Kolo pred koncom súťaže slávi Žarnovica postup do 4.ligy

22.06.2010 19:01

25.kolo

 

12.6.2010

Zvolenská Slatina - Slovenská Ľupča 3:0 kontumačne

Hostia na stretnutie nepricestovali a domáci si tak vybojovali v poslednom domácom zápase svoje prvé domáce víťazstvo. Slovenská Ľupča po tejto kontumačnej prehre definitívne obsadí posledné miesto, Slatina predposledné. Ľupča sa vracia do okresnej súťaže po roku. Slatina po dvoch rokoch.

 

Kováčová - Hontianske Nemce 2:2

Hostia nastúpili na stretnutie iba 19 hodín po ťažkom zápase proti Brusnu. Domáci boli od začiatku aktívnejší a mali lepší pohyb, ktorý potvrdili dvoma gólmi. Hontianske Nemce sú ale mužstvo, ktoré sa nezvykne vzdávať. V ročníku sa im už podarilo niekoľko obratov a ten prišiel aj v Kováčovej. V posledných 10 minútach hostia vybojovali bod a udržali si vďaka nemu 2.miesto v tabuľke.

 

Dudince - Hrochoť 2:1

Boj o záchranu vyvrcholí až v poslednom kole. Postarali sa o to hráči Dudiniec, ktorí po kvalitnom výkone zdolali najlepšieho nováčika súťaže, tím Hrochote 2:1. Domácim pomohol rýchly gól už v prvej minúte stretnutia. Hostia zostali na chvíľu zaskočení, ale postupne prebrali taktovku zápasu a vypracovali si aj niekoľko príležitostí, no bez gólového efektu. Domáci pred prestávkou zvýšili svoj náskok, keď priamy kop hosťujúci brankár len vyrazil pred seba a pohotový domáci dorazili. Po prestávke sa hral ofenzívny futbal so šancami na oboch stranách a Hrochoť sa predsa len dočkala v 80´min. kontaktného gólu, keď po rohovom kope nedokázali domáci odkopnúť loptu do bezpečia a pohotová útočník hostí znížil. Domáci si touto výhrou udržali šancu na záchranu, ale v poslednom kole musia naplno bodovať v Stožku.

 
13.6.2010
Kremnica - Horné Hámre 4:0
Domáci svoj posledný zápas na vlastnom ihrisku v tejto sezóne zvládli a skomplikovali Horným Hámrom boj o záchranu. Kremnica bola po jeseni kandidátom na postup, ale zbabranou jarou postupne klesala v tabuľke zo 4.miesta až na súčasné 6.miesto. Aj tak je to pre tento tím veľké zlepšenie oproti minulej sezóne.
 
Žarnovica - Detva 6:0
Žarnovica chytila v závere sezóny fantastickú formu a v posledných 8 zápasoch vsietila 41 gólov a inkasovala iba 1. Neuveriteľnú bilanciu nenarušila ani Detva a odišla s poriadnym výpraskom. Detva prehrou stratila reálnu šancu na 3.miesto, domáci sa touto výhrou priblížili už veľmi blízko k postupu. Zostáva im odohrať už iba 2 zápasy, v ktorých musia získať 3 body a môžu začať oslavovať. Možno už po utorkovej dohrávke v Kováčovej.
 
Očová - Stožok 2:2
V nervóznom súboji sa nakoniec zrodila remíza. Nerozhodný výsledok 1:1 sa zrodil aj na jeseň v Stožku. Očová stratou dvoch bodov ešte musí čakať či ju v tabuľke nepreskočia Horné Hámre. Stožok bude v poslednom kole bojovať o 7.miesto, čo by bol pre nováčika v 5.lige pekný výsledok.
 
Bzovík - Brusno 1:3 (0:0)
Zostavy:
 
Bzovík: Filip Križan - Jozef Luciak, Adam Babic, Michal Kohút (c), Adrian Výboh, Jozef Turan, Pavel Dendiš, Martin Gregáň, Tomáš Dvorský, Juraj Darida, Michal Dlhopolec
 
Brusno: Matúš Hlinka - Ivan Sáliš, Juraj Kováčik (c), Matej Turcaj, Lukáš Uhrík (66´Branislav Sáliš), Martin Petrík (46´Ivan Samuelčík), Tomáš Dutka, Lukáš Vránsky, Samuel Knižka (89´Jozef Gallo), Tomáš Piliar (46´Filip Pšenko), Tomáš Šagát
 
Góly: 55´Lukáš Vránsky - 0:1, 63´Matej Turcaj - 0:2, 68´Adrian Výboh - 1:2, 88´Tomáš Šagát - 1:3
 
Bzovík nastúpil na stretnutie bez viacerých hráčov základnej zostavy (zranenia, povinnosti za A-tím), ale s odhodlaním zabojovať v poslednom domácom stretnutí v sezóne. Hostia nastúpili po necelých 48 hodinách na ďalšie stretnutie na ihrisku súpera, s cieľom potvrdiť výhru z Hontianskych Nemiec. V 1.polčase mali územnú prevahu v strede poľa domáci, skúšali to strelami z diaľky, ale pozorný Hlinka si s nimi dokázal poradiť. Najväčšia šanca 1.polčasu sa zrodila na druhej strane. V 16´min. Vránsky uvoľnil na ľavom krídle Šagáta, ten si poradil s obrancom Babicom, ale jeho strelu reflexívne vyrazil Križan. Následná Knižkova dorážka už bola zblokovaná. V 24´min. skúšal šťastie domáci Darida, Hlinka sa však nedal prekvapiť. Najväčšia šanca Bzovíka prišla v 37´min. keď strela z uhla tesne minula bránu Brusna.
 

V 2.polčase predsa len hostia pridali na dôraze, začali hrať kombinačne, prišli šance a aj góly. V 55´min. zakombinovali po ľavom krídle Vránsky so Šagátom, Šagátov center odvrátil pred Turcajom brankár Križan, k odrazenej lopte sa dostal opäť Vránsky a nádherne halfvolejom po zemi otvoril skóre - 0:1. V 62´min. nevyužil obrovskú príležitosť na dvakrát Turcaj, ale všetko si vynahradil už o minútu. Na ľavej strane tentoraz vymysleli akciu Ivan Sáliš so Šagátom a Turcaj zvýšil na - 0:2. V 65´min. nevyužil Turcaj ďalšiu 100percentnú šancu a prišiel trest. Po akcii zaváňajúcej ofsajdom znížil v 69´min. Výboh na - 1:2. Domáci pritlačili, ale čistú gólovú príležitosť si nevypracovali. V 80´min. trafil hosťujúci Šagát žrď domácej brány, ale v 88´min. sa už presadil po peknej prihrávke Pšenka - 1:3. Domáci touto prehrou stratili šancu na 3.miesto, naopak hostia ešte stále udržali svoje šance na postup, minimálne do utorka 14.6. kedy bude Žarnovica dohrávať zápas v Kováčovej.

 

Dohrávky:

Detva - Očová 2:1

Domáci sa vytrápili, ale nakoniec zvíťazili a zabezpečili si 4.miesto v tabuľke.

 

Kováčová - Žarnovica 0:6

Hostia neponechali nič na náhodu a už v 1´min. otvorili skóre zápasu. Domáci nedokázali zopakovať výkony zo zápasov s Detvou a H.Nemcami a utrpeli najvyššiu prehru v sezóne. Hostia si kolo pred koncom zabezpečili postup do 4.ligy. Minulý rok im unikol iba o jeden bod, vtedy sa radovali Selce. V záverečnom kole nastúpi Žarnovica na ťažký duel v Brusne psychicky uvoľnená a tak súboj dvoch najlepších tímov jari sľubuje dobrý futbal.

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (776)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (114)
2%

Celkový počet hlasov: 6363

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu