5.kolo - Brusno otočilo v závere duel v Banskej Štiavnici a je novým lídrom, Tornaľa zosadila v nervóznom zápase Bacúch z 1.miesta, Jesenské rozstrieľalo Kalinovo, Šagát z Brusna pridal v Štiavnici 8.gól sezóny

04.09.2011 20:59

5.kolo - 3. a 4.9.2011

 

Jesenské - Kalinovo 6:2 (2:1)

Góly: 11´Martin Pinter - 1:0, 21´Marián Jackuliak - 1:1, 44´Róbert Bohó - 2:1, 53´Július Fodor - 3:1, 60´Július Fodor - 4:1, 77´Martin Pinter - 5:1, 85´Richard Lakatoš - 6:1, 89´Gabriel Dováľ - 6:2

Jesenské potvrdilo v zápase s posledným Kalinovom úlohu favorita a po jasnom priebehu si pripísalo druhú výhru v sezóne. Strelecky sa dvakrát presadili domáci strelci Pinter a Fodor . Jediným pozitívom Kalinova v tomto zápase boli 2 strelené góly, lebo doteraz dali hostia len 1 gól. Jesenské potvrdilo povesť jedného z najofenzívnejších tímov súťaže, keď v 5 zápasoch vsietilo už 17 gólov. Keď sa mu podarí stabilizovať obranu môže pomýšľať aj na boj v hornej polovici tabuľky.

 

Žarnovica - Sliač 0:2 (0:1) - dohrávka z 15.9.2011

Góly: 35´Jakub Gajdoš - 0:1, 90´Jakub Gajdoš - 0:2, čisté konto udržal Jakub Zamboj

Sliač po smolnom zápase s Divínom nastúpil do dohrávky 5.kola veľmi aktívne. Už od začiatku si vytváral šance, ktoré zaváňali gólom. Domáci hráči sa prakticky nedostali k lopte. Na hráčoch hosťujúceho tímu bolo vydieť, že prišli vyhrať. V 35.min boli hostia faulovaní v strede ihriska. Po rýchlom rozohraní tejto situácie sa dostal za obranu domácich Gajdoš a pohodlne skóroval - 0:1. Druhý polčas bol Sliač ešte aktívnejší a chcel zvýšiť svoje skóre, ale domáci brankár dobre odolával. Až do 90.min., keď si Gajdoš postavil priamy kop spoza 16m a krásne vymietol pavučinu domácej brány - 0:2. Zápas sa už len dohrával a tak Sliač získal zaslúžené 3 body. Sliač sa výhrou bodovo dotiahol na po 6.kole 2.miesto Hliníka nad Hronom. Žarnovica po výhre v Jesenskom sklamala a opäť doma stratila všetky body.

 

Divín - Hodruša Hámre 4:2 (3:2) - dohrávka z 21.9.2011 - pripravené v spolupráci s Jozefom Martinským

Góly: 2´Maroš Gál - 1:0, 12´Dávid Valenta - 1:1, 28´Dávid Pisár - 2:1, 37´Martin Smädo - 2:2, 43´Pavol Karlík - 3:2, 62´Mário Sekereš - 4:2

Značne „posilnení“ hostia prišli do Divína s jediným cieľom – naplno bodovať a urobili preto všetko. Narazili však na nováčika, ktorý mal podobné chúťky a vybehol na hostí s veľkým elánom. Prvých 20 minút nepustil hostí prakticky za polovicu ihriska. Od začiatku výborne kombinovali a dostávali sa do šanci. Z dobrých pozícií prestrelili bránu hostí Majkút, Havrla, Sekereš. Už v 2. minute po rohovom kope Gál vsietil vedúci gól 1:0. Zaskočení hostia pôsobili značne nervózne, na čo doplatil druhou žltou kartou Tomáš Toth už v 15.minute. To uspalo domácich, začali si myslieť, že sa nemôže nič stať a upustili od svojej bojovnosti. Naopak hostia sa zomkli , ukľudnili a keď po nevinnom útoku vyrovnali na - 1:1 Valentom, zaskočení domáci vypadli z rytmu a hostia presnou kombináciou a zvýšenou bojovnosťou začali byť lepším mužstvom. Ich snaha bola korunovaná v 28. minúte vedúci gólom, ktorého autorom bol Dávid Pisár.
Domáci sa ťažko preberali z týchto úderov – no za pomoci divákov sa otriasli a záver 1. polčasu sa podobal úvodu. Pohol im vyrovnávací gól v 37. minúte, keď sa pred bránkou hostí najlepšie zorientoval Martin Smädo a nekompromisne prestrelil brankára. Do prestávky domáci stihli otočiť stav, keď sa presnou strelou prezentoval Pavol Karlík v 43. minúte 3:2. Druhý polčas už nepustil hostí do gólovej šance a ich jedinú šancu zahodil Valenta, keď ani na trikrát neprekonal brankára Rafaja. Naopak domáci sa prekonávali v zamedzovaní tutoviek a opäť sa potvrdilo, že streliť gól je pre nich veľký problém. V 62. minúte unikol Majkút a jeho presne strieľaný center umiestnil Sekereš do brány na 4:2. Potom nastrelili domáci Sekerešom brvno, Gálom tyč a v pohode doviedli zápas do víťazného konca.
 

Krupina - Hliník nad Hronom 2:0 (0:0)

Góly: 57´Jaroslav Kindernaj - 1:0, 70´Marek Valica - 2:0, čisté konto udržal Róbert Želiezka

Krupina sa revanšovala za nevydarený výkon v predchádzajúcom kole na ihrisku Brusna a po zlepšenom výkone v 2.polčase zdolala 3.tím tabuľky. Hliník prišiel s cieľom bodovať a pokúsiť sa napodobniť jarnú remízu - 0:0. Lenže Krupina si nemohla dovoliť stratu. K 3 bodom ju nasmeroval v 57´min. kapitán Kindernaj a poistku pridal svojim 3.gólom sezóny v 70´min. Valica. Krupina tak udržala kontakt s čelom tabuľky a na lídra z Brusna stráca 3 body.

 

Banská Štiavnica - Brusno 1:2 (0:0)

Góly: 68´Marek Pastier - 1:0, 77´Peter Šebeš - 1:1, 86´Tomáš Šagát - 1:2

V 1.polčase sa hral vyrovnaný futbal. Hostia, poučení z posledného kola minulej sezóny zabezpečili v Štiavnici obranu a domácim vpredu veľa nedovolili. Keďže aj domáca obrana si dávala dobrý pozor na rýchlonohého Šagáta, bol stav po 1.polčase - 0:0. Aj po prestávke pokračovala šachová partia s miernou územnou prevahou Brusna. Všetko zmenila 68´min. Domáci sa nečakane ujali vedenia gólom kapitána Pastiera - 1:0. Hosťom veľa času na odpoveď nezostalo, ale nerezignovali a opäť ukázali veľkú morálnu silu. V 77´min. sa odhodlal k strele spoza šestnástky aktívny Knižka. Lopta narazila na brvno, odtiaľ sa odrazila na bránkovú čiaru, znova do brvna a v následnej skrumáži ju dotlačil do brány Šebeš - 1:1. V 86´min. prišla chvíľa pre najlepšieho strelca súťaže Šagáta. Na polovici ihriska ho ľavačkou vysunul Knižka a kanonier Brusna sa po samostatnom úniku tešil zo svojho 8.gólu sezóny - 1:2. Brusno ukázalo charakter a po zaváhaní Bacúcha sa prepracovalo už na líderskú pozíciu.

 

Šalková - Hriňová 0:2 (0:1) - pripravené v spolupráci s Timotejom Nosáľom

Góly: 13´Andrej Spodniak - 0:1, 61´Pavel Mičuda - 0:2, čisté konto udržal Peter Chriašteľ

Prvý polčas začali iniciatívnejšie hostia. Dobre kombinovali, čo im uľahčovalo hru proti oslabeným domácim, ktorí nastúpili iba s 10 hráčmi v poli. V 13´min. roztiahli hostia hru do strán, Andrej Spodniak dal strieľaný center do malého vápna a loptu si nešťastne vrazil do brány Patrik Daubner. Gól bol pripísaný Spodniakovi. Hostia sa snažili ďalej kombinovať a vypracovali si niekoľko šancí, ale v koncovke nemali šťastie. V 40´min. výborne vysunul Jakub Chriašteľ Timoteja Nosáľa, ale ten trestuhodne zahodil veľkú šancu na 2:0. Hneď nato mohli vyrovnať skóre domáci, keď po chybnej prihrávke Martina Chriašteľa musel brankár hosti hasiť veľké nedorozumenie s obranou. Druhý polčas už domáci nastúpili v plnom počte hráčov a ich hra sa oživila. V úvodnej desaťminútovke mali jednoznačne navrch domáci vypracovali si viac šancí, ale v koncovke sa trápili. Po úvodnom tlaku domácich sa lopta opäť dostala viac na kopačky hostí. Tí začali znovu kombinovať a z toho pramenili strely na bránu domácich. Po vhadzovaní v 61´min. zobral loptu Pavel Mičuda preštrikoval sa na roh malého vápna a výborne umiestnenou strelou k pravej žrdi zvýšil vedenie hostí na - 2:0. Hostia prebrali hru na svoje kopačky a pokúšali sa zvýšiť vedenie. V 76´min. po zmätkoch v obrane sa lopta dostala ku Timotejovi Nosáľovi, ktorý vyslal na bránu prudkú strelu, ale brankár domácich so štastím vytlačil na roh. Do konca zápasu mali hostia ešte niekoľko šancí, ktoré sa však neujali.

 

Tornaľa - Bacúch 4:1 (2:0) - do redakcie sme dostali 2 komentáre k zápasu, po úprave sme uverejnili oba komentáre, predohrávka z 1.9.2011

Góly: 23´Norbert Švajko - 1:0, 27´Patrik Válint z 11m - 2:0, 56´Juraj Auxt - 2:1, 66´Norbert Švajko - 3:1, 89´Ivan Drnaj - 4:1

Č.1: V predohrávke 5.kola cestoval Bacúch na horúcu pôdu do Tornale.V úvode stretnutia bol Bacúch lepším tímom, pričom nevyužil niekoľko čistých šancí, ale v 23´min. po chybe v obrane sa Tornaľa dostala do vedenia zásluhou Švajka - 1:0. O 4 minúty nato prevzal hru do svojich rúk hlavný rozhodca Csaba Rybár a pískol vymyslený pokutový kop, pridal ešte druhú žltú kartu a po góle Válinta bolo - 2:0. V druhom polčase sa Bacúch znovu "zahryzol"do súpera, čoho výsledkom bol kontaktný gól Auxta na - 2:1.Znovu prišla chyba brankára hostí a Tornaľa odskočila o 2 góly. Druhýkrát v zápase sa presadil Švajko. Rozhodca naďalej rozdával karty, ale pre istotu tentokrát už červené a bolo po zápase. Domáci ešte pridali 2 min. pred koncom štvrtý gól, keď už hráči hostí nemali vôľu hrať po absolútne nezmyselných výrokoch rozhodcu. Pre zaujímavosť Tornaľa 1 ŽK, Bacúch 4 ŽK 3 ČK ! (Martinec, Jankov a Pôbiš).

Č.2: Obidve mužstvá mali veľa šancí v úvode stretnutia, ale brankári si dávali v úvode zápasu mimoriadny pozor. Domáci začali hrať po 10 minútach kombinačný futbal a vytvorili si veľký tlak, ktorý vyústil v 23´min. vedúcim gólom Švajka - 1:0. Po góle mali aj hostia veľkú šancu, ale strelu pozorný brankár Válint zneškodnil. Následne fauloval hosťujúci hráč v šestnáske domáceho útočníka a rozhodca odpískal penaltu. Domáci túto veľkú šancu využili a zásluhou Válinta sa ujali vedenia - 2:0. Diváci z Bacúcha sa začali správať v 2.polčase neslušne až agresívne, čo si domáci hráči počas svojho účinkovania v 4.lige nepamätajú. Úvod 2.polčasu domáci zaspali a hostia si vytvorili veľký tlak, z ktorého pramenilo nastrelené brvno domácej brány. Obrana Tornale nevedela v tejto fáze zápasu vyhodiť loptu z vlastnej polovičky a v 56´min. sa Bacúch dočkal kontaktného gólu. Z autu vhodenú loptu do 16ky hlavičkoval do brány Auxt - 2:1. Radosť hostí trvala len 10 minút, lebo po chybe brankára Bacúcha zvýšil Švajko na - 3:1. Po tomto góle sa hosťujúce mužstvo rozpadlo a začalo hrať agresívne, čo hlavný rozhodca riešil kartami. Bacúch pozbieral veľa žltých kariet a medzi nimi boli aj 3 červené. V závere ešte domáce mužstvo strelilo oslabenému súperovi 4.gól a stanovilo konečné skóre. Úspešným strelcom bol Drnaj.

 

Tabuľka strelcov po 5.kole

1. Tomáš Šagát - Brusno - 8

2. Michal Ukrop - Hliník nad Hronom - 6

3. Norbert Švajko - Tornaľa - 5

 

Tabuľka čistých kont brankárov po 5.kole

1. Peter Chriašteľ - Hriňová - 3

2. Peter Danko - Hodruša Hámre - 2

  . Adam Válint - Tornaľa - 2

  . Matúš Hlinka - Brusno - 2

  . Jaromír Melčík - Hliník nad Hronom - 2

  . Róbert Želiezka - Krupina - 2

 

Tabuľka po 5.kole

1. Brusno 5 4 1 0 14:9 13
2. Tornaľa 5 3 1 1 17:4 10
3. Bacúch 5 3 1 1 16:7 10
4. Krupina 5 3 1 1  8:3 10
5. Hriňová 4 3 0 1  8:4  9
6. Hliník nad Hronom 5 3 0 2  9:6  9
7. Sliač 4 3 0 1  8:7  9
8. Hodruša Hámre 4 2 1 1 11:6  7
9. Jesenské 5 2 0 3 17:16  6
10. Banská Štiavnica 5 1 0 4  5:19  3
11. Šalková 5 0 2 3  6:13  2
12. Žarnovica 4 0 1 3  2:7  1
13. Divín 3 0 1 2  3:10  1
14. Kalinovo 5 0 1 4  3:16  1

 

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (776)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (114)
2%

Celkový počet hlasov: 6363

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu