9.kolo - Brusno vyhralo šláger kola v Hriňovej a je staronovým lídrom, Sliač uspel v Šalkovej a poskočil na 2.miesto, Žarnovica prekvapila v Krupine, Tornaľa opäť suverénna, na dne tabuľky už Jesenské a Kalinovo, Šagát vsietil 11.gól sezóny

04.10.2011 14:09

9.kolo - 1. a 2.10.2011

 

Banská Štiavnica - Jesenské 3:1 (2:0) - pripravené v spolupráci s Dávidom Szabóom

Góly: 1´Radovan Ďurovič - 1:0, 8´Marek Pastier - 2:0, 60´Attila Danyi - 2:1, 88´Martin Ferenčík - 3:1

Domáca Banská Štiavnica sa po veľmi zlom úvode sezóny v posledných zápasoch začína preberať. Dokázala to výhrou nad Hámrami, veľmi pekným zápasom so Sliačom, kde vyhrávala po polčase 2:0 avšak nakoniec prehrala. A teraz aj výhrou na domácej pôde s Jesenským. Domáci sa ujali vedenia už v 1.min. Po peknom prieniku Ladického do šestnástky, ktorý nahral pred prázdnu bránu dobre postavenému Ďurovičovi - 1:0. Už o 7 min neskôr po dlhej lopte postupoval sám na bránu Pastier, krásne vystrelil do proti pohybu a loptu nasmeroval priamo k tyčke - 2:0. Potom pohrozilo aj Jesenské, keď po peknej šanci vystrelil hostujúci hráč, ale domáci brankár dokázal vyraziť loptu na roh. Následne z protiútoku prišla ďalšia veľká šanca Banskej Štiavnice, ktorú nepremenil Ladický. V 2. polčase hostia nabrali na obrátkach a výsledkom bolo viac šancí, ktoré brankár vedel vychytať až do 60.min, keď po centri brankár vyrazil loptu len ku súperovi, ktorý nahral pred prázdnu bránu a výsledkom bol kontaktný gól Danyiho - 2:1. Od tohto gólu sa Jesenské snažilo a veľmi chcelo vyrovnať avšak to sa im nedarilo cez skvele hrajúceho stopéra a dobre chytajúceho brankára domácich. Nervozita hostí bola potrestaná, keď v 88 min. poistil víťazstvo svojim gólom Ferienčik, ktorý po rohovom kope z voleja trafil bránu - 3:1. Po tomto góle sa už nič nestalo a Štiavnica si zapísala 3 body a posunula sa na 10 miesto. Teraz ju čakajú 3 súperi, ktorí sa pohybujú v tabuľke na rovnakých miestach ako Banská Štiavnica. Jesenské si ďalšou prehrou skomplikovalo situáciu a v tabuľke sa prepadá stále nižšie.

 

Divín - Kalinovo 3:3 (2:2) - pripravené v spolupráci s Jozefom Martinským

Góly: 22´Gabriel Dováľ - 0:1, 28´Martin Smädo - 1:1, 37´Mário Sekereš - 2:1, 41´Andrej Husár - 2:2, 63´Pavol Karlík z 11m - 3:2, 73´Jakub Purdek - 3:3

Domáci nováčik chcel v derby zápase prelomiť sériu smolných zápasov, keď sa svojim súperom minimálne vyrovnal, ale bez bodového zisku. Na zápas však nastúpili chlapci značne nepripravení a nesústredení - čo sa prejavilo na ihrisku. Naopak hostia vybehli veľmi odhodlaní. Zápas zo začiatku prebiehal v strede ihriska - dôvodom bolo aj značné omladenie obidvoch mužstiev a to z rôznych príčin. Náznaky šancí prichádzali na obidvoch stranách až prišla 22.minúta a vedenia sa ujali hostia strelou Dovaľa po úniku po pravej strane a prudkom centri Kamenského - 0:1. V 28.minúte Smädo napravil svoju chybu pri góle hostí a prudkou, aj keď tečovanou strelou vyrovnal - 1:1. Domáci sa trochu prebrali a začali tlačiť. Ich snahu korunoval po prihrávke Šušku strelou od brvna do siete Sekereš - 2:1. Zdalo sa, že sa domáci ukľudnia, ale stále im to nešlo. Naopak hostia sa snažili o kombinačnú hru a neustálym pohybom predčili domácich. Do gólových šancí sa však nedostávali. Prišla však 41.minuta - do lopty sa 35 m od brány oprel Andrej Husár a tá skončila v sieti - 2:2. Domáci boli radi, že je polčas. Nepomohlo im však ani umývanie hláv v kabíne. Ich hra bola naďalej plná nevynútených chýb, nepresností, ale hlavný rozdiel bol v pohybe. Hostia im však darovali vedenie, keď obranca podbehol loptu a následne fauloval šikovne to využijúceho Majkúta. Pokutový kop bezpečne premenil Karlík - 3:2. Hostia sa naďalej snažili o kombinačnú hru, do hry poslali kanoniera Fungáča a postupne sa dostávali pred bránu domácich. Tým nepomohlo ani striedanie a tak prišiel zaslúžený trest - v 73.minúte po rohovom kope pretlačil loptu do siete cez obrancov a brankára Purdek - 3:3. Potom sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu obidve mužstvá, ale vplyvom nepresností a zdĺhavého spracovania lopty prišli už iba náznaky šancí. Nakoniec sa zrodila remíza, ktorá im veľmi nepomohla v boji o záchranu. Kladom derby bola veľmi slušná hra obidvoch mužstiev.

 

Šalková - Sliač 0:1 (0:1)

Góly: 10´Michal Vronský - 0:1, čisté konto udržal Jakub Zamboj

Sliač si prišiel do Šalkovej natiahnuť víťaznú šnúru. Potvrdzovali to výkonom už od začiatku zápasu. Už v 10.min sa presadil Sliač aj gólovo, keď si na dobrý center z priameho kopu nabehol Vronský a hlavou skóroval - 0:1. Domáci len nakopávali lopty a hosťujúci obrancovia si s nimi hravo poradili. Až na pár striel z oboch strán sa v prvom polčase nič neudialo. Po zmene strán Sliač pokračoval v aktivite a chcel zvýšiť svoje skóre. Ale v 55.min po dvoch hrubých fauloch domácich sa pískalo v prospech hostí. Faulovaný Gajdoš, ale prehnal svoje reakcie a v bolestiach povedal pár teplých slov hráčovy hostí. To dokonale rozpálilo rozhodcu, ktorý okamžite vytiahol červenú kartu a Gajdoš musel hraciu plochu opustiť. Sliač hral s 10 hráčmi na ihrisku, ale stále bol aktívny. Stále sa snažil zvýšiť svoje skóre a upokojiť svoju hru. Ale na opačnej strane stále hrozili domáci, ktorí nepremenili svoje vyložené šance a v niektorých prípadoch bravúrne chytil brankár hostí. V 80.min si Sliač postavil priamy kop spoza 16tky, ale zahrala len zvonkohra za brankárom domácich. Sliač teda svoje skóre po veľmi bojovnom výkone udržal až do konca zápasu, zaslúžene vyhral a poskočil už na 2.miesto. Kanonier Gajdoš mu však bude v ďalších kolách chýbať.

 

Hriňová - Brusno 0:2 (0:0)

Góly: 64´Tomáš Šagát - 0:1, 90´Dávid Marko - 0:2, čisté konto udržal Matúš Hlinka

Šláger 9.kola, v ktorom na seba narazili 2 najlepšie tímy doterajšieho priebehu mali od začiatku v rukách veľmi dobre pripravení hostia. V úvodných minútach duelu sa lídrovi tabuľky pripomenul najlepší kanonier súťaže Šagát strelou do žrde. Brusno ovládalo dianie na ihrisku a po ďalšej peknej akcii a centri Hudáka trafil ďalšiu žrď strelou z voleja Knižka. Po 20 minútach hry dali o sebe vedieť aj domáci. Po nedorozumení v strede obrany hostí, sa rútil domáci útočník sám na Hlinku, ale ten ho výborným zákrokom vychytal. Ďalšiu šancu mali opäť hostia, keď sa po rohovom kope dostal k zakončeniu obranca Kováčik, ale tesne minul. Po prestávke prebrali v úvode opraty zápasu domáci, ale výraznú gólovú príležitosť si nevypracovali. Naopak na druhej strane pohrozili po rohovom kope hostia. Obranu Hriňovej neprestrelil Marko. O niekoľko minút dostal loptu do pokutového územia Hriňovej Šagát, síce sa dostal z optímálnej pozície, keďže lopta mu ušla takmer až k bránkovej čiare, ale z nemožného uhla tiesnený 2 obrancami zabezpečil 11.gólom sezóny Brusnu vedenie - 0:1. Poistku mohol pridať Kelemach, ale jeho veľmi dobrú strelu spoza šestnástky zneškodnil výborným zákrokom Chriašteľ. Kelemach skúšal šťastie aj ďalšou strelou, no tentoraz minul bránu. V 90´min. zneškodnil Chriašteľ aj gólovú strelu kapitána Šebeša. Následný rohový kop zahrával Knižka. Šebeš prepustil loptu Markovi a ten strelou spoza šestnástky po zemi k žrdi definitívne rozhodol - 0:2. Brusňania tak mohli po záverečnom hvizde pri tradičnej oslave v strede ihriska oslavovať zaslúžený návrat na čelo súťaže.   

 

Tornaľa - Hodruša Hámre 2:0 (1:0) - hostia na zápas nastúpili len s 10 hráčmi, pripravené v spolupráci s Adamom Válintom

Góly: 26´Juraj Giertl - 1:0, 63´Csaba Valaszkay - 2:0, čisté konto udržal Adam Válint

Hostia prišli na zápas s 10 hráčmi a bolo jasné, že sa zamerajú na pozornú defenzívu. Priebeh stretnutia bol veľmi nervozný. Obidve mužstvá hrali agresívne kvôli tomu, čo hostia robili doma v minulom roku. Počas celého zápasu boli hostia zatlačení na svojej polovici, ale aj tak sa domácemu mužstvu dlho nedarilo streliť prvý gól. Domáci si vydýchli až gólom Giertla - 1:0. Druhý polčas sa začal oveĺa kludnejšie ako prvý polčas. Útočili opäť len domáci a z tlaku vyťažili po peknej centrovanej lopty a hlavičke Valaszkaya druhý gól - 2:0. Po tomto góle ešte stále útočili, ale ďalšie šance už nevyužili. Tornaľa teda splnila rolu favorita a udržala si 4.miesto, kým Hodruša sa po výbornom štarte do súťaže postupne prepadá. Momentálne je na 9.mieste.

 

Bacúch - Hliník nad Hronom 1:1 (0:1)

Góly: 16´Michal Ukrop - 0:1, 74´Marek Smoleň - 1:1

Bacúchu sa herne nedarí a po výbornom vstupe do sezóny, keď bol niekoľko kôl aj lídrom súťaže, stále v tabuľke klesá. Nič na tom nezmenil ani domáci zápas proti Hliníku. Hostia potvrdili vysoké tabuľkové postavenie a v úvode dokonale zaskočili nováčika. Obrana Bacúcha neubránila kanoniera Ukropa a ten svojim 8.gólom v sezóne otvoril v 16´min. skóre - 0:1. V zostave Bacúcha sa objavilo viacero nových mien a možno aj to bola príčina častých nepresností v hre. Mužstvo však ukázalo v 2.polčase veľkú morálnu silu, keď aj napriek tomu, že sa mu nedarilo, zabojovalo a zásluhou premiérového gólu Smoleňa v 74´min. vyrovnalo. Viac gólov už nepadlo a tímy si rozdelili po bode. Hliník si tak udržal 5.miesto v tabuľke. Bacúch zase natiahol sériu neporaziteľnosti na domácom ihrisku už na 27 zápasov. Vlastne Bacúch od svojho vzniku v roku 2009 ešte doma neprehral.

 

Krupina - Žarnovica 1:2 (1:1)

Góly: 9´Jaroslav Kindernaj z 11m - 1:0, 22´Tomáš Sámel - 1:1, 64´Samuel Truska - 1:2

Najväčšie prekvapenie 9.kola sa zrodilo na úkor jedného z favoritov súťaže. Krupina nečakane prehrala doma so Žarnovicou. Pritom úvod patril domácim a v 9´min. vsietili úvodný gól zápasu. Z penalty sa presadil kapitán Kindernaj - 1:0. Lenže hostia hrali nebojácne a podnikali nebezpečné protiútoky. Už v 22´min. jeden takýto brejk zakončil úspešne Sámel - 1:1. Krupina mala síce územnú prevahu, ale smerom dopredu jej chýbala väčšia kvalita. Podobný priebeh pokračoval aj po zmene strán až do 64´min. kedy dostal hostí do vedenia Truska svojim 4.presným zásahom v sezóne - 1:2. Krupina sa už nezmohla ani na vyrovnanie a zdá sa, že v novom ročníku nebude bojovať o najvyššie priečky. Odchod viacerých opôr vyzerá byť veľmi citeľný. Žarnovica sa 2 výhrami v rade dostala razom na 7.miesto a bodovo sa dotiahla na Krupinu.

 

Tabuľka strelcov po 9.kole

1. Tomáš Šagát - Brusno - 11

2. Jakub Chriašteľ - Hriňová - 8

  . Jakub Gajdoš - Sliač - 8

  . Michal Ukrop - Hliník nad Hronom - 8

3. Tomáš Tóth - Hodruša Hámre - 6

  . Norbert Švajko - Tornaľa - 6

4. Jozef Mesík - Šalková - 5

  . Juraj Auxt - Bacúch - 5

  . Marek Pastier - Banská Štiavnica - 5

5. Peter Beraxa - Bacúch - 4

  . Andrej Skaloš - Bacúch - 4

  . Samuel Knižka - Brusno - 4

  . Michal Martinec - Bacúch - 4

  . Martin Pinter - Jesenské - 4

  . Juraj Giertl - Tornaľa - 4

  . Samuel Truska - Žarnovica - 4

 

Tabuľka čistých kont brankárov po 9.kole

1. Peter Chriašteľ - Hriňová - 5

2. Adam Válint - Tornaľa - 4

3. Peter Danko - Hodruša Hámre - 3

  . Matúš Hlinka - Brusno - 3

 
Viac info o predchádzajúcom kole nájdete tu: https://www.futbalshviezdickou.sk/news/a8-kolo-9/
 

Tabuľka po 9.kole

1. Brusno 9 7 1 1 21:14 22
2. Sliač 9 7 0 2 17:11 21
3. Hriňová 9 6 1 2 16:9 19
4. Tornaľa 9 5 2 2 22:6 17
5. Hliník nad Hronom 9 4 2 3 16:14 14
6. Krupina 9 4 1 4 11:10 13
7. Žarnovica 9 4 1 4 10:13 13
8. Bacúch 9 3 3 3 22:16 12
9. Hodruša Hámre 9 3 1 5 18:17 10
10. Divín 9 2 3 4 14:21  9
11. Banská Štiavnica 9 3 0 6 16:31  9
12. Šalková 9 2 2 5 12:16  8
13. Jesenské 9 2 1 6 21:25  7
14. Kalinovo 9 1 2 6 11:24  5

 

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (776)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (114)
2%

Celkový počet hlasov: 6363

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu