16.kolo - Vedúce duo Krupina, Veľký Krtíš vonku remizovalo a priblížil sa im Sliač, Banská Štiavnica si odváža nečakaný bod z Hliníka, Šagát z Brusna sa hattrickom odpútal v tabuľke strelcov

13.04.2011 19:17

 

16.kolo

 

Brusno - Kalinovo 4:0 (2:0)

Zostavy:

Brusno: Patrik Citara - Ivan Sáliš, Peter Šebeš, Juraj Kováčik (c), Viktor Lihan (67´Tomáš Kelemach), Tomáš Dutka, Branislav Sáliš (46´Martin Petrík), Dávid Marko, Samuel Knižka (58´Lukáš Uhrík), Ivan Samuelčík (67´Radoslav Majer), Tomáš Šagát

 

Kalinovo: Lukáš Francisty - Ján Kret, Vladimír Nociar, Lukáš Sabacký, Jakub Purdek, Marek Sabó (46´Erik Pecko), Gabriel Dováľ, Marián Jackuliak, Tomáš Hronec (c), Patrik Kamenský (77´Viliam Krupa), Marián Fungáč

 

Góly: 2´Samuel Knižka - 1:0, 34´Tomáš Šagát - 2:0, 51´Tomáš Šagát - 3:0, 64´Tomáš Šagát - 4:0

 

Domáci sa chceli revanšovať za zbabraný zápas vo Veľkom Krtíši. Proti nim stál ďalší nováčik súťaže, ktorý sa na jar herne i výsledkovo trápi. Prehral oba domáce zápasy s Krtíšom a Hriňovou zhodne 0:2. Príčiny musíme hľadať v oslabení kádra. Do A-tímu Kalinova sa už na jeseň prepracoval kanonier Viktor Koták spoločne s Lukášom Poctavekom. Proti Hriňovej sa zranil kapitán brankár Pavel Kubiš. Takáto strata sa musí prejaviť. Tréner Filipiak dáva príležitosť mladým nádejným hráčom, ktorí zbierajú cenné skúsenosti. Brusňanom chýbal pre zranenie iba Fronc. V Brusne sa jeho tím zameral na pozornú defenzívu. Tieto plány naštrbil rýchly úvodný gól už v 2´min. Po akcii Ivana Sáliša so Šagátom zakončoval Knižka - 1:0. V 5´min. zabojoval v rohu šestnástky o loptu Samuelčík, prihral Knižkovi a ten našiel v malom vápne Šagáta. Najlepší strelec domácich tiesnený obrancom Sabackým zakončoval tesne vedľa. Potom hra upadla na dlhé minúty do podpriemeru. Zaujala iba markova strela do brvna v 21´min. po zlom odkope hosťujúceho Nociara. S Knižkovou strelou v 28´min. si poradil brankár Francisty. V 34´min. priťukol Marko hlavou Knižkovi, ten vysunul za obranu hostí Šagáta a kanonier Brusna peknou krížnou strelou ľavačkou urobil z Francistyho iba štatistu - 2:0. 

Do druhého polčasu vstúpili opäť aktívnejšie domáci a v 51´min. po prihrávke striedajúceho Petríka zvýšil Šagát na - 3:0. O osude zápasu bolo rozhodnuté. Po tomto góle sa Šagát dvakrát neúspešne pokúšal o hattrick, ale nakoniec sa mu to podarilo. V 64´min. sa dostal v strede ihriska k odrazenej lopte Marko. Vysunul cez stred obrany Kalinova Šagáta, ten obišiel Francistyho a strelou do prázdnej brány zvýšil na - 4:0. Bol to už jeho 17.gól v sezóne. Kalinovo sa iba sporadicky dostávalo na súperovu polovicu. Skúšalo to niekoľkokrát strelami z diaľky, ale veľmi nepresne. Jedinú nebezpečnú strelu Dováľa v 87´min. vyrazil na rohový kop Citara. Brusno sa proti oslabenému tímu hostí revanšovalo za jesennú prehru 3:5.

  

 

Šalková - Krupina 0:0 - pripravené v spolupráci s Marošom Zimnikovalom

Čisté konto udržali Matej Janek (Šalková) a Pavel Vician (Krupina)

 

Zostava FK Šalke : Janek - Rusko, Kopic, Majer (75.Madoš), Hromada (45. O.Dobrota) - Dobrota, Štubniak, Bútora(c), Rudnický - Daubner, Zimnikoval

V šlágri kola sa očakával atraktívny a kombinačný futbal, ale diváci ktorí prišli na toto stretnutie, mohli byť z predvedenej hry sklamaní, z časti tomu pomohlo aj veterné počasie, ktoré znemožňovalo kombinačný futbal.

Ale začnime po poriadku. Do prvého polčasu nastúpili domáci s odhodlaním vyletieť na súpera a zatlačiť ho, čo im však nevyšlo keďže hrali proti vetru a všetky nakopávané lopty sa doslova "zastavili" za letu. Hral sa teda opatrný futbal s minimom šancí. Za zmienku stojí snáď len ďalekonosná strela od hráča hostí, ktorá smerovala len do stredu brány a brankár Janek ju s prehľadom zneškodil. Neskôr sa snažil o zakončenie ďalší hosťujúci hráč, ktorý vo výhodnej pozícii prestrelil bránu len o milimetre. Potom sa ukázali aj domáci peknými akciami po strane končiacimi buď zlou finálnou prihrávkou alebo nepresným streleckým pokusom na bránu. Ale jeden pokus predsa len ohrozil bránu hostí. A to keď Daubner zabojoval o loptu v šestnástke, ktorá sa po nevydarenom vyboxovaní hosťujúceho brankára dostala ku Zimnikovalovi a jeho strelu vyhlavičkoval z bránkovej čiary hosťujúci obranca. Do kabín sa teda išlo za bezgólového stavu.

Druhý polčas znova začali lepšie hosťujúci hráči, ale do vyloženej šance sa nedostali. Za zmienku stojí snáď len spätný center na hosťujúceho útočníka, ktorý však netrafil dobre loptu a nastrelil svojho spoluhráča stojaceho v ofsajde. Potom prebrali opraty zápasu do svojich rúk domáci hráči. Začalo sa to niekoľkými štandardkami, ktoré výborne zahrával Kopic, boli nebezpečné a kľudne mohla jedna z nich padnúť do brány. Domáci celý zápas hrozili len po štandardkách. Najprv sa Daubner pokúšal o nožničky, ktoré však skončili len tesne vedľa, potom hlavičkoval Rudnický, ale jeho hlavička nebola razantná a hosťujúci brankár ju zneškodnil. Neskôr sa o hlavičku pokúšal ešte aj Bútora ale pri nádejne vyzerajúcej šanci nakoniec nedočiahol na loptu. Následne sa neujali ani dve prudké strely zo šestnástky od P.Dobrotu, jednu vyboxoval brankár nad bránu a druhá smerovala nad. Už sa zdalo, že zápas sa dohrá v strede ihriska, keď sa z ničoho nič dostal po nákope k lopte striedajúci hráč domácich Madoš a z uhla mal najväčšiu šancu zápasu, ale v ťažkej pozícii trafil len do hosťujúceho brankára. A tak sa súperi rozišili zmierlivo po futbale, v ktorom dominovali obrany. Pre Krupinu je bod z horúcej ,,Šalke arény" veľmi dôležitý v boji o 1.miesto.

 

Tornaľa - Žarnovica 3:0 (0:0) - pripravené v spolupráci so Štefanom Jacsom

 

Zostava Tornale: Válint - Duczman-Válint-Richter-Giertl, Tóth-Jankóšik-Drnaj-Gazda, Rácz-Švajko
 
Góly: 57´Patrik Válint z 11m - 1:0, 62´Patrik Richter z 11m - 2:0, 90´Patrik Richter z 11m - 3:0, čisté konto udržal Adam Válint
 
Začiatok zápasu bol pre obe družstvá nervózny. Domáci mali od prvej minúty zápas pod kontrolou, i keď boli chvíľky, keď hostia boli na tom lepšie. Domáci hráči zase zlyhali v konečných fázach a to boli streľby zo stredných vzdialeností. Polčas sa skončil výsledkom 0:0. V druhom polčase sa domáci hráči ukľudnili a začali hrať svoju hru. Hostia sa snažili vsietiť gól iba z brejkov. Po výbornej individuálnej akcií Gazdu v 57´min., ktorý bol faulovaný v šestnástke sa kopal pokutový kop, ktorý Válint bez problémov premenil - 1:0. O 5min. neskôr, Gazda zase vnikol do šestnástky a opäť bol faulovaný a rozhodca bez zaváhania ukázal zas na biely bod. Tentokrát penaltu úspešne zakončil Richter - 2:0. Hostia sa trochu prebrali a začali hrať svoju hru, ale už bolo neskoro. Ešte Richter v 90´min. upravil výsledok po tretej penalte na - 3:0. Kompletnú fotogalériu zo zápasu nájdete TU.
 
 
Sliač - Tomášovce 7:1 (2:0)
 
Góly: 17´Peter Zemko - 1:0, 34´Pavel Struhárik - 2:0, 55´Tomáš Uhaľ - 3:0, 59´Martin Dvorský z 11m - 4:0, 75´Kristián Mihál - 5:0, 78´Michal Slosiar - 5:1, 88´Tomáš Uhaľ - 6:1, 89´Tomáš Uhaľ - 7:1
 
Sliač dal svojim výkonom veľmi rýchlo zabudnúť na nepríjemnú porážku v Jesenskom, ktorú musel najmä psychicky hodiť za hlavu. Tomášovce na jar ešte neprehrali a trúfali si aj proti tretiemu tímu súťaže. Lenže ako tak držať krok dokázali len v prvom polčase. Na ukazovateli skóre svietilo lichotivých - 2:0. Po prestávke sa vrece s gólmi roztrhlo a Sliač si z chuti zastrieľal. Nakoniec dosiahol najvyššie víťazstvo v ročníku, o čo sa výrazne zaslúžil autor hattricku Tomáš Uhaľ. Hosťom sa v zápase podarilo vsietiť iba čestný úspech. Sliač po strate dvoch bodov Krupiny a Krtíša stiahol náskok na tieto tímy a stále živí šancu po rokoch na postup do 3.ligy. Tomášovce majú úplne iné starosti. Na záchranu strácajú momentálne 6 bodov a v sobotu ich čaká ,,existenčný" 6 bodový zápas na domácej pôde s Jesenským. 
 
Hodruša Hámre - Veľký Krtíš 1:1 (0:0)
Góly: 51´Dávid Pisár - 1:0, 87´Dávid Kušický - 1:1
Hodruša obrala o body 2.tím tabuľky. Veľký Krtíš nevyužil šancu dostať sa na čelo po zaváhaní Krupiny. V 1.polčase mali viac z hry hostia, ale na horúcej pôde v Hodruši sa hrá veľmi ťažko. Niekoľko gólových príležitostí zastavil hvizd rozhodcu, a preto na ukazovateli skóre svietilo po 45 minútach - 0:0. Po prestávke šokoval favorita v 51´min. Pisár vedúcim gólom. Hostia vrhli všetky sily do útoku, dostali domácich pod drvivý tlak, ale tí aj s potrebnou dávkou šťastia odolávali. Keď sa už zdalo, že domáci sa postarajú o najväčšie prekvapenie kola, podarilo sa striedajúcemu Kušickému zaslúžene vyrovnať v 87´min. na - 1:1. V závere už hostia víťazný gól nepridali a s bodom určite nie sú spokojný. Naopak pre domácich môže mať cenný bod po skončení súťaže cenu zlata. 
 
Hliník nad Hronom - Banská Štiavnica 2:2 (1:1)
Góly: 11´Július Dražo - 1:0, 20´Radovan Ďurovič - 1:1, 50´Marek Meňuš - 1:2, 75´Patrik Ďuriš - 2:2
Zaujímavý zápas videli diváci v Hliníku. Hostia z Banskej Štiavnice sa lepšia každým kolom a určite ešte nepovedali v boji o záchranu posledné slovo. V Hliníku síce prehrávali po rýchlom góle Draža, ale do prestávky vyrovnal Ďurovič a po prestávke dostal hostí do vedenia Meňuš. Štiavnica siahala po troch bodoch, ale Hliník potvrdil, že je remízovým kráľom. V 75´min. sa o zaslúženú deľbu bodov postaral Ďuriš.  
 
Hriňová - Jesenské 2:0 (1:0)
Góly: 44´Andrej Spodniak - 1:0, 85´Marek Strelec z 11m - 2:0, čisté konto udržal Peter Chriašteľ
Jesenské podalo bojovný výkon, ale ten na body u minuloročného majstra nestačil. Po vyrovnanom priebehu 1.polčasu sa ako rozhodujúci okamih ukázala 44´min. Územnú prevahu domácich zúročil vo vedúci gól kapitán Spodniak. V trošku nervóznom 2.polčase sa hostia snažili aspoň o bod, ale obrana Hriňovej pracovala spoľahlivo. V 85´min. premenil Strelec pokutový kop a poistil výhru domácich. V 6 bodovom zápase sa teda radovala Hriňová a výrazne si pomohla v snahe dostať sa do pokojnejšieho stredu tabuľky.  
 
 
Tabuľka strelcov po 16.kole
 
1. Tomáš Šagát - Brusno - 17 
2. Samuel Truska - Žarnovica - 14
3. Tomáš Uhaľ - Sliač - 12
 .  Viktor Koták - Kalinovo - 12
4. Marek Koš - Veľký Krtíš - 10
 .  Peter Kindernaj - Krupina - 10 
5. Lukáš Melišek - Krupina - 9
 .  Branislav Tomus - Krupina - 9 
 .  Martin Bocian - Žarnovica - 9  
  

Tabuľka čistých kont brankárov po 16.kole

1. Pavel Vician - Krupina - 7

2. Pavel Kalmár - V.Krtíš - 6

3. Pavel Kubiš - Kalinovo - 4

 .  Adam Válint - Tornaľa - 4

 .  Patrik Citara - Brusno - 4

 .  Peter Chriašteľ - Hriňová - 4 

 

Tabuľka po 16.kole

1. Krupina                    16 - 37

2. Veľký Krtíš                16 - 35

3. Sliač                         16 - 33

4. Brusno                      16 - 29

5. Kalinovo                    16 - 26

6. Šalková                     16 - 23

7. Hliník nad Hronom      16 - 23

8. Žarnovica                   16 - 22

9. Tornaľa                      16 - 21

10. Hriňová                     16 - 21

11. Jesenské                  16 - 16

12. Hodruša Hámre         16 - 16

13. Tomášovce              16 - 10

14. Banská Štiavnica     16 - 10

 

 

 

Anketa

Ku ktorej kategórii fanúšikov stránky www.futbalshviezdickou.sk patríte?

Hráč nad 20 rokov (448)
7%

Hráč od 15 do 20 rokov (776)
12%

Hráč od 12 do 15 rokov (1 123)
18%

Hráč do 12 rokov (2 893)
45%

Tréner nad 40 rokov (392)
6%

Tréner do 40 rokov (171)
3%

Rozhodca (112)
2%

Rodič hráča (175)
3%

Futbalový fanúšik (159)
2%

Iná kategória (115)
2%

Celkový počet hlasov: 6364

Surf.sk
Pozri.sk - vyhľadávač
Slovenský vyhľadávač BEST.SK
Pagerank změřil www.CZIN.eu