2.kolo - Podbrezová vybojovala výhru u nováčika a dostala sa na čelo, bez straty bodu aj Senica, nováčik Zlaté Moravce získal bod aj proti majstrovi, stredoslovenské derby pre Duklu, na čele kanonierov Mihálik zo Z.Moraviec a Kosorín zo Senice s 3 gólmi

14.08.2012 19:24

2.kolo - 11.8.2012

 

Trenčín - Prešov 2:0 (1:0) - prebraté z webu: www.1fctatran.sk

Góly: 2x Opatovský

Tréner Prešova Marek Fabuľa:

Na úvod musím poznamenať, že výsledok vôbec nekorešponduje s priebehom zápasu. Do zápasu sme vstúpili so snahou o strelenie rýchleho gólu. V priebehu 20. minút sme si vypracovali štyri 100 % šance, ale nevhodným výberom riešenia finálnej fázy alebo výborným zákrokom brankára sa skóre nemenilo. Do 2. polčasu družstvo zvýšilo aktivitu a dokázalo si vypracovať ďalšie 100 % šance, ale paradoxne opäť súper po ojedinelom výskyte na našej polovici ihriska sa cez ŠS a následnom reťazci individuálnych chýb zvýšil vedenie. Ani enormná snaha nepostačovala na to, aby sme strelili aspoň kontaktný gól.

Trenčín: Bačík - Chrenko, Ranko, Bednárik, Kochan, Bariš (Čakloš), Opatovský, Čentéš, Malík, Sábler (Baňák), Jurica (Turza)

Prešov: Vinclér – Petko, Schlosser, Ličák, Štefančík (69. Jakubčin) – Micherda, Poremba, Kozák (46. Kraľovič), Voda – Šafranko, Jusko (86. Kačírek)

 

Dukla Banská Bystrica - Žilina 1:0 (0:0) - prebraté z webu: www.mskzilina.sk

Góly: 85´Peter Kovalčík - 1:0

Dukla: Krejčí - Vodecký, Mikulec (73´ Fajčík), Žiška, Záhumenský, Chrien (67´ Hudák), Šikyňa, Otruba, Kamenský, Sádovský, Peter Sura (82´ Kovalčík)

Žilina: Holec - Praženica, Králik, Petruš, Kucharčík, Lupčo, Jánošík (73´ Bajza), Zuziak, Mihalík, Klec (60´ Hruboš), Škriniar

Od úvodných minút sme hrali aktívne, darila sa kombinácia. Súper hrozil po rýchlych protiútokoch. V útočnej fáze sme si vypracovali viac šancí, ktoré žiaľ zostali nevyužité. Po zmene strán sa obraz hry nezmenil. Gólu sme sa nedočkali ani po rohu, keď Kucharčík netrafil zo štyroch metrov prázdnu bránu. Súper nás potrestal po rohovom kope v 85. min, kedy so štastím skóroval. Herne sme boli lepším mužstvom, no neboli sme efektívnejší v koncovke.

 

Bardejov - Ružomberok 0:2 (0:1) - prebraté z webu: www.partizanbj.sk

Góly: 16´Zreľák - 0:1, 74´Laura - 0:2

V úvode mali hostia jasnú prevahu a v 16. minúte otvoril skóre Zreľák. Hra sa postupne vyrovnávala a k slovu sa dostali aj domáci. V prvom polčase si však možnosť na skórovanie nevypracovali. Druhý polčas začal lepšie Partizán. Nedokázal však premeniť dve veľké príležitosti a tak v 74. minúte striedajúci Laura poistil víťazstvo MFK.

Partizán: Gmitter – Dzivý ( 83. Surgent), Jaš, Sipľak ( 46. Matkobiš), Berežný, Niščák, Šoltýs, Bľanda ( 61. Kolibab), Vilček, Guľa, Rokošný

MFK: Koníček – Šiška, Lacko, Kučera, Dunaj, Jagnešák, Kolerády (80. Paulovič), Trabalík ( 89. Kendera). Ferenčík, Zreľák, Pilát ( 59. Laura)

 

Senica - Nitra 3:2 (3:1)

Góly: Jakub Kosorín, Dominik Nemec, Tomáš Kapusta vs. Šmehyl, Bartošek

Senica: D. Kubica - M. Durilla, A. Krutý, Z. Filípek, A. Letrik - D. Ventúra, T. Kapusta - T. Komara (58. J. Krajčovič), D. Nemec (74. E. Guoth), I. Pikulík (26. R. Balážik) - J. Kosorin

Tréner Senice Stanislav Macek:

V prvom domácom zápase sezóny sme chceli proti Nitre hrať aktívne, pokúsiť sa hneď od úvodu napádať súpera už v jeho rozohrávke a využiť jeho chyby. To sa nám aj podarilo, keď v 4. min dobre získal loptu na súperovom stopérovi Nemec, peknou prihrávkou našiel Kosorina, ktorý skóroval do prázdnej brány - 1:0. V 7. min Komara krásnou kolmicou našiel aktívneho Nemca a ten pekne obstrelil brankára hostí - 2:0. V 10. min súper pekne zakombinoval na pravej strane a prudký center Kováča na dvakrát poslal do siete hosťujúci Šmehýl - 2:1. Súper ožil a hralo sa hore - dole. Zápas mal potrebné tempo a nasadenie. V 29. min sme pekne zakombinovali po ose Komara - Kosorin - Nemec a posledne menovaného strelu brankár hostí vyrazil len pred Kapustu, ktorý pohotovo zvýšil na 3:1. Do 2. polčasu sme išli s tým, aby sme zachytili úvod. To sa nám aj podarilo a v 50 . min po Nemcovom centri R. Balážik úplne sám z 5m trafil hráča na bránkovej čiare. Súper zdramatizoval duel v 64. min, keď Bartošek po priamom kope hlavou znížil na 3:2. Nitra sa pokúšala o vyrovnanie, mala v závere loptu viac na svojich kopačkách, ale my sme veľkou snahou a nasadením udržali cenné víťazstvo. Stretnutie sa muselo divákom páčiť, pretože sa hralo vo svižnom tempe a hostia potvrdili vysokú kvalitu. Sme spokojní s výsledkom i s výkonom hlavne ofenzívnych hráčov, ale veľké starosti nám zatiaľ robí stred obrany a neistota, ktorá v nej vládne! Dúfam, že sa výkonnosť zadných radov zlepší s pribúdajúcimi zápasmi.

 

Zlaté Moravce - Trnava 1:1

Gól domácich: Lukáš Mihálik

 

Košice - Dubnica nad Váhom 2:2 (1:0)

Góly hostí: Sádecký, Ježík

 

Michalovce - Slovan Bratislava 1:1 (1:1) - prebraté z webu: https://web.mfkzemplin.sk

Góly: 18´J.Štofík - 1:0, 39´Bučák - 1:1

MFK ZEMPLÍN: Kira - M. Popovič (67. D. Horňák), Sochanič, J. Šimko, Šimčák - M. Koscelník, Turik, J. Kiss, Lechman (74. Harvila) - J. Štofík (71. T. Kolesár), A. Leško

Michalovčania nastúpili na svoj prvý zápas s chuťou a od úvodu si vypracovali prevahu, ktorú korunovali otváracím gólom Štofíka, ktorý v 18. minúte dorazil do siete strelu Leška. O osem minút nato chytil gólman Slovana strelu Popoviča. Hneď nato to podobným spôsobom skúšal aj Leško, ale tiež nebol úspešný. Domáci po polhodine hry poľavili, začo ich mohol potrestať Žitný, ale výborný Kira zachránil. Avšak v 39. minúte vystrelil spoza šestnástky Bučák a jeho nádherný projektil skončil v domácej bráne - 1:1. V závere polčasu minula Leškova strela hosťujúcu bránu iba o milimetre.

Po prestávke to Leško skúšal opäť, ale jeho priamy kop vyboxoval brankár Sakar na roh. V 74. minúte Kolesár zakončil rýchly protiútok strelou vedľa. Tento striedajúci hráč mal o tri minúty ďalšiu šancu, keď po strele Koscelníka dorážal iba do brankára. Kolesár mohol skórovať aj do tretice, ale v čistej šanci zoči-voči gólmanovi hostí napálil iba do neho. V 83. minúte Bratislavčan Urbanovský vystrelil iba do Kiru. Domáci sa ešte v závere znažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale úspešní už neboli, preto doma iba remizovali.

 

Spišská Nová Ves - Podbrezová 0:1 (0:0) - prebraté z webov: www.fksnv.sk a www.zpfutbal.sk

Góly: 50´Miroslav Sokol - 0:1

Tréner Spišskej Novej Vsi: Pavol Kubus

Prvý domáci zápas prvej ligy sme nezvládli hlavne v strede poľa. V prvom polčase sme nevyhrali skoro žiaden súboj, bolo to pre mňa sklamanie. Myslel som, že v strede poľa budeme silní, bohužiaľ prehrávali sme osobné súboje. Z toho dôvodu bol súper častejšie pri lopte, lepšie kombinoval, dokázal podržať loptu, polčas bol z oboch strán bez vypracovaných šancí. V druhom polčase v úvode sme pritlačili, mali sme náznaky šancí, ale súper hneď z druhého protiútoku a po krásnej akcii rozhodol zápas a po góle rozumne strážil zápas. My sme sa do konca zápasu snažili niečo urobiť, ale nepodarilo sa nám to. Blahoželám súperovi k výhre a verím, že nás táto porážka nezlomí a budeme podávať lepší výkon, ako dnes.

Tréner Podbrezovej: Ivan Dubíny

Po dobrom vstupe do súťaže sme cestovali na pôdu nováčika s rešpektom, ale s patričným sebavedomím po víťazstve s Bardejovom. Súpera sme mali prečítaného zo zápasu jarnej časti s našou U-18 a preto sme sa v týždni poctivo pripravovali na jeho hru. Od začiatku zápasu sme hrali veľmi organizovane, chlapci plnili do bodky taktické pokyny a keďže Szoke a Očenáš prevýšili dvoch najlepších hráčov domácich Fehéra a Beňu, na ihrisku sme hlavne v strede poľa dominovali. Súper si za prvý polčas nevypracoval ani jednu gólovú príležitosť. Našu najväčšiu šancu spálil Mózer, keď sa ocitol sám pred brankárom, ale svoju šancu nepremenil. Vstup do druhého polčasu sa nám vydaril veľmi dobre, keď v 50 min. Jakuba "vyobracal" v 16-ke 4 domácich hráčov, prihral pred bránu Sokolovi a išli sme do vedenia. Domáci sa nechceli zmieriť s týmto stavom, ale my sme stále hrali veľmi dobre a veľa sme domácim nedovolili. Najväčšiu šancu mali domáci po strele Fehéra, ale skončila tesne vedľa. My sme kontrovali krásnou strelou Sokola, ktorá len tesne minula bránu. Následné tri rohové kopy domácich za sebou sme aj zásluhou Očenáša zvládli a to bolo z ich strany všetko. V závere ešte postupoval sám na bránu Polaščik, ale domáci brankár výborne zasiahol. Naše víťazstvo v tomto zápase bolo zaslúžené. Pod taktovkou kapitána
Szokeho mužstvo podalo veľmi dobrý, kolektívny výkon a za dnešný zápas si chlapci zaslúžia moju pochvalu. Súťaž však beží veľmi rýchlo a my sa musíme zodpovedne pripraviť na najbližší zápas, v ktorom privítame ďalšieho dobre hrajúceho nováčika- Vion Z.Moravce v utorok 14.8.12 o 15.00 hod.na štadióne v Brezne.
Podbrezová: Kozárik-Kováčik-Vaštík-Očenáš-Lihan-Szoke-Janko /69.min.Szabó/-Mózer /89min.Trajteľ/Polaščik /90min.Petrusz/Jakuba-Sokol
 
 
Tabuľka strelcov po 2.kole
1. Lukáš Mihálik - Zlaté Moravce - 3
  . Jakub Kosorín - Senica - 3
2. Szoke - Podbrezová - 2
  . Opatovský - Trenčín - 2
  . Šmehyl - Nitra - 2
 
Tabuľka po 2.kole
1. Podbrezová 2 2 0 0 4:0 6
2. Senica 2 2 0 0 5:3 6
3. Zlaté Moravce 2 1 1 0 5:1 4 - N
4. Trnava 2 1 1 0 3:2 4 - M
5. Nitra 2 1 0 1 5:4 3
6. Ružomberok 1 1 0 0 2:0 3
7. Trenčín 2 1 0 1 3:2 3
8. Žilina 2 1 0 1 2:2 3
9. Dukla Banská Bystrica 2 1 0 1 2:2 3
10. Košice 2 0 2 0 2:2 2
11. Michalovce 1 0 1 0 1:1 1
12. Slovan Bratislava 2 0 1 1 2:4 1
13. Prešov 2 0 1 1 0:2 1
14. Dubnica nad Váhom 2 0 1 1 2:6 1
15. Spišská Nová Ves 2 0 0 2 1:3 0 - N
16. Bardejov 2 0 0 2 0:5 0

 

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (776)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (114)
2%

Celkový počet hlasov: 6363

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu