Hontianske Nemce prehrali prvýkrát doma, Žarnovica už jednou nohou v 4.lige - dohrávky V.ligy dorast - skupina C

17.06.2010 22:54

 

9.6.

Kováčová - Detva 5:1, dohrávka 21.kola 

Kováčová podala v tomto stretnutí kvalitný výkon a zaslúžene zvíťazila viac ako rozdielom triedy. Hostia po strate šance na návrat do 4.ligy už súťaž len dohrávajú a strácajú kredit, ktorý si vybudovali na jeseň.

 

Dudince - Horné Hámre 2:1, dohrávka 17.kola

V priamom súboji o záchranu boli šťastnejší domáci, ktorí v záverečných 10 minútach otočili nepriaznivé skóre, zásluhou peknej strely kapitána Gyurkyho a premeneným pokutovým kopom. Vďaka výhre domáci stiahli náskok Hámrov na 2 body a tak boj o záchranu bude pokračovať až do posledného kola.

 

11.6.

Hontianske Nemce - Brusno 1:2 (1:0), dohrávka 21.kola

Zostavy:

 

Hontianske Nemce: Peter Husár - Martin Filus, Marek Šille, Jakub Vitek, Lukáš Gembický, Andrej Šille, Roman Balkóci (c), Erik Babiak (60´Martin Lihocký), Michal Gembický (46´Erik Gajdoš), Matúš Pello (51´Michal Tanečka), Juraj Marunčiak

 

Brusno: Matúš Hlinka - Ivan Sáliš, Juraj Kováčik (c), Matej Turcaj, Lukáš Uhrík (65´Branislav Sáliš), Tomáš Kelemach (84´Martin Petrík), Lukáš Vránsky, Tomáš Dutka, Samuel Knižka, Ivan Samuelčík (75´Filip Pšenko), Tomáš Šagát

 

Góly: 2´Erik Babiak - 1:0, 48´Tomáš Šagát - 1:1, 89´Samuel Knižka - 1:2

 

Ostro sledovaná dohrávka priniesla jeden z najkvalitnejších zápasov sezóny. Obe mužstvá hrali na víťazstvo, lebo iba to im zachovávalo šancu na postup do 4.ligy. Už v 2´min. zahrávali domáci priamy kop po faule na kanoniera Lukáša Gembického, ktorý sám faulovaný rozohral, lopta sa niekoľkokrát odrazila od hráčov v pokutovom území až sa k nej šťastne dostal Erik Babiak a sám pred Hlinkom nezaváhal - 1:0. Domáci si ťažko mohli želať lepší štart do zápasu. Hostia sa otriasli v 7´min., keď sa po Šagátovom priamom kope dostal k lopte vránsky, ale jeho pätičku zachránil pred bránkovou čiarou jeden z domácich obrancov. Domáci odpovedali nebezpečnou strelou v 10´min, ale Hlinka bol pozorný. V 12´min. si Brusno vypracovalo svoju najväčšiu prvopolčasovú šancu. Knižka vysunul po ľavom krídle Šagáta, ten našiel pred bránou Samuelčíka, jeho zakončenie brankár Husár zneškodnil až na dvakrát v spolupráci s obrancom tesne pred bránkovou čiarou. V 23´min. mohol poistiť vedenie Nemiec aktívny Lukáš Gembický, ale v poslednom momente sa mu vrhol do strely Ivan Sáliš. O minútu sa domáci hnevali, lebo po súboji Gembického s Turcajom žiadali penaltu, ale rozhodca mal iný názor. V 34´min. hlavičkoval Lukáš Gembický do žrde Hlinkovej brány. V 36´min. odpovedal strelou z diaľky Šagát, ale Husár bol pozorný. V 37´min. sa odhodlal k veľkému sólu z polovice ihriska Marunčiak a jeho strela z hranice pokutového územia obtrela brvno hosťujúcej brány. Bodku za kvalitným 1.polčasom dala Turcajova nepresná hlavička po rohovom kope. 

 

2.polčas začali lepšie hráči Brusna. V 48´min. vysunul Knižka do ulice medzi stopérov Šagáta, ktorý svojim 15.gólom v sezóne vyrovnal na - 1:1. Hostia zrazu ovládli dianie na ihrisku, boli rýchlejší, agresívnejší, dôraznejší v súbojoch a začali si vytvárať príležitosti. V 57´min. po spolupráci s Knižkom hlavičkoval nebezpečne Šagát. K záveru stretnutia sa domáci stiahli na vlastnú polovicu, dostali sa pod tlak a Brusno si vytvorilo niekoľko výborných šancí. V 80´min. si s nebezpečnou strelou Dutku poradil na dvakrát Husár. V 83´min. nabil Šagát pred bránu Turcajovi, ale ten prestrelil. V 85´min. po rohu Knižku tesne minul Šagát. Brusno sa dočkalo víťazného gólu v 89´min. Turcaj sa natlačil do pokutového územia a jeho prihrávku zakončil aj s troškou šťastia aktívny Knižka - 1:2. Hontianske Nemce stratili touto prehrou reálnu šancu na postup a po výbornej sezóne je to pre tento kvalitný tím kruté konštatovanie. Brusno sa ukázalo ako veľmi zdatný a bojovný tím, ktorý počas sezóny urobil obrovský progres a ktorého cieľom bolo budovanie tímu pre ročník 2010/2011. V nasledujúcom ročníku má Brusno jediný cieľ - postup do 4.ligy.

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (776)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (114)
2%

Celkový počet hlasov: 6363

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu