19.kolo - Trnavskú radosť z výhry nad Slovanom pokazilo vážne zranenie talentovaného Pisára, Dukla sa remízou v Prešove posunula na 2.miesto, Jupie po prehre v Podbrezovej posledné, Ruža zaskočila Dubnicu, Žilinčania Trenčín, ďalšie kolo sa hrá už dnes

04.04.2012 02:15

19.kolo - 31.3.2012 - pripravil Maroš Zimnikoval

 

Michalovce – Nitra 4:0 (3:0)

Góly: 21‘ a 22‘ Leško(2), 33‘ Špilár, 71‘ Hromada

Od úvodu sa hral svižný futbal, oba tímy mysleli na útok, takže diváci sa mali načo pozerať. Už v 6. minúte hlavičkoval hosťujúci Šmehýl, ale Babiak bol na mieste. V 21. minúte Čéry fauloval pred šestnástkou domáceho Kissa a z následného priameho kopu krásnou strelou k žrdi otvoril skóre Leško - 1:0. Nitrania sa nestihli z prvého šoku ani spamätať a už prehrávali dvojgólovým rozdielom, po niekoľkých sekundách sa opäť presadil Leško, ktorý vypálil z pravej strany a lopta skončila v sieti. Hostia odpovedali v 25. minúte strelou Drgoňa z hranice šestnástky, ktorý však mieril vysoko nad. Presne po polhodine hry vychytal v čistej šanci Čéryho michalovský gólman Babiak. O tri minúty skončila strela domáceho Kissa na brvne, ale Špilár  ju pohotovo dorazil - 3:0. Pri tomto góle sa zároveň nepríjemne zranil na tvári Fedor, ktorý musel byť vystriedaný. Vzápätí vystrelil do brankára Grman a na druhej strane preloboval hosťujúcu bránu Špilár. Prvý strelecký pokus druhého polčasu vyslali hostia, Oravec však namieril nad bránu. V 64. minúte postupoval sám na brankára Leško, ale gólman Nitry Hlavačka včasným vybehnutím jeho šancu zmaril. O sedem minút už MFK Zemplín viedol štvorgólovým rozdielom, po Jackovom rohovom kope Hromada hlavou rozvlnil sieť. V 79. minúte mohlo byť už 5:0, ale Jackova bomba spoza šestnástky iba lízala brvno hosťujúcej svätyne. Vo zvyšných minútach sa už žiadne družstvo do šance nedostalo, a tak sa zrodilo prvé jarné víťazstvo Michaloviec v pomere 4:0. (mfkzemplin.sk)

 

Petržalka – Bardejov 1:0 (0:0)

Góly: Cibulay

Kapitán domáceho mužstva Jiro Cibulay, ktorý dnes oslavuje 19. narodeniny svojím gólom zabezpečil druhú jarnú výhru pre FC Petržalka 1898 U19. Mužstvo bojujúce o udržanie sa v 1. DL vybralo slabší deň, ako v predchádzajúcich zápasoch proti Nitre a Michalovciam, ale silou vôle tri body vybojovalo. Veľmi dobrý výkon podali Niňaj, Cibulya, Ivan Horváth a brankár Kajan. (fcpetrzalka1898.sk)

 

Podbrezová – JUPIE B. Bystrica 2:1 (0:0)

Góly: 52‘ Tešlár, 63‘ Očenáš – 83‘ Zimnikoval

Tréner Podbrezovej Ivan Dubíny: „V dôležitom zápase sme sa prvých 20 min. na ihrisku hľadali a nehrali sme to, čo sme si povedali v kabíne. Proti silnému vetru sme hrali vysokými loptami, stredoví hráči nedopĺňali útočníkov a preto nás v ofenzíve bolo málo. Náznaky našich šancí bez problémov likvidoval výborný brankár hostí Gábriš. Defenzíva síce fungovala, ale náš útočný prejav bol zlý. V polčasovej prestávke sme si vysvetlili niektoré veci a na trávnik ako keby vybehlo iné družstvo. Výborne sme začali kombinovať, hrali sme po zemi na pár dotykov a prišli aj šance. Prvú premenil po prihrávke Lukáča Tešlár a viedli sme 1:0. Z chlapcov spadol psychický balvan, ktorý v prvom polčase bolo cítiť a zrazu sa na našu hru bolo radosť pozerať. Veľmi pekné kombinácie striedala dobrá medzihra a súperovi sme len málokedy požičali loptu. Výsledkom tohto bol druhý gól, ktorý po nacvičenom signály z rohového kopu perfektne premenil Očenáš. Aj v ďalších minútach sme na ihrisku dominovali, ale naša koncovka stále nie je taká akú by som si predstavoval. Súper sa len sporadicky dostával na našu polovicu, ale v 83 min. prišla jedna z mála chýb v stredovej zóne a hosťujúci Zimnikoval na dvakrát prekonal Katreniaka. Posledných 10 minút sme už zvládli takticky dobre a to ešte Lukáč zahodil tutovku. Po konečnom hvizde hlavného rozhodcu sme sa zaslúžene tešili z víťazstva. S našim prvo polčasovým výkonom som nebol spokojný, ale za druhý polčas si chlapci zaslúžia moju pochvalu. V našom mužstve vynikol Pliešovský, ale chválim aj hráčov, ktorí nahradili chýbajúcich 4 hráčov základnej zostavy, čo nebolo jednoduché.“ (zpfutbal.sk)

PhDr. Marián Baláž: „Zápas na umelej tráve dotváral kolorit veľmi dôležitého zápasu pre obidve mužstvá. V prvom polčase sa hral futbal s niekoľkými šancami na obidvoch stranách, ktoré vyriešili brankári. Do druhého polčasu nastúpil domáci kolektív z Podbrezovej s väčšou agresivitou napádania súpera, čoho výsledkom boli 2 góly v sieti hosťujúceho družstva. V závere zápasu hostia zdramatizovali zápas strelením kontaktného gólu, ale vyrovnať sa im už do konca zápasu nepodarilo.“

 

Spartak Trnava – Slovan Bratislava 4:1 (2:1)

Góly: 26‘ Tomovič (pen), 44‘ Pavlík, 65‘ Mečiar, 85‘ B. Bališ – 10‘ vlastný

Tréner Spartaka Milan Malatinský: „V piatej minúte po súboji s brankárom hostí zostal na zemi ležať Boris Pisár. Má zlomeninu nohy a musí podstúpiť operáciu. Minimálne jarná časť je pre neho passé. Pre tak mladého a talentovaného chalana je to športová tragédia. Výsledok je veľmi pekný, táto nepríjemná udalosť ho však zatieňuje. Som z toho veľmi smutný. Z pozitívnych momentov by som vyzdvihol fanúšikov Spartaka Trnava, ktorí prišli na zápas a povzbudzovali chlapcov počas celého stretnutia. Pavlík a Mečiar strelili dva krásne góly. Prvý menovaný z tridsať metrov do šibenice, druhý priamo z rohu.“ (spartak.sk)

 

Trenčín – Žilina 2:3 (0:1)

Góly: Morong(2) – 13‘ vlastný, 71‘ Martinka, 79‘ Fuják

Tréner Žiliny Vladimír Labant: „V kvalitnom zápase, kde svojim výkonom v oboch družstvách vyčnievalo viacero hráčov, sme herne prejavili vzostupnú výkonnosť, pričom sme si výborne rozohraný zápas zbytočne skomplikovali dvomi inkasovanými gólmi v závere stretnutia. Od úvodu zápasu sme sa prezentovali dobre organizovanou defenzívnou činnosťou celého družstva. Darilo sa nám zachytávať súperovu rozohrávku v strede ihriska, z čoho sme dobre prechádzali do rýchlych protiútokov. Po jednom z nich sme udreli v 13. min., keď po dobre zohratej pressingovej situácií Petruš svojim dôrazom dotlačil súpera a prinútil ho chybovať. Následne putovala lopta od Lupča k Fujákovi ten prihrával popred bránu na voľného Ďungela a vracajúci sa dezorientovaný domáci obranca v snahe odvrátiť loptu si ju nešťastne usmernil do vlastnej siete 1:0. V 26.min sme opäť dobrým presom donútili domácu obranu k chybe, no Martinkovu strelu ktorá smerovala do odkrytej brány z hranice 16-ky jeden z Trenčianskych hráčov zblokoval v poslednej chvíli. Po prestávke v 47. min. mohli domáci vyrovnať po chybe Garaja, no našťastie jeden z Trenčanov strelou z uhla netrafil našu bránu. O minútu sme nevyužili ani my svoju šancu, keď po prihrávke Lupča  Martinkovu strelu zblokoval jeden z domácich obrancov pred voľného Garaja, no ten z 8 m pálil priamo do brankára. Podobne skončila naša akcia z  50. min., keď v koncovke tento krát neuspel ani Fuják so svojim streleckým pokusom.  Potom sme dvakrát v priebehu piatich minút poriadne vystrašili domáceho brankára. V 51. min. Ďungelova jedovatá strela spoza 16-ky preletela tesne ponad brvno a v 54.min. krížna strela Ilka minula pravú tyč brány Trenčína len o pár centimetrov. V 68. min. nás podržal brankár Holec, keď bravúrne vytiahol končekmi prstov loptu letiacu pod brvno. O minútu na to sa ocitol po individuálnej akcií v obrovskej šanci výborne hrajúci Fuják no brankár stihol nohou reflexívne jeho strelu tečovať na roh. Po následnom rohovom kope Petruša sme sa tešili z druhého gólu, keď sa odrazená lopta dostala na hranici 16-ky k Martinkovi ten sa kľučkou šikovne zbavil obrancu a strelou k vzdialenejšej tyči zvýšil na 2:0. Tretí gól sme pridali v 79.min., keď po peknej kolmej prihrávke Garaja za obranu súpera sa dostala lopta k voľnému Praženicovi, ten nezištne prihrávkou našiel voľného Fujáka, ktorý pohodlne skóroval na 3:0. V závere zápasu hráči Trenčína dvoma gólmi po sebe zdramatizovali toto stretnutie. Najskôr v 85.min. sme inkasovali po rohovom kope, keď domáci hráč zbehol na prednú tyč a ľahko tečoval loptu do našej siete na 3:1 a v nasledujúcej minúte bol rozdiel už len o gól, keď sme nechali dieru v strede ihriska, z následného prečíslenia sa dostal útočník po kolmej prihrávke za našu obranu a strelou okolo nášho brankára potrestal naše zaváhanie na 3:2. V nervóznom závere sme dokázali dotiahnuť tento ťažký zápas do úspešného konca za čo chcem svojim hráčom poďakovať a zároveň ich pochváliť za predvedený herný prejav.“ (mskzilina.sk)

 

MFK Košice – Senica 2:4 (0:2)

Góly: 52‘ Jano,60‘ Trebuňák – 27‘ Vandraško, 32‘ Štora, 66‘ Sedlák,71‘ Kapusta

Tréner Senice Štefan Horný: „Pre veľkú maródku nám v zápase s Košicami museli nastúpiť 3 hráči z U17 v základnej zostave. Treba povedať, že nesklamali a dvere do U19 majú otvorené. V Košiciach sme odohrali vynikajúci zápas, hlavne v 1. polčase. Domáci v 3. min síce strelili gól po štandardnej situácie, no pre faul na brankára Babiráta neplatil. To bolo vlastne z ich strany v 1. polčase všetko. Domácich sme často napádali už na ich polovičke, dobre sme kombinovali, loptu sme zbytočne neodkopávali a tým sme si vytvárali i gólové šance. Najskôr to skúšal 2x Štora, Vandraškova hlavička letela vedľa bránky, Vilkovský nevyužil 2 šance. Dočkali sme sa v 27. min, keď Štorov center usmernil do siete Vandraško - 0:1. V 32. min Vilkovský pätičkou našiel Štoru a bolo 0:2. V 2. polčase domáci začali aktívne, hlavne Pavúk nám robil problémy na našej pravej strane, čoho výsledkom boli 2 inkasované góly. Najskôr v 52. min Jano znížil na 1:2 a v 60. min Trebuňák vyrovnal na 2:2. Opäť do vedenia sme sa dostali zásluhou peknej strely Sedláka v 66. min - 2:3. Víťazstvo sme poistili v 71. min, keď po centri Celláryho a teči Vilkovského upravil hlavou na 2:4 Kapusta. Keď domáci zahodili čistú šancu v 88. min a po následnom faule na Babiráta bol vylúčený domáci hráč vedeli sme, že 3 body putujú na Záhorie.“

 

Dubnica – Ružomberok 2:3 (2:1)

Góly: 15‘ Števček, 37‘ Liener – 16‘ Chlpík, 70‘ Almašský, 81‘ vlastný

Zápas sa začínal za sychravého počasia na náročnom teréne za silného vetra. V prvom polčase sme mali jeho podporu, čo sa prejavovalo často krát na kvalite dlhých prihrávok, súperove dlhé lopty naopak vietor priveľmi brzdil. V 9´ minul center zo štandardnej situácie Šmahajčík. V 11´ Šmahajčíkovu prihrávku za pomoci vetra Števček nezachytil. V 15´ sa po chybe v strede ihriska dostali do šance hostia. V 15´ Števček v sľubnej šanci zle spracoval dlhú loptu za obranu. V 15´ po práci Briganta v rohu ihriska a následnom centri sa Števček položil do strely a náročným kopom skóroval - 1:0. No z gólu sme sa dlho neradovali. Po rozohrávke hostia prešli do útoku dlhou loptou, pri ktorej sa vo vzduchu zrazili Čiernik so Štelbaským a súper pohodlne skóroval - 1:1. V 27´ po rohovom kope súpera založil rýchly protiútok dlhým výkopom Kukuliaš a Brigant lobom ponad brankára trafil len žrď. V 30´ Krížnu strelu Števčeka výborne chytil brankár hostí. V 37´ po Brigantovom centri a sklepnutí Šmahajčíka sa Liener zoči voči brankárovi hostí nemýlil - 2:1. V 43´ hostia nepresne zakončovali hlavou a v 45´ podobne mieril Liener. Napokon nás zahodené šance z prvého polčasu mrzeli, pretože v druhom polčase súper využil podporu vetra, čo sa začalo prejavovať hneď od začiatku, keď strela z rohu pokutového územia tesne minula našu bránu. V 67´ Kukuliaš kryl hlavičku súpera z hranice pokutového kopu. V 68´ strela súpera opäť tesne minula našu bránu. V 69´ Kukuliaš vynikajúco zakročili proti nepríjemnej strele. Gól v našej sieti visel na vlásku a napokon v 70´ sme aj inkasovali po strele z vnútra pokutového územia - 2:2. Našu skazu dokonal v 81´ vlastným gólom po rohovom kope súpera Sokolík. Na vyrovnanie sme sa do konca stretnutia už nezmohli. Súper si za bojovný výkon body zaslúžil. U našich hráčov sa na ihrisku vytratilo odhodlanie, bojovnosť a futbalovosť, ktoré nás zdobili v predchádzajúcich zápasoch. Dúfame, že sa z prehry chlapci poučia a po dvojtýždňovej pauze predvedú kvalitnejší výkon. (fkdubnica.sk)

 

Tatran Prešov – Dukla 1:1 (1:1)

Góly:  Lapoš – Záhumenský

 

Tabuľka strelcov po 18.kole

1. Bezák - Trenčín - 14

2. Urgela - Dukla Banská Bystrica - 12

3. Meszároš - Slovan Bratislava - 11

  . Števček - Dubnica - 11

4. Šovčík - Dukla Banská Bystrica - 9

  . Šmahajčík - Dubnica - 9

5. Regáli - Michalovce - 8

  . Kováč - Slovan Bratislava - 8

  . Michal Vilkovský - Senica - 8

 

Tabuľka po 19.kole

1. Trnava 19 14 3 2 39:10 45
2. Dukla Banská Bystrica 19 11 4 4 44:23 37
3. Dubnica 19 11 4 4 47:32 37
4. Prešov 19 10 2 7 34:23 32
5. Žilina 19 10 1 8 34:29 31
6. Trenčín 19   9 3 7 42:24 30
7. Slovan Bratislava 19   9 3 7 37:28 30
8. Nitra 19   9 3 7 32:41 30
9. Michalovce 19   7 5 7 27:22 26
10. Košice 19   8 2 9 26:32 26
11. Ružomberok 19   8 1 10 25:32 25
12. Senica 19   6 5 8 31:33 23
13. Podbrezová 19   5 5 9 21:28 20
14. Bardejov 19   4 2 13 19:45 14
15. Petržalka 19   3 4 12 15:40 13
16. Jupie Podlavice 19   3 3 13 14:45 12

 

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (776)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (114)
2%

Celkový počet hlasov: 6363

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu