SR U-17 nezvládla dôležitý duel proti Švédsku a postup na ME sa stráca

30.03.2010 23:46

Slovensko U-17 : Švédsko U-17  0:2 (0:1)

Švédsko sa otriaslo z vysokej prehry proti Anglicku a do záverečného kola môže živiť aspoň teoretickú šancu na postup z 2.miesta. Tá zostala aj našim hráčom, ale pri predpokladanej výhre Švédska nad Maltou, by sme museli nad Anglickom zvíťaziť o 4 góly a to je už naozaj len utópia.

Naši nezačali duel so Švédskom dobre, keď inkasovali pomerne rýchly gól, ktorý určil ďalší priebeh stretnutia. V 13´min. bol brankárom Gábrišom v pokutovom území faulovaný Simon Hedlund a penaltu bezpečne premenil Lucas Ohlander. Severania sa od tohto momentu zamerali na pozornú obranu, ktorej výdatne pomáhal záložník Soderqvist a keď aj nejaká lopta prešla za chrbát obrany, vždy tam bol tentoraz spoľahlivý Blaževič. Bez šance bol iba tesne pred koncom 1.polčasu, ale Dzúrikova hlavička tesne minula svoj cieľ.

Na 2.polčas nastúpil Tomáš Malec a tento moment sa ukázal ako rozhodujúci v celom zápase. Tréner Štefaňák nemal šťastnú ruku, pretože Malec bol v 53´min. vylúčený za dve žlté karty v rýchlom slede. O dve minúty prišla ďalšia a definitívna pohroma. Soderqvist rozohral zľava rohový kop a ten na prekvapenie všetkých vrátane brankára Patrika Gábriša skončil v našej bráne. Po tomto momente si už Švédsko s prehľadom postrážilo víťazstvo. Pomer striel v zápase bol 14:11 v prospech severanov, na rohy vyhrali naši 8:7.

Zostavy:

Slovensko: Gábriš - Koštrna, Dzúrik, Korijkov, Schranz, Bukata (52´Štulajter), Martinka, Sabo (41´Malec), Ambra, Vojtuš, Klačo (55´Miklós)

Švédsko: Blaževič - Pavič, Berthagen (80´Holmberg), Tranberg, Soderqvist, Azulay, Ambrosiani, Magnusson (77´Ladan), Ohlander (54´Jung), Hedlund, Lewicki

Vyjadrenia trénerov:

Tomas Turesson - Mali sme v úvode problémy s prihrávkami, ale po góle to už bol náš zápas. Je to dobrý výsledok a určitá satisfakcia pre nás za zbabraný duel s Anglickom. Hrali sme oveľa lepšie v ofenzíve. Anglicko nás v prvom zápase neuveriteľne zatlačilo a na to sme neboli pripravení. Nie sme tak dobrí ako angličania, ale dnes sme ukázali svoju silu.

Peter Štefaňák - V zápase proti Švédom bol od jeho úvodu lepší náš súper. O osude stretnutia rozhodli dva kľúčové momenty. Prvým bola penalta proti nám hneď v úvode, druhým vylúčenie Maleca v čase, keď sme sa dostali do zápasu a vytvárali sme si pozície, z ktorých sme mohli vyrovnať. V oslabení sme už neboli schopní zdramatizovať duel.
 

 

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (776)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (114)
2%

Celkový počet hlasov: 6363

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu