hosťujúci útočník Zimnikoval, ktorý robil obrane Brusna veľké problémy. V 46´min. sa odhodlal k veľkému sólu cez polovicu ihriska. Obišiel 3 protihráčov a až v polslednej chvíli ho zastavil dobrým obranným zákrokom Kelemach v spolupráci s vybiehajúcim Hlinkom. V 54´min. mal Zimnikoval asi najväčšiu šancu na vyrovnanie. Hostia nakopli dlhú loptu za obranu. Zimnikoval sa v súboji so Šebešom pretlačil až k zakončeniu, ale Hlinka vybehol a reflexívne vyrazil jeho pokus na rohový kop. V tejto fáze duelu domáci vôbec nedokázali podržať loptu v strede poľa a zbytočnými nepresnosťami sa dostávali pod tlak. V 62´min. vysunul Daubner za obranu Brusna opäť Zimnikovala, ale jeho pokus ľavačkou bol nepresný. V 66´min. dal o sebe poslednýkrát vedieť Zimnikoval. Z ľavej strany sa natlačil do pokutového územia a špičkou kopačky sa snažil loptu zasunúť popri Hlinkovi, ale bez úspechu. V tejto fáze zápasu vrcholil tlak hostí. V 79´min. zahrávali domáci rohový kop, k odrazenej lopte sa na hranici šestnástky dostal Šagát a strelou po zemi tesne minul. V záverečnej desaťminútovke už domáci tesný náskok ubránili a pripísali si mimoriadne cenné a vydreté 3 body. Šalkovú môže tento zápas mrzieť, lebo mala minimálne na jeden bod. 

 

Kalinovo - Hliník nad Hronom 0:1 (0:1)

Góly: 8´Bohumír Vlačuha - 0:1, čisté konto udržal Tomáš Kúšik, v 34´min. nepremenil Patrik Mališ pokutový kop

Kalinovo je iba tieňom tímu z jesene, čo sa potvrdilo aj v tomto zápase. Proti remízovému kráľovi Hliníku vyšli domáci opäť strelecky naprázdno. Rozhodujúci gólový moment zápasu sa zrodil už vo 8´min. Najlepší strelec Hliníka v ročníku Vlačuha otvoril skóre - 0:1. Na jeseň by domácich inkasovaný gól vybičoval k lepšiemu výkonu, ale teraz nie. Bez Kotáka to stále nejde. Navyše v 33´min. fauloval v pokutovom území domáci brankár Kubiš hosťujúceho útočníka a dostal červenú kartu. Veľkú príležitosť na zvýšenie skóre mal o malú chvíľu Mališ, ale penaltu zahodil. Aj napriek tomu hostia zápas v početnej prevahe odkontrolovali a pripísali si prekvapujúcu výhru. Kalinovo nielenže stratilo kontakt na špicu ligy, ale sa naň začínajú tlačiť tímy zo stredu tabuľky, medzi ktoré patrí aj Hliník.

 

Veľký Krtíš - Tornaľa 4:0 (0:0)

Góly: 57´Marek Koš - 1:0, 66´Martin Horváth - 2:0, 71´Marek Koš - 3:0, 80´Vladimír Takáč - 4:0, čisté konto udržal Pavol Kalmár

Veľký Krtíš nastúpil na južanské derby v jasnej pozícii favorita, čo niekedy nebýva v derby zápasoch najlepšia východisková pozícia. Ešte ani raz v tejto sezóne sa domácim nestalo, že by doma neskórovali v 1.polčase. Tornaľa bránila pozorne, zodpovedne a snažila sa o brejky, ktoré však končili na sústredenej obrane lídra. Krtíšania síce v 1.polčase neskórovali, ale šance na to mali, chýbala však väčšia trpezlivosť pri zakončení. Do 2.polčasu preto nastúpili domáci s ešte väčšou chuťou a nakoniec sa im podarilo rozleptať obranu súpera. Ako prvý ju načal v 57´min. kanonier domácich Koš a potom sa to už rozbehlo. Ďalšie góly postupne pridali Horváth, opäť Koš a Takáč a líder si pripísal pohodlnú výhru - 4:0. Tornaľa nemôže byť s výkonom v 2.polčase vôbec spokojná a musí sa poučiť z vysokej prehry. Kalmár v domácej bráne sa 7.nulou v sezóne priblížil k vedúcemu Vicianovi z Krupiny.

 

Hodruša Hámre - Hriňová 1:0 (0:0)

Góly: 68´Tomáš Tóth - 1:0, čisté konto udržal Peter Danko

Domáci chcú zachrániť 4.ligu za každú cenu. Po minulotýždňovej prehre s Brusnom nastúpili opäť doma, tentoraz proti majstrovi. V akcii bol aj vedúcich domácich Ľ.Valenta, ktorý pred týždňom pred videokamerou zákerne fyzicky napadol spolu s usporiadateľom M.Kráľom hráčov Brusna a trénera Brusna. Celý incident sa bude riešiť ešte na zväze a budeme vás o tom informovať. Vo vyrovnanom zápase v tradične búrlivom prostredí nakoniec rozhodol gól domáceho Tótha zo 68´min., na ktorý hostia nedokázali odpovedať. Hodruša si dôležitou výhrou udržala 3 bodový odstup od zatiaľ zostupujúcej Banskej Štiavnice. Hriňová ešte musí v ďalších kolách zabrať, aby sa nemusela o štvrtoligovú príslušnosť obávať do posledného kola. 

  

Žarnovica - Tomášovce 3:0 (0:0)

Góly: 57´Samuel Truska - 1:0, 60´Samuel Truska - 2:0, 87´Tomáš Izák - 3:0, čisté konto udržal Tomáš Sámel, v 16´ nepremenil hosťujúci Rastislav Mišík pokutový kop

Žarnovica na jar ešte nevyhrala a po dobrej jeseni sa pomaly, ale isto dostávala do zložitej situácie. Proti posledným Tomášovciam už musela zabrať naplno. Ale to isté si určite hovorili aj hostia, ktorým patril úvod stretnutia. Nevyťažili však z neho nič. Dokonca nepremenili ani penaltu. V 16´min. ju zahodil Mišík. Ktovie ako by sa bol duel vyvíjal, keby penaltu premenil. 1.polčas príliš futbalovej krásy nepriniesol, ešteže sa po prestávke prebudil kanonier Truska a dvoma gólmi v rozpätí troch minút rozhodol duel v prospech Žarnovice. Svojim 16. a 17.gólom si upevnil 2.miesto v tabuľke strelcov. Tomášovce tieto góly položili a už nenašli sily na zvrat. V závere ešte prikrášlil prvú jarnú výhru Žarnovice Izák. Hostia aj napriek prehre boj o zotrvanie nevzdávajú. Rozhodujúci boj i asi čaká v budúcom kole doma proti predposlednej Banskej Štiavnici.

 

Banská Štiavnica - Jesenské 5:2 (3:1)

Góly: 1´Marek Meňuš - 1:0, 16´Martin Pinter - 1:1, 38´Marek Meňuš - 2:1, 39´Dávid Budinský - 3:1, 47´Marek Meňuš - 4:1, 67´Róbert Bohó z 11m - 4:2, 86´Milan Potančok - 5:2

6 bodový zápas zvládli lepšie domáci. Vo výbornej forme sa predviedol autor hattricku Meňuš, ktorý poriadne trápil obranu Jesenského. Dal rýchly úvodný gól už v prvej minúte, na ktorý síce ešte odpovedal Pinter, ale pred koncom polčasu zvýšil na - 2:1 a o minútu pridal tretí domáci gól Budinský. Hostí tieto zlepené góly položili na kolená a domáci už s prehľadom doviedli zápas do víťazného konca. Výhrou si Banská Štiavnica oživila nádeje na záchranu, naopak Jesenské si prehrou výrazne skomplikovalo situáciu. Pred vzájomným zápasom bol rozdiel medzi tímami 6, teraz je už len 3 body.

 

Krupina - Sliač 3:2 (2:1)

Góly: 12´Peter Kindernaj - 1:0, 28´Marek Valica - 2:0, 33´Kristián Mihál - 2:1, 56´Branislav Tomus - 3:1, 85´Matej Suja - 3:2

Šláger kola priniesol ozaj najkvalitnejší zápas 19.kola. Súboj druhého s tretím začali lepšie domáci a po úvodnej aktivite vsietil Peter Kindernaj v 12´min. úvodný gól - 1:0. Hostia v týchto fázach zápasu hrozili najmä zo štandardiek, ale obrana Krupiny ich vyriešila. Pred koncom prvej polhodiny opäť udreli domáci. Premiérový zásah v sezóne si pripísal Valica - 2:0. Sliač nezložil zbrane a o 5 minút vsietil kontaktný gól Mihálom - 2:1. Výborný útočný futbal pokračoval aj po prestávke a ďalší gól nenechal na seba dlho čakať. V 56´min. dal jubilejný 10.gól v ročníku domáci Tomus - 3:1. V ďalšom priebehu 2.polčasu domáci kontrolovali dianie na ihrisku a zdalo sa, že je rozhodnuté. Lenže Sliač nepatrí k tímom, ktoré skladajú zbrane predčasne a 5 minút pred koncom vykresal nádej na zisk bodu Suja. Domáci znervózneli, ale napokon náskok ubránili a tešili sa z cennej výhry a udržali si 2.miesto s dvojbodovým odstupom od lídra z Krtíša. Sliač si bude môcť napraviť chuť už o týždeň v ďalšom šlágri, keď privíta doma Veľký Krtíš.

 

Tabuľka strelcov po 19.kole

1. Tomáš Šagát - Brusno - 18

2. Samuel Truska - Žarnovica - 17

3. Marek Koš - Veľký Krtíš - 15

4. Tomáš Uhaľ - Sliač - 14

5. Viktor Koták - Kalinovo - 12

  . Peter Kindernaj - Krupina - 12

 

Tabuľka čistých kont brankárov po 19.kole

1. Pavel Vician - Krupina - 8

2. Pavel Kalmár - V.Krtíš - 7

3. Patrik Citara - Brusno - 5  

 

Tabuľka po 19.kole

1. Veľký Krtíš               19 - 44

2. Krupina                     19 - 42

3. Sliač                         19 - 39

4. Brusno                      19 - 38

5. Kalinovo                    19 - 29

6. Hliník nad Hronom      19 - 27

7. Šalková                     19 - 26

8. Žarnovica                   19 - 25

9. Hriňová                      19 - 24

10. Tornaľa                    19 - 22

11. Jesenské                 19 - 19

12. Hodruša Hámre        19 - 19

13. Banská Štiavnica   19 - 16

14. Tomášovce            19 - 13

 

 

 

 

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (776)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (114)
2%

Celkový počet hlasov: 6363

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu